Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,0059
EURO
41,3145
IMKB
8.963,000
ALTIN
3.697,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu’nun İfadesi Ortaya Çıktı
İmamoğlu’nun İfadesi Ortaya Çıktı
 
İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'kent uzlaşısı' soruşturması kapsamında verdiği emniyet ifadesi ortaya çıktı. İmamoğlu, ifadesinde, "Hak yemem, Hakkımı da yedirmeme prensibimi milletimiz çok iyi bilir" diye konuştu.
 
22.3.2025 - 17:40

Hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Kent Uzlaşısı' soruşturması kapsamında ifadesi alındı.

Ekrem İmamoğlu'nun, “Kenti Uzlaşısı” soruşturması kapsamında yöneltilen "Terör örgütleri içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren akrabanız veya yakınınız var mı" sorusuna verdiği yanıt:

-Türkiye Cumhuriyet Devleti ve Milleti aşığı bir kişiyim. Öyle bir ailede doğdum büyüdüm, ben hiç kimse ile vatan sevgisi konusunda yarışmam.

-Çünkü her vatandaşı vatansever olarak kabul ederim. Ama bana göre milletini vatanını ve bayrağını benden çok seven yoktur. Bu soruyu de yukarıdaki soru gibi ahlaksız ve kasıtlı olduğunu düşünüyorum.

-Dünyanın en büyük şehirlerinden birini yöneten Ekrem İmamoğlu’na kasıtlı davranışı gösteren ve hayatımı tehdit altında tutan kişiler hakkında en üst seviyede kararlı bir şekilde hukuki haklarımı arayacağımı belirtmek isterim.

-Tanık ifadelerini şiddetle reddediyorum. Tümü ile yalan iftira, uydurma, bahsi geçen insanların namusuna, şerefine, haysiyetine hakaret içeren seviyesi çok düşük cümlelerle doludur.

-Yüce Türk yargısının böyle bir gizli tanık yöntemini tercih ederek 3 kez tarihi oy rekorlarıyla İstanbul’da seçim kazanmış, 16 milyon İstanbullunun belediye başkanını bunlarla muhatap etmesini derin üzüntü ile karşılıyor ve kınıyorum.

-Hak yemem, Hakkımı da yedirmeme prensibimi milletimiz çok iyi bilir. Milletimiz de hak yiyeni sevmez, hakkını  yedirmeyeni sever.

-Bu prensiple milletimizin bu gün itibari ile sorumluluk alarak hak mücadelesini en üst seviyede vereceğine olan inancımla ifade ediyorum ki Milletimiz büyüktür. Bu iftiralar milletimizin bağrında ki duvarlara çarpıp geri dönecektir.

-Ben ülkemiz için büyük tehdit haline gelen sürecin milletimiz tarafından anlaşılması için elimden geleni yapacağım. Milyon kat milletimizin gücünü arkamda daha fazla hissediyorum.

-Cesaretimin tarifini dahi yapamam. Koltuğunu korumak için her şeyi yapmayı kendine hak gören ve milletimize ait olan her şeyin; diplomanın, mülkiyetin, şirketlerin, yeşil alanların, okulların, boğaz kıyılarının kendine ait olduğunu düşünen bu zihniyetten ülkemizin bir an önce kurtulması şarttır. Aksi takdirde insanlarımızın geleceği tehdit altındadır./sözcü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump'tan Türkiye'ye Sürpriz Teklif

CHP Yarın 81 il,973 İlçede SandıkKuracak

CHP'ye Bu Kez de Kurultay Kıskacı!
»  Özel'e 'Çanlar Senin İçin Çalıyor'Mesajı
»  Altun:Türkiye Sokağa Teslim Olmayacak
»  Abdullah Gül'den İmamoğlu Tepkisi
»  Dervişoğlu'ndan CHP'ye Kayyum Tepkisi
»  Kılıçdaroğlu: 'CHP Teslim Alınamaz'
»  Özel'den Saraçhane'de Taksim Mesajı
»  İstanbul Barosu Davasında Karar
»  Erdoğan: Çağırdığı Sokak Çıkmaz Sokak
»  Flaş..CHP'den Olağanüstü Kurultay Kararı
»  "Bu Siyaset Değil, Fitne Ateşi Yakmak"!
»  Ankara ve İzmir'de Eylem Yasağı
»  Nevruz'a Öcalan'dan Mesaj Gelmedi!
»  Sosyal Medyada 'İmamoğlu' Operasyonu!
»  İsmail Saymaz Adliyeye Sevk Edildi
»  İmamoğlu'na Yeni Soruşturma!
»  Trump'tan Skandal Gazze Kararı
»  İstanbul'da Flaş Metro Kararı
»  Murat Ongun'un Mal Varlığına El Konuldu
»  Bahçeli, PKK'ya Kongre İçin Tarİh Verdi
»  Bakan Yerlikaya'dan Özel'e'Sokak'Tepkisi
»  Özgür Özel'den 'Sokak Çağrısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.