Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1050
EURO
37,7700
IMKB
9.915,000
ALTIN
3.387,950
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSRAİLLİ GRUP TÜRK MEDYASINDA...
İSRAİLLİ GRUP TÜRK MEDYASINDA...
 
Mehmet Emin Karamehmet'in, geçen yıl planladığı medya operasyonunu gerçekleştirdiği ve medya varlıklarının yarısını İsrailli bir şirkete sattığı belirtiliyor.
 
15.6.2008 - 03:40
Karamehmet'in, sahibi olduğu Çukurova Holding bünyesindeki yazılı basın ve televizyon varlıklarının %50'sini İsrailli bir şirkete devrettiği iddia ediliyor.
Çukurova Holding bünyesinde Show TV, Sky Türk, Akşam gazetesi, Güneş gazetesi, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi yer alıyor. Ancak özellikle milliyetçi ideolojinin ateşli savunucusu Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin İsrailli şirkete satışı, medyada büyük ses getirdi.
Operasyon geçen yıl planlanmıştı
Geçen yıl Doğan Grubu'nun Vatan Gazetesi'ni satın almak için görüşmeler yaptığını açıklamasının ardından, Çukurova Holding'in de medya organlarından yarısının azınlık hisselerini satmayı planladığı medyaya yansımıştı.
Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre satış için JP Morgan yetkilendirildi ve 4 talip şirketlerle ilgili ayrıntılı inceleme yaptı. Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Çukurova Holding'in planlarıyla ilgili olarak "Digiturk, Akşam, Show TV ile diğer gazete ve dergilerden oluşan bir holding yapısı kuruyorlar ve bunu satıyorlar... Bunun yüzde 50'ye kadar olan kısmını satacaklar." dedi.
Ve operasyon süreci tamamlandı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ye olan borçlarını ödeme güçlüğü çeken, içinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulma çabasında olan Mehmet Emin Karamehmet'in sonunda planını gerçekleştirdiği ve medya şirketlerinin yarısını İsrailli şirkete sattığı öne sürüldü.
Kaynak: ekonews.com


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY'I ALTAN'IN YAZISININ KIZDIRDIĞI İDDİASI

TUNCAY ÖZKAN, CANLI YAYINDA ÇILGINA DÖNDÜ

3 VAKİT YAZARINA DAVA AÇILDI
»  TMSF, KRAL TV VE KRAL FM'İ SATIYOR
»  TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ 24 YAŞINDA
»  TÜRBAN KARARI LEMAN'A KAPAK OLDU
»  TUNCAY ÖZKAN, BEDAVA'YA KANAL SAHİBİ OLDU
»  MUTLU ÇÖLGEÇEN KANALTÜRK'TE
»  KEREM KIRÇUVAL, ATV HABER ANKARA TEMSİLCİSİ
»  TRT'DE İLAÇ YOLSUZLUĞU İDDİASI
»  DOĞU PERİNÇEK "DÖNEKLERİ" YAZDI
»  HINCAL ULUÇ, "SABAH TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ"
»  ZAFER MUTLU, VATAN'I SATTI KOLTUĞU KAPTI
»  'SABAH, TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ'
»  AKP 302'DEN DE YARGILANABİLİR
»  SİYASAL İSLAM'IN DEMOKRASİ ANLAYIŞI
»  NUMARACI TAKIMI
»  BESLEME BASIN'I SALYALI SALDIRGANLIK ŞEHVETİ SARDI
»  VATANDAŞIN KESESİNDEN SİSTEME EFELENMEK
»  BU NASIL DIŞİŞLERİ BAKANI?
»  YALAN HABERCİLİĞİN FERİŞTAHI OLDULAR
»  SAYISAL SİYASETE YARGI DARBESİ
»  ERHAN GÖKSEL GERİ DÖNDÜ
»  TRT KİRALIK SPİKER OYUNUNU BÖYLE KAMUFLE ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.