Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1970
EURO
37,8645
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.918,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞARON, ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA
ŞARON, ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA
 
Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un beyin kanaması geçirdiği açıklanırken, yetkilerinin yardımcısı Ehud Olmert'e devredildiği bildirildi.
 
5.1.2006 - 10:55
       Hastane yetkilisi Şlomo Mor-Yusuf, Şaron'un beyin kanaması geçirdiğini, kendisine genel anestezi yapıldığını ve solunum ünitesine bağlandığını belirtti. Verilen son flaş haberde, 2001'den beri başbakan olan Şaron'un ameliyatta ikinci beyin tomografisine girdiği, hekimlerin kanamayı durduramadığı bildirildi. Bu arada, Şaron'un yetkileri yardımcısı Olmert'e devredildi.
      İsrail televizyonu, doktorlardan alınan bilgiye dayanarak verdiği haberde, Başbakan'ın, Kudüs'teki bir hastanenin travma birimine sedye üstünde getirildiğini belirtmişti.
      Haberde, Şaron'un şuurunun yerinde olduğu, Kabine Sekreteri İsrael Maimon'un, Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert'e bilgi verdiği, başbakanlık yetkilerinin devredilmeyeceği kaydedilmişti.
      Şaron'un yarın hastaneye yatarak kalbindeki küçük deliğin kapatılması için ameliyat olması bekleniyordu.
     
     GAZETELER: ŞARON YAŞAM İLE ÖLÜM ARASINDA

      İsrail gazeteleri, beyin kanaması geçirerek ameliyata alınan ve hastanede halen yaşam mücadelesi veren İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un durumunu manşetlerine taşıdı.
      Haaretz gazetesi, başbakanın ameliyat sonuçlarını beklemeksizin, "hayatta kalsa bile Şaron'un görevine dönmekte zorlanacağını" belirterek, "Bir çağın sonu" manşetini kullandı.
      "Doktorlar Başbakan'ı kurtarmaya çalışıyor" manşetiyle Jerusalem Post ise, Şaron'un ölmesi halinde ne olup biteceğinin açık olmadığını yazdı.
      "Şaron'un son savaşını verdiğini" belirten ve doktorların, Başbakan'ın "sağlığına yeniden kavuşma şansının çok az olduğu" görüşlerine yer veren Yediot Aharonot gazetesi ise, "Halkın tümü dua ediyor... Sağcı, solcu, dinci, laik ne olurlarsa olsun İsrailler, dua etmekten başka yapacak bir şeyin kalmadığı zamanlar olduğunu biliyor" diye yazdı.
      Maariv gazetesi de, "Şaron'un yaşam mücadelesi verdiğini ve bunun belki de son savaşı olduğunu" belirterek, Başbakan'ın "mucize" bekleyen yakınlarının sözlerine yer verdi. Gazetenin başyazarı Amnon Dankner da yazısında, Şaron'a doğrudan seslenerek, "Sayın Başbakan, güçlü olun, her şeyden önce güçlü ve sağlıklı olun" diye yazdı.
      Dün akşam beyin kanaması geçiren ve Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem hastanesine kaldırılan Şaron'un yetkileri, yardımcısı Ehud Olmert'e devredilmişti.
      Bu arada İsrail hükümetinin, sabah acilen özel oturum için toplandığı bildirildi.
      Öte yandan El Arabiya ve El Cezire televizyonlarının, normal yayın akışlarını kestiği ve Şaron ile ilgili gelişmeleri aktardığı belirtildi.
     
     BEYAZ SARAY: ''DUALARIMIZ ŞARON İLE''

      Beyaz Saray, beyin kanaması geçirdiği açıklanarak ameliyata alınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron için dua ettiklerini bildirdi.
      Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Frederick Jones, ABD Başkanı George Bush'a Şaron'un durumuyla ilgili bilgi verildiğini ve durumu izlemeye devam edeceklerini söyledi.
      Jones, ''Düşüncelerimiz ve dualarımız Başbakan (Ariel Şaron) ve ailesiyle birlikte'' diye konuştu.
     
     ÜST DÜZEY KAYNAK: "ŞARON İYİLEŞEMEYEBİLİR"

      Beyin kanaması geçirdiği açıklanan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un ameliyata alındığı bildirildi.
      Kudüs'teki Hadassah Hastanesi Müdürü Dr. Şlomo Mor-Yusuf, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Teşhis, beyin kanaması. Başbakan, bunun ışığında ameliyat odasına alındı" dedi.
      Öte yandan üst düzey kaynak, Şaron'un durumunun ağır olduğunu ve iyileşemeyebileceğini söyledi.
      Kaynak, "Durum kötü görünüyor. İyileşip iyileşemeyeceğini bilmiyorum" dedi.
     
     HAHAM OVEDİA YOSEF, TÜM İSRAİL'İ ŞARON İÇİN DUAYA ÇAĞIRDI

      İsrail'in dinsel ağırlıklı partilerinden Şas'ın Başkanı Eli Yişai, partinin ruhani lideri Haham Ovedia Yosef'in, tüm İsrail'i, Başbakan Ariel Şaron'un iyileşmesi için dua etmeye çağırdığını söyledi.
      Yatırıldığı Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nce uzun süreceği belirtilen bir ameliyata alınan Şaron'un, halen hastanede bekleyen üst düzey kurmayları da ''Durumun oldukça ciddi'' olduğunu belirterek, cerrahların, Şaron'un beynindeki kanamanın durması için dua ettiklerini söylediler.
      İyimser olmaya çalıştıklarını söyleyen Başbakanlık yetkilileri, durumun iyi gözükmediğini de kaydettiler.
      Şaron'un beyin kanaması nedeniyle, kafatasının içine kan dolduğu ve kanın beyne basınç yaptığı belirtiliyor. Doktorların, ameliyatta kanı boşaltmak için kafatasında birkaç delik açacakları, ameliyatın oldukça tehlikeli ve karmaşık olduğu da ifade edildi.
      En az birkaç saat sürmesi beklenen ameliyattan ''sağ çıkıp çıkmayacağı'' konuşulan Başbakan Ariel Şaron'un, ameliyatın başarılı olması halinde bile eski durumuna kavuşup kavuşmayacağı henüz bilinmiyor. Bunun, beyin kanamasının nasıl etki yaptığına bağlı olduğu ifade ediliyor.
      İsrail basınında, Şaron'un hastalığıyla, 28 Mart'ta yapılacak İsrail'deki genel seçimlerin daha erkene alınıp alınmayacağı tartışmaları da başlatıldı.
     
     HASTANE BAŞHEKİMİ: "ŞARON'UN BEYNİNDEKİ KANAMA YOĞUN"

      Beyin kanaması geçirdiği açıklanarak ameliyata alınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un beynindeki kanamanın "yoğun" olduğu bildirildi.
      Kudüs'teki Hadassah Hastanesi Başhekimi Dr. Şmuel Şapira, İsrail'in Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Beyinde yoğun bir iç kanama var. Bir saattir ameliyathanede" dedi.
      Beyin kanaması geçiren İsrail Başbakanı Ariel Şaron ameliyata alınmıştı.
      Hastane müdürü, gazetecilere, "Teşhis, beyin kanaması. Başbakan, bunun ışığında ameliyat odasına alındı" açıklamasını yapmıştı.
      Üst düzey kaynak da, Şaron'un durumunun ağır olduğunu ve iyileşemeyebileceğini söylemişti.
     
     NETANYAHU: "ŞARON'UN SAĞLIĞI İÇİN DUA EDİYORUM"

      Yaklaşık 2 hafta önce geçirdiği, damar tıkanıklığına bağlı felç nedeniyle hastaneye kaldırılan ve hastaneden gülümseyerek ayrılan İsrail Başbakanı Ariel Şaron, beyin kanaması nedeniyle yeniden acilen kaldırıldığı Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem hastanesinde yaşam mücadelesi veriyor.
      Şaron'un özel doktoru Şlomo Segev, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan'ın ameliyatının planlandığı gibi gittiğini belirterek "Sabırlı olmamız lazım. Ekleyecek başka bir şeyim yok" dedi.
      Başbakanlık Sözcüsü Raanan Gissin de spekülasyonlara meydan vermeyi istemediğini belirterek, "Ameliyat sona ersin, kamuoyu bilgilendirilecek" diye konuştu.
      Şaron'un yakın danışmanlarından biri de "Bir mucize umut edin" ifadesini kullandı.
      Beyin kanaması teşhisinden sonra ameliyata alınan Şaron'un durumunun ciddi olduğunun anlaşılmasıyla, İsrail televizyonları ve internet siteleri, normal yayın akışlarını keserek, hastaneye bağlandılar.
      Çeşitli hastanelerden uzmanlar, televizyon kanallarında ameliyatın ne derece başarılı olabileceği ve sakıncalarıyla ilgili yorumlar yapıyor.
     
     KATSAV VE NETANYAHU

      İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, yaptığı açıklamada tüm İsrail halkıyla birlikte Şaron'un iyiliği için dua ettiğini söyledi.
      Katsav, Şaron'un durumuyla ilgili olarak sürekli özel doktorundan, hastane yetkililerinden ve kabine sekreteri İsrael Maimon'dan bilgi alıyor.
      Likud'un yıllarca başkanlığını yaptıktan sonra yeni bir parti kuran Şaron'un durumu, eski partisinin yeni Başkanı Binyamin Netanyahu'yu da üzdü.
      Netanyahu, Başbakan Şaron'un sıhhatine kavuşması için dua ettiğini ve doktorların görevlerinde başarılı olmalarını dilediğini söyledi.
      Şaron'un eski hükümet ortağı Şinui Partisi lideri ve eski Adalet Bakanı Yosef Tommy Lapid de, "ülke tarihinin en dramatik günlerinden birinin yaşandığını" belirtti.
      İsrail'de başhahamlığın Ağlama Duvarı'nda Şaron'un iyileşmesi için toplu dua düzenleyeceği bildirildi.
     
     KABİNE OLMERT BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

      İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un geçirdiği ağır beyin kanaması ve vücudunun yarısının felç olması üzerine alındığı ameliyat sırasında, İsrail hükümeti, sabah Şaron'un yetkilerini üstlenen Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert başkanlığında toplandı.
      Kabineden bir bakan, "Hükümetimiz, İsrail'in birliği ve istikranının korunacağını bildirmek için toplandı" dedi.
      Bakanlara, "Zor gündeyiz. Hastaneden gelmesini umduğumuz iyi haberi bekleyeceğiz" diyen Olmert, bakanlarının işlerine hemen döneceğini söyledi.
      Şaron'un saatler sürmesi beklenen ameliyatından ötürü, tüm başbakanlık yetkileri Ehud Olmert'e devredildi.
     
     HAARETZ GAZETESİ: ''ŞARON'UN VÜCUDUNUN YARISI FELÇ OLDU''

      Beyin kanaması geçirerek ameliyata alınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un vücudunun yarısının felç olduğu bildirildi.
      Haaretz gazetesinin internet sitesinde yayınlanan ve Şaron'un bürosundaki kaynaklara dayandırılan haberde, Şaron'un kurtulması için bir ''mucize''nin beklendiği belirtildi.
      Haberde, doktorların da İsrail Başbakanı'nın iyileşme şansının ''çok düşük'' olduğunu söyledikleri kaydedildi.
     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BREZİLYA'DA PİT BULL DEHŞETİ

ALMAN VEKİL'DEN 'VİCDAN TESTİ' TEPKİSİ

GUANTANAMO'DA CEHENNEM AZABI
»  IRAK'TA CENAZEYE SALDIRI, 30 ÖLÜ
»  BİR ROJ TV'DE İSVEÇ'TE!!!
»  RUSYA İLE UKRAYNA DOĞALGAZ'DA ANLAŞTI
»  İNGİLTERE'DE EN ÇOK TRAFİK CEZASINI TÜRKLER YİYOR
»  İSVEÇ'İN BAŞKENTİNE GİRİŞ PARALI OLUYOR
»  ŞARON AİLESİ'NE 'RÜŞVET ALDI' İDDİASI
»  İRAN DAN ABD'YE REST!!!
»  UKRAYNA VE MOLDOVA AB'DEN YARDIM İSTEDİ
»  SESK KARŞILIĞI PASAPORT
»  SADDAM NASIL ÖLMEK İSTİYOR?
»  CHURCHİLL HİTLER'E YARDIM ETMEK İSTEMİŞ
»  DANİMARKA'DA ŞİMDİ DE KÜRTÇE MÜZİK KANALINA VİZE
»  ALMANYA'DA VİCDAN TESTİNDE ÇILDIRTAN SORULAR
»  LOTO MİLYARDERİ ÇIKMAYINCA PARA HAYIR KURUMUNA KALDI
»  ALMANYA'DA ÇÖKEN SPOR SALONUNDA 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  İSRAİL'DEN FİLİSTİNE HAVA SALDIRISI 2 ÖLÜ
»  ALMANYA'DA SPOR SALONU'NUN ÇATISI ÇÖKTÜ
»  ŞOVMEN MATSATAKİS SERBEST
»  BAĞDAT'TA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİK KONYOVUNA SALDIRI
»  PUTİN, AVRUPA'YI TİTRETİYOR
»  ATLAS OKYANUSU'NDA BÜYÜK DEPREM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.