Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
IMKB
9.317,000
ALTIN
4.076,870
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE 3 BİN ATLI KAÇAKÇININ SIRRI!
İŞTE 3 BİN ATLI KAÇAKÇININ SIRRI!
 
Binlerce kaçakçının Suriye sınırına saldırmasının ardındaki gerçek açığa çıktı.
 
21.8.2013 - 09:59

HÜSEYİN ÖZAY TARAF

Türkiye ile Suriye sınırında son dönemde sık sık yaşanan ve iki ile üç bin kişinin katıldığı “akaryakıt kaçakçılığı” skandalının sırrı çözüldü. Buna göre, sınıra dayanan iki-üç bin akaryakıt kaçakçısının aslında kaçakçı olmadığı anlaşıldı. Gerçek akaryakıt kaçakçılarının ise müdahale sırasında bir başka noktadan Türkiye’ye kaçak akaryakıt soktuğu belirlendi. Konuyla ilgili olarak yeni önlemler alınması öngörülüyor.

Türkiye ile Suriye sınırında son dönemde yaşanan ve binlerce kişinin katıldığı akaryakıt kaçakçılığı olayları, kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Olayların ardından bazı kesimler, Türk ordusunu Suriye’de savaşa sürüklemek için toplu akaryakıt kaçakçılığı yönteminin kullanıldığını iddia etti. Bazı kesimler ise, sığınmacıların büyük kısmının akaryakıt kaçakçılığına yönelmesi nedeniyle, rekor sayıdaki kaçakçının aynı anda Türkiye’ye geçmek istediğini öne sürdü.

KAÇAKÇILAR “NAYLON”MUŞ

Son dönemde yaşanan binlerce kişilik akaryakıt kaçakçılığının sırrı ise istihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporlarla çözüldü. Hükümet üyelerine sunulan raporlara göre, Suriye sınırında yaşanan binlerce kişilik akaryakıt kaçakçılığı olayları, gerçek akaryakıt kaçakçılığını kamufle etmek için kullanılıyor. Bu yöntemle, Suriye’de üstlenen kaçak akaryakıt baronları güvenlik güçlerini tek bir noktada toplayarak, bir başka noktadan kaçak akaryakıtları Türkiye’ye sokuyorlar. Bu çerçevede, Türkiye sınırlarına aynı anda binlerce tonluk kaçak mazot giriyor. Suriye sınırındaki toplu akaryakıt kaçakçılığı olaylarının artmasında Türkiye’nin Reyhanlı saldırısının ardından sınırlardaki güvenlik tedbirlerini artırması etkili oldu. Reyhanlı saldırısından önce, kaçak akaryakıtın bir kısmı deniz yoluyla bir kısmı da karayolu ile Türkiye’ye getiriliyordu. Saldırın ardından ise, her iki yol da büyük ölçüde kapandı. Bu durum Suriye’de faaliyet gösteren kaçak akaryakıt baronlarının köşeye sıkışmasına yol açtı. Bu gelişme üzerine de, sahte akaryakıt olayları metodu uygulamaya konuldu.

KOALİSYON KURULMUŞ

Raporlarda, kaçak akaryakıt olaylarının arkasında kimlerin olduğuna ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre, kaçak akaryakıt ticareti Suriye’de ikamet eden dört-beş baron tarafından yönetiliyor. Her bir baron, Suriye’deki ayrı bir grubun temsilcisi olarak görev yapıyor. Kaçak akaryakıt satışında Özgür Suriye Ordusu temsilcileri, PKK temsilcileri ve Beşar Esad yanlısı yöneticiler de bulunuyor. İstihbarat raporlarına göre, Suriye’de birbirleri ile savaşan gruplar kaçak akaryakıt konusunda ise zaman zaman işbirliğine de giriyorlar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"3 ÇOCUK YETMEZ, 5 OLSUN"

KIRIKKALE'DE KORKUNÇ PATLAMA

ABD'DEN ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE AÇIKLAMA
»  "MİLLETVEKİLİ ADAYI OLABİLİR"
»  KÖŞK'TE BAYILTAN TÖREN!
»  ÖCALAN, KENYA'DAN İLK GETİRİLDİĞİ ODADA
»  ERDOĞAN'A ULTRA LÜKS SKORSKY!
»  İSRAİL'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT!
»  ÖCALAN'IN ODASI DEĞİŞTİRİLDİ
»  ERDOĞAN'IN SESİ KISILDI
»   DİKTATÖR DİYENİ SALLANDIRIRLAR
»  ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E ŞOK SUÇLAMA
»  AKDOĞAN'DAN BOMBA ÖCALAN YAZISI!
»  ARINÇ'I KIZDIRAN FOTOĞRAF!
»  ERDOĞAN'DAN İSTANBUL 2020 HAMLESİ
»  KILIÇDAROĞLU YARIN IRAK'A GİDİYOR!
»  TGC'DEN TENSİKAT UYARISI!
»  FLAŞ..JANDARMA SINIR GÜVENLİĞİNİ BIRAKTI
»  ÖCALAN'IN KOŞULLARI DEĞİŞECEK Mİ?
»  ESKİŞEHİRSPOR: 2 - BURSASPOR: 0
»  AKP'Lİ ÇELİK'TEN İHSNOĞLU'NA SERT SÖZLER
»  3 BİN ATLI KAÇAKÇIYI TANKLAR DURDURDU
»  MISIR'DAN TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA
»  FLAŞ..MECLİS ERKEN AÇILIYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.