Ömer Şahin’in Kanala’daki Görüş Farkı’na katılan Şamil Tayyar,Ergenekon operasyonunun mason locasına uzanmasından sonra devletin zirvesindeki mutabakatın bozulduğunu,ABD’nin de araya mesafe koyduğunu iddia etti. Tuncer Kılınç,Bedrettin Dalan,Kemal Gürüz gibi şöhretli isimleri kapsayan 10’ncu dalganın Ergenekon’da dönüm noktası olduğunu söyleyen Tayyar,şöyle devam etti:” Başbakan’a gidildi, Genelkurmay’da farklı toplantılar yapıldı. Mutabakat hasar görünce soruşturmayı cesaretlendiren irade ortadan kalktı. 1 numaraya gidilecekti belki, o büyük dalganın önü kesildi. Artık şunu söyleyebilirim bundan sonra asla büyük dalga olmaz. onuncu dalgaya kadar çünkü onuncu dalgadan sonra Amerika’da bir kenara çekildi .çünkü onuncu dalgada mason localarına dayandı ve ondan sonrada çok ciddi hem İsrailin hem ABD’nin orada bir pozisyon aldığını görüyoruz.
10’ncu dalgadaki isimlere ve mason localarına bakın orada o tabloyu çok görürsünüz. Rahmetli Bedri İncetahtacı(RP eski milletvekili) bu P2 mason locasıyla ilgili çok fazla konuşmuştu. Sonra bir trafik kazasında öldü. Ben onun kaza olduğuna da inanmıyorum.Dolayısıyla karşımızda çok güçlü bir lobi var,hafife almamak lazım”
Türkiye’nin önde gelen gazetecileri canlı yayında Şamil Tayyar’a destek verdi
Şamil Tayyar’a canlı yayında büyük destek
Ergenekon iddianamesindeki bilgileri yazdığı için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Şamil Tayyar’a meslektaşlarından büyük destek geldi. Gazeteci Ömer Şahin’in Kanala’daki “Görüş Farkı” programına telefonla bağlanan Türkiye’nin önde gelen yazarları yargı kararını eleştirirken,Tayyar’a destek verdi.Kanala’ya canlı yayında bağlanarak Şamil Tayyar’a desteğini açıklayan gazeteciler şunlar: Oktay Ekşi(Basın Konseyi Başkanı), Nazlı Ilıcak(Sabah Gazetesi Yazarı),Mustafa Karaalioğlu(Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), İsmail Küçükkaya(Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Mehmet Kamış(Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı), Nihal Bengisu Karaca(Habertürk Yazarı), Abdurrahman Dilipak(Vakit Yazarı),Sebahattin Önkibar(Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi), Ahmet Kekeç(Star Gazetesi Yazarı),Rasim Ozan Kütahyalı(Taraf Gazetesi Yazarı), Hadi Özışık(İnternet Medyası Derneği Başkanı), Talat Atilla(Güneş Gazetesi Yazarı)