Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İşte Rusya'yı Kana Bulayan Bombacı
İşte Rusya yı Kana Bulayan Bombacı
 
Rusya'da metroda dehşet anları... St Petersburg kentinde metroda parça tesirli bomba patladı. Rusya Sağlık Bakanı, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sırasında Rus lideri Putin de St. Petersburg'da bulunuyordu. Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı patlamanın nedenini terör saldırısı olarak açıkladı. Saldırıda çanta içine yerleştirilmiş parça tesirli bomba kullanıldığı, vagondaki ikinci bir bombanın da imha edildiği duyuruldu.
 
3.4.2017 - 17:14

 Rusya'nın St Petersburg kentinde bugün metroda bomba patladı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.  Patlama saat 14.30'te mavi hattaki "Sennaya Ploşad" metro istasyonunda yaşandı. Bir vagonda çanta içine yerleştirilmiş bomba patladı. Interfax, ana patlamanın ardından başka bir patlamanın kontrollü olarak gerçekleştirildiğini bildirdi, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı aktarıldı. Saldırı nedeniyle kentte 3 gün yas ilan edildi.

'MAKİNİST DAHA ÇOK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ'

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, St. Petersburg metrosundaki patlamanın iki istasyon arasında gerçekleştiğini ve makinistin treni durdurmayarak doğru bir karar aldığını söyledi. Petrenko,  St. Petersburg'da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgileri paylaştı. Vagona yerleştirilen bombanın tren Sennaya Meydanı ile Teknoloji Enstitüsü arasında hareket halindeyken patladığını aktaran Petrenko, "Makinist treni durdurmayarak doğru bir karar aldı. Trenin istasyona kadar ilerlemesi tahliyeyi kolaylaştırarak, ölü sayısının artmasını engelledi." dedi.    

SAĞLIK BAKANLIĞI: 10 ÖLÜ, 47 YARALI

Petrenko, patlamayla ilgili terör saldırısı maddesinden soruşturma başlatıldığını ancak her ihtimalin değerlendirildiğini ifade etti.Bu arada, Rusya Sağlık Bakanı Skvortsova, patlamada 10 kişinin öldüğünü, altısı ağır 47 kişinin yaralandığını söyledi.     

İSTASYONLARI GÜNLÜK 60 BİN KİŞİ KULLANIYOR


"Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonları St. Petersburg'un merkezi sayılabilecek bir noktada yer alıyor. Metronun en yoğun kullanılan hatlarından olan ve aktarma merkezi sayılan bu istasyonları günlük yaklaşık 60 bin kişi kullanıyor. Öte yandan, kentte metro ulaşımının kapatılması üzerine belediyenin diğer ulaşım hizmetleri ve Uber gibi çeşitli ücretli taşıma hizmetleri veren şirketler, patlamanın olduğu bölgeden yapılacak seyahatlerde halktan ücret talep edilmeyeceğini açıkladı. Patlamanın zamanlamasına dair önemli bir nokta da patlamanın olduğu saatlerde St. Petersburg'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko görüşmesinin yanı sıra hem Rusya'dan hem de çeşitli ülkelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı bir medya forumu düzenleniyor olmasıydı.

Rus televizyonu REN, metrodaki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin fotoğrafını paylaştı. Terör zanlısının metroda bomba yüklü sırt çantasını bırakıp kaçtığı iddia edildi.  Rusyada metroda patlama Çok sayıda ölü var Son dakika açıklaması geldi

TÜRKİYE'DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

Türkiye, St. Petersburg metrosundaki saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için Rusya'ya başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki patlamada çok sayıda can kaybı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, "Terörün her türlüsüne karşı olduğunu defaatle açıklamış bir ülke olarak bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hadisede hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına, Rus yönetimine ve dost Rus halkına en ic?ten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Rusya'da Metro İstasyonunda Patlama

Bahçeli'den Güle'e Kayseri Tepkisi

Medya Dünyasının Acı Kaybı
»  Kılıçdaroğlu Oğluna Kız İstedi
»  Soylu:Bu Güne Kadar113 Bin Kişi...
»  Başbakan'dan Canlı Yayında Flaş Sözler!
»  Başakşehir Ağır Yaralı 2-1
»  Erdoğan: " Barışın Ffedaisi Biziz"
»  AK Parti'den Referandum için Yeni Hamle!
»  Lübnan'lı Bakandan Küstah Sözler
»  Ülker'in o Reklamına Soruşturma Açıldı!
»  Saadet Partisi Binasına Evet Pankartı!
»  Ülker'in Reklamı Ortalığı Karıştırdı!
»   Gündüz Tahliye, Gece Gözaltı!
»  Atila Taş Tahliye Edildi
»  Barzani'ye Bağımsızlık Yanıtı
»  TBMM Şantiye Alanına Döndü
»  Ölüm Nedeni Kalp Krizi!
»  Hababam'dan Bir Yıldız Daha Kaydı
»  FETÖ'nün Eğitim Yapılanmasına Operasyon.
»  Barzani'den Bağımsızlık Çıkışı
»  Melih Gökçek Kitap Yazdı
»  Kılıçdaroğlu:Erken Seçime Gerek Yok
»  Alaattin Çakıcı'ya 'Erdoğan' Cezası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.