Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1970
EURO
37,8645
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.918,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ
İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ
 
YAŞ toplantıları dün öğle saatlerinde tamamlandı. Komuta kademesi atamalarında sürpriz yaşanmadı. Genelkurmay Başkanlığı’na Orgeneral İlker Başbuğ’un, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Işık Koşaner’in atandığı belirtildi. Bu durumda Orgeneral Koşaner, Orgeneral Başbuğ’un ardından 2010 yılında Genelkurmay Başkanı olacak ve bu görevi 3 yıl süreyle yerine getirecek.
 
4.8.2008 - 07:44
YAŞ kararları bu sabah Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulduktan sonra resmen açıklanacak. Komutan Başbuğ: Org. Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevini 28 Ağustos’ta düzenlenecek törenle devralacak. 29 Nisan 1943 doğumlu Orgeneral Başbuğ, tıpkı Orgeneral Büyükanıt gibi 2 yıl süreyle Genelkurmay Başkanlığı yapabilecek. Org. Koşener’in önü açıldı: Edinilen bilgilere göre Orgeneral Koşaner Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. Koşaner 2010-2013 döneminde Genelkurmay Başkanı olarak görev yapacak.

Org. Işık, Jandarma’nın başında: Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Jandarma Genel Komutanlığı’na getirildi. Orgeneral rütbesinde 4. ve son yılına giren Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ergin Saygun, 1. Ordu Komutanlığı’na tayin oldu. Genelkurmay 2. Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız atandı. Ege Ordu Komutanı Necdet Özel ise 2. Ordu Komutanlığına getirildi. Görev sürelerini tamamlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman emekliye ayrıldılar.

Üçüncü Kıvrıkoğlu: Kara Kuvvetleri’nde 7 korgeneral orgeneralliğe terfi sırasında bulunuyordu. Terfi eden isimlerin Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner olduğu öğrenildi. Korgeneral Kıvrıkoğlu “Ege Ordu Komutanı”, Korgeneral Güner “Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı” olarak görevlendirildi.

Her iki komutanın da dikkat çeken “el sıkmama” anıları bulunuyor. Diplomat Paşa: Turgut Özal döneminde Kurmay Albay rütbesiyle Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği görevinde bulunan Korgeneral Güner, Tümgeneral rütbesinde de Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri olarak “karargahın kamuoyuna açılan yüzü” olmuştu. 1 yıldır 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı olan Korgeneral Güner’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ilk yurtdışı ziyareti dönüşünde protokoldeki yerini değiştirmesi ve Hayrünnisa Gül’ün elini sıkmamaması dikkat çekmişti.

TSK’da 3. Kıvrıkoğlu: Orgeneralliğe terfi eden Korgeneral Kıvrıkoğlu, ailesinin üçüncü generali olma özelliği taşıyor. Eski Genelkurmay Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun amcası olan babası Mustafa Kıvrıkoğlu da emekli bir tuğgeneraldi. Mustafa Kıvrıkoğlu 2001 yılında vefat etti. Korgeneral Kıvrıkoğlu, 9. Kolordu Komutanı olarak Erzurum’da görev yaptığı dönemde kendisine yaklaşarak Kürtçe bir şeyler söyleyen bir kadına ise, “Türkçe öğren. Eğer bu devletten yardım istiyorsan, devletin resmi dilini öğrenmen lazım” demişti. Korgeneral Kıvrıkoğlu, Marmara Depremi’nde Tuğgeneral rütbesiyle TSK’nın bölgeye yönelik yardım ve arama kurtarma faaliyetlerini yönetmiş ve halkın sevgisini kazanmıştı.

Dikkat çeken isimler: Şemdinli olayları sırasında Van Kolordu Komutanı olan Korgeneral Selahattin Uğurlu’nun rütbe bekleme süresi bir yıl uzatıldı. Youtube’da kendisine ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayımlanan Genelkurmay GES (Genelkurmay Elektronik Sistemleri) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten ile Piyade Okul Komutanlığı döneminde Ergenekon soruşturmasında tutuklu bulunan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’e plaket vermesi nedeniyle zan altında kalan Tümgeneral Zekeriya Öztürk emekliye ayrıldılar.

Deniz ve Hava değişmedi: Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Muzaffer Metin Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu’nun bir yıl daha görev süreleri bulunuyor. Bu arada TSK’nın Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na ise Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı. Harp Akademileri Komutanı ise Orgeneral Hasan Aksay oldu. Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na ise Korgeneral Aslan Güner’in getirildiği öğrenildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en kıdemli komutan olarak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’le 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman adaydı. Genelde 1. Ordu Komutanları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanıyordu. Bunun tek istisnası ise Aytaç Yalman’dı. Yalman, tıpkı Koşaner gibi Jandarma’dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na geçmişti. Ancak bu yıl Koşaner’in seçilmesi sürpriz olmadı. Çünkü Org. Koçman 65 olan yaş haddini doldurduğu için Kara Kuvvetleri Komutanı olması mümkün değil


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÖŞK'TEN "ÇUKURAMBARDAKİ 3'CÜ KİŞİ KİM" AÇIKLAMASI

BAŞBUĞ, GENELKURMAY BAŞKANI

SİMENS'İN RÜŞVETÇİSİYLE YEMEK YİYEN BAKAN KİM?
»  BAŞBAKAN'IN SAĞLIK RAPORU
»  GAY HAHAM'IN DOSYASI SIR OLDU..!
»  MOSSAD'IN GÖNDERDİĞİ 17 MİLYAR DOLARI KİMLER ALDI?
»  ERDOĞAN'IN YAŞ TUTUMU NEDEN DEĞİŞTİ
»  İLHAN SELÇUK'UN SAĞLIK RAPORU BİLE DELİLLER ARASINDA
»  AKP'DE ERGENEKON SESSİZLİĞİ
»  O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ
»  YAŞ'TA 3'CÜ GÜN ÇALIŞMALARIDA TAMAMLANDI
»  BAKAN'A GÖRE YANAN ALAN 4 BİN HEKTAR
»  KAZAN: ÜÇ SAVCI'YA DA TAZMİNAT DAVASI AÇIN
»  NE TANIKTILAR,NE SANIK ERGENEKON ONLARI AFİŞE ETTİ
»  GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
»  CANİ İNSAN KAÇAKÇISI "VİSKİCİY"Dİ
»  POLİS'İN SİLAHINA EL KONULAMAYACAK
»  GİZLİ ÇUKURAMBAR BULUŞMASINDAKİ SIR KİŞİ KİM?
»  PKK'YA GÖNÜLLÜ YARDIM EDEN ÜNLÜLER
»  "AKP DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMELİ"
»  KÜRT İŞADAMI CİNAYETLERİNİN SIRRI
»  "BAŞBUĞ, HÜKÜMETE TESİR ETMEDE DAHA ETKİN OLACAK"
»  MELİH GÖKÇEK, YASA İLE HACİZ'DEN KURTULDU
»  TSK, ÖYLE BİR UYARDI Kİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.