Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İnce'den Kurultay Sorusuna TemkinliYanıt
İnce den Kurultay Sorusuna TemkinliYanıt
 
İzmir'de, CHP'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan, partinin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Yerel seçimlerin ardından yeniden kurultay çalışması olacak mı?" sorusuna "Dereyi görmeden paçaları sıvama" yanıtını verdi.
 
9.9.2018 - 23:53

CHP İzmir İl Örgütü üyeleri, partinin 95'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in Ankara'daki programa katılması nedeniyle yer almadığı etkinliğe, partinin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe başkanları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

"Türkiye İzmir'e benzediği anda bizim de kurtuluşumuz olacak"

Programın ardından Muharrem İnce, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce, 9 Eylül'e dair "İnsanların, kentlerin, şehirlerin dönüm noktaları vardır. 9 Eylül de Türkiye'nin ve İzmir'in dönüm noktasıdır. Hem bir kuruluşun günü hem de bir kurtuluşun günüdür. Biz bu ülkeyi yoktan var edenlere minnet ve şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bu cumhuriyeti kuranlar Anadolu'nun ortasındaki bir köylü devletinden, modern bir cumhuriyet yarattılar. Köylü çocuklarına keman çalmasını öğrettiler ve şunu biliyoruz; bu ülkenin kurtuluşu da İzmirlileri çoğaltmak olmalıdır. Türkiye İzmir'e benzediği anda bizim de kurtuluşumuz olacak zaten. O zaman pasaportumuz Kapıkule'den sonra işe yarayacak. O zaman gençlerimiz daha özgür olacak. O zaman gençlerimiz başka ülkelerin vize kuyruklarında gezmeyecek. Böyle bir günde İzmirliler ile beraber olmak istedik" diye konuştu.

"Partimin 1 oy fazla alması için çalışacağım"

Bugün Ankara'da da CHP'nin kuruluş yıl dönümü kapsamında program olduğunun hatırlatılması üzerine İnce, "Böyle bir davet geldiği için İzmir'e geldim. İzmir de bizim Ankara da bizim. Ne fark eder? Ankara'da da olurum, İzmir'de de olurum. Ankara'da 16 sene oldum zaten. Bırakın da bir kez de İzmir'de olayım" dedi.

Gelecek yılın mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmede bulunan İnce, "Ben gençlik kolu başkanıyım, ilçe sekreteriyim, il başkanıyım, parti meclis üyesiyim, grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. 40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin 1 oy fazla alması için var gücümle çalışacağım. 1 oy fazla almak için ne gerekiyorsa onu yapacağım" diye konuştu.

"Önce yerel seçimi gör"
Muharrem İnce, basın mensubunun "Yerel seçimlerden sonra tekrar kurultay talepleriniz olacak  mı?" sorusuna ise "Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir yerel seçimi gör" yanıtını verdi. Yerel seçimde belirlenecek adaylar ile ilgili soru üzerine İnce, "Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum" dedi.

"Ben yalnız mıyım?"

İl Başkanı Deniz Yücel ile birçok ilçe belediye başkanının Ankara'da, Genel Merkez tarafından düzenlenen programa katıldığı hatırlatılarak, "Burada yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise "İl Başkanımız, belediye başkanlarımız Ankara'da partinin 95'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorlar. Biz de burada İzmirli hemşerilerimizle İzmir ve Türkiye'nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. O da görev bu da görev. İki görevi bir arada yapıyoruz. Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Hayır öyle bir şey yok. Ben yalnız mıyım? İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yunanistan 2 Türk askerini iade etti

10 ilde FETÖ Operasyonu

Tahran Dönüşü Kritik Mesajlar
»  Cumhuriyet'te Bomba Ayrılık
»  Bahçeli'den Esad ve Putin'e Sert Sözler
»  Belhanda Bir Kaç Güne Yolcu
»  PKK’lı Teröristin Sabotaj İtirafı
»  Albayrak: Dünya Kendini Korumalı
»  "Böyle Bir oyunun Ortağı Olamayız"
»  MHP'den 30 Büyükşehirde İttifak Sinyali
»  Puti'in İblid'de 'Ateşkes' Umurzamazlığı
»  CHP'de Toparlanma Mesaisi
»  Belediye Başkanları Büyüteç Altında
»  FETÖ Kampından Gelen Silah Sesleri...
»  Dünyanın Gözü Tahran'da
»  İBB Adaylığı İçin Bir Kadın Düşünülüyor
»  Bahçeli'de MYK Sonrası Çarpıcı Tesbitler
»  15 Üniversiteye Yeni Rektör
»  Erdoğan'ın Ankara İstanbul İzmirHarekatı
»  Bahçeli'den O Başkana Yeşi Işık
»  Alman Bakandan Türkçe Mesajlar:
»  İzmir Adliyesinde Flaş Değişiklikler
»  AOÇ Arazisine 15 Temmuz Müzesi
»  Akşener Ameliyat Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.