Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
IMKB
9.602,000
ALTIN
3.438,070
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / -3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İRAN DOĞAL GAZI'NDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI
İRAN DOĞAL GAZI NDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI
 
Enerji Bakanlığı ile İran Petrol Bakanlığı arasındaki imzalanacak mutabakat zaptına ilişkin görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı. Bu nedenle görüşmelere ara verildi. İran Petrol Bakanı Kazım Vaziri Hamaneh imza atmadan Ankara’dan ayrılacak.
 
16.8.2006 - 17:31
Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek başkanlığında yapılan heyetlerarası görüşmeler gün boyu sürdü. İranlı bakan Hamaneh’in Ankara’dan ayrılacağı akşam üzeri saatlerine yetiştirilmeye çalışılan mutabakat zaptı konusunda uzlaşmaya varılamadı. Bunun üzerine taraflar görüşmeye ara verdi. Hamaneh’in imza atmadan Ankara’dan ayrılmasının ardından heyetlerarası görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi için İran’ın teknik heyeti Ankara’da kalacak.

Mutabakat zaptı konusunda uzlaşmaya varıldığı zaman Enerji Bakanı Hilmi Güler’in imza atacağı metin İran’a gönderilecek. Hamaneh’in metni imzalamasıyla uzlaşma kayda geçmiş olacak.

Heyetler mutabakat zaptına, İran gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarılması için ortak şirket kurulması, Türkmenistan gazının İran üzerinden transitle Türkiye’ye getirilmesi için görüşmelerin başlayabileceği İran’ın Türkiye’ye doğalgaz arzında geçen kış olduğu sorunların yaşanmayacağı, TPAO’nun İran’da petrol ve gaz araması ve İran’ın Türkiye’de bir rafineri kurması konularının girmesi için uzlaşma arıyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FATURA ŞOKU YAŞAMAYIN!

KİMLİK NUMARASI 1 KASIM'DA VERGİ NUMARASI OLUYOR

BENZİN, ÜÇ YTL'NİN ALTINA İNDİ
»  AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM
»  EMEKLİLER HÜKÜMETİ EKİMDE SALLAYACAK
»  "UZANLARI HEP KORUDUK"
»  TOPLU GÖRÜŞMELER KRİZLE BAŞLADI
»  ELEKTRİĞE İKİ KOLDAN ZAM
»  MEMUR PAZARLIK MASASINDI
»  BABACAN'DAN 'SÜPER BAŞKAN' PROJESİ!
»  DİKKAT! DOĞALGAZ'A HER AY ZAM VAR
»  481 BİN KİŞİ KARA LİSTEDE!
»  164 BİN GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO YOLU AÇILIYOR
»  KREDİ KARTI, TÜKETİCİLERİN BAŞ BELASI
»  "KONUT KREDİSİ İNEBİLİR"
»  AYGÜN:"EKONOMİ GİRDABIN İÇİNE GİRMİŞ DURUMDA"
»  GENÇ İŞSİZ SAYISI 1,5 MİLYON'U GEÇTİ
»  EV ALMAK İSTEYENLER İÇİN YENİ FIRSAT
»  GENCEBAY'A BORSA YASAGI
»  BAKAN GÜLER'DEN ACI İTİRAF
»  LPG FİYATLARINDA İNDİRİM
»  ZİRAAT BANKASI 988 MİLYON YTL KAR AÇIKLADI
»  TOKİ : "DOĞU'DA LOJMAN YAPMAK ZOR"
»  ATO, FINDIK KRİZİ İÇİN UGUR DÜNDAR'I GÖREVE ÇAĞIRDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.