Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2258
EURO
37,9272
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.926,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE VAN'DA SON DURUM
İŞTE VAN DA SON DURUM
 
Bölücüler Nevruz kutlaması adı altında yine çocukları ve kadınları kullandılar.Ortalığı savaş alanına döndürdüler.
 
22.3.2008 - 16:45

 DTP'nin Van ve Hakkari'ne nevruz etkinliklerini bugün yapmak istemesi üzerine ortalık ‘savaş alanına' döndü. Yaklaşık 3 bin kişi Van'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP binası önünde, toplanarak slogan atmaya başlayınca, polis müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gruptakiler taş atmaya başlayınca polis biber gazı sıkarak, havaya uyarı ateşi açtı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 2'si polis 12 kişi yaralanırken yaklaşık 20 kişi de gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP binası önünde bu sabah saatlerinde toplanmaya başlayan gruptakilerin sayısı kısa sürede 1000'den 3 bine ulaştı. DTP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'in de aralarında bulunduğu grupta bulunanlar daha sonra ara sokakta ‘nevruz ateşi' yaktı. Ateşin yakılması ile birlikte toplananlar zafer işaretleri yaparak PKK ve bölücü başı Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladı. Polisin uyarılarına rağmen grup dağılmamakta bir süre direnince, müdahale emri verildi. Polisi taşlayarak ara sokaklara dağılan gruba polis cop, biber gazı gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Bu arada polisler sık sık havaya ateş açtı.

DTP binası önüde bulunan kalabalık bu kez de kentin çeşitli noktalarına doğru dağılarak buralardan polislere ve çeşitli işyerlerinin camlarına taş atmaya başladı. Göstericiler gruplar halinde slogan atarak kentin çeşitli noktalarına dağılırken, buralarda da barikatlar kurup ateş yaktı. Polis bu noktalara da müdahale etmeye çalıştı. Belediye itfaiye ekipleri de yakılan ateşleri söndürdü. Kent merkezinde çıkan olaylar devam ederken 2 polis ve 10 gösterici yaralandı. Göstericilerden 20'si gözaltına alındı.

HAKKARİ DE KARIŞTI

Hakkari'de Nevruz kutlamaları olaylı geçti...

Hakkari'deki Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde bu sabah izinsiz toplanan nevruz ateşi yakıp halay çeken gruba polis önce müdahale etmedi. Sayıları 2 bini bulan olan grup, slogan atmaya başlayınca polis uyarıda bulundu. Polis kalabalığın bulunduğu sokak ve cadde çevresinde barikat oluşturarak dağılmalarını istedi. Gruptakiler slogan atmayı sürdürürken, Öğretmen Evi'ni taşlamaya başladı. Bunun üzerine polise göstericilere müdahale emri verildi.

Kentin çeşitli noktalarına dağılan gruplar kaçmaya çalışırken polis cop ve basınçlı suyla müdahale etti.

VAN'DA 69 YARALI

Çevre il ve ilçelerden takviye güvenlik gücü ve ambulanslar geldi. Polis yaklaşık 3.5 saat terör estiren eylemcileri saat 12.30'dan itibaren dağıtmaya başladı.

Van'daki olaylar sırasında yaralanan 65 göstericiyle 2 polis, Van Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı göstericilerden 20'si ayakta tedavi edildi.

Güvenlik güçleri saat 12.30'da, DTP il binasına girerek arama yaptı. 2 yaralının sedye ile çıkarılıp hastaneye götürüldüğü DTP il binasında 30 kişi gözaltına alındı, bilgisayar ve bazı evraka el konuldu. Olaylar sırasında yakalanan 20 kişiyle birlikte gözaltına alınanların sayısı 50'yi buldu.

Van'da olan DTP milletvekilleri Fatma Kurtulan ile Özdal Üçer'in, polisin arama yaptığı sırada parti binasında bulunmadıkları belirtildi.

VALİ'NİN AÇIKLAMASI

Van Valisi Özdemir Çakacak olayların kontrol altına alınmasından sonra yaptığı açıklamada, bir gün önce nevruz kutlamasına izin verdikleri halde DTP'nin bunu kabul etmeyip bugün nevruzu yasa dışı gösteriye dönüştürdüğünü söyledi.

Çıkabilecek olaylara karşı dünden itibaren Kriz Merkezi oluşturduklarını ve yasa dışı hiçbir etkinliğe izin vermeyeceklerini kaydeden Vali Çakacak, “Bayramlar hoşgörüye, kardeşliğe, sevgiye vesile olur. Huzur bozmak isteyen bazı kişiler, yasa dışı yollara başvurdular. Güvenlik güçlerimizin gerekli müdahalesi devam ediyor. Vatandaşın huzurunu kimseye bozdurmayız” dedi.

HAKKARİ'DE 12 YARALI

Hakkari'de de DTP'nin izinsiz nevruz kutlama girişimi olaylara neden oldu. Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani'nin de geldiği kentte saat 10.00 sıralarında Hakkari Belediyesi'nin önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye polisin müdahalesiyle çıkan olaylar saatlerce devam etti. Aralarında Öğretmenevi ve Polis Lojmanları'nın da bulunduğu birçok kamu binasıyla çok sayıda işyerini taprip eden yaklaşık 3 bin gösterici, saatlerce terör estirdi. Esnaf işyerlerini kapatırken, halkın büyük bölümü evlerine çekildi.

Cadde ve sokaklarda güvenlik güçleriyle saatlerce çatışan göstericiler, polisin havaya uyarı ateşi açıp göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla gruplar halinde ara sokaklara dağıldı. 200-300 kişilik gruplar halinde eylemlerini sürdüren göstericiler ve güvenlikg üçlerinden yaralananlar oldu. Saat 13.00'ten sonra göstericileri dağıtarak kentte denetimi ele alan güvenlik güçleri bazı yerlere baskın yaparak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Hakkari Vali Yardımcısı Orhan Balcı, olaylar sırasında 12 kişinin yaralandığını, bunlardan 7'sinin ayakta tedavi edildiğini, durumu ciddi olan 1 kişinin Van'a sevkedildiğini, 4 kişinin de hastanede tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Hakkari Belediye Başkanı DTP'li Kazım Kurt ise çok sayıda kişinin yaralandığını ileri sürerek, “Bunlardan Bülent Kahraman kolundan kurşunla yaralandı” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PERİNÇEK, AVUKATI ARACILIĞI İLE KONUŞTU

VAKİT, SEZER'İ İŞARET ETTİ

KIZ ÖĞRENCİYİ FİLMLERDEKİ GİBİ DUDAKTAN ÖPMEYE KALKTI
»  BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI
»  DOĞU PERİNÇEK'İN EŞİ KONUŞTU
»  AKP'NİN ALTIN VURUŞU
»  UZMAN KOMANDO OLMAK İÇİN REKOR BAŞVURU
»  CHENEY'İN GENELKURMAY ISRARI NEDEN?
»  GÜLBEN ERGEN BOŞANIYOR MU?
»  YÜZBİNLERCE MUSTAFA KEMAL'İ NE YAPACAKSINIZ?
»  EGEMEN BAĞIŞ'IN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜLER..!
»  AKP KENDİ DERİN DEVLETİNİ İNŞA EDİYOR
»  İLHAN SELÇUK'UN SORGUSU DEVAM EDİYOR
»  İŞTE GÖZALTILARIN GEREKÇESİ
»  ERGENEKON'DA SON GELİŞMELER
»  ALEVİLERİ KIZDIRAN SÖZLERE İNCELEME
»  VAN'DA DTP'LİLER NEVRUZ BAHANESİYLE OLAY ÇIKARDI
»  BEKİR COŞKUN: "BU BİR KARŞI DEVRİM"
»  PKK'LIYA CENAZE NAMAZI KILINIR MI?
»  BAKANI KIZDIRAN SORU
»  İSVİÇRE SAVUNMASI SUÇ DELİLİ
»  BUNLARI ASLA YAPMAYIN
»  EV SAHİBİ, KİRACILARLA DENETLENECEK
»  CHP'Yİ SIKINTI BASTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.