Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2944
EURO
37,5013
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.931,460
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞEHİT HABERLERİ ÜZERİNE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
ŞEHİT HABERLERİ ÜZERİNE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
 
Türkiye’nin dört bir yanında Hakkari’den gelen şehit haberlerini duyan vatandaşlar sokağa döküldü. Birçok il ve ilçe merkezlerinde toplanan vatandaşlar yetkililerden acil önlem istedi.
 
21.10.2007 - 18:13

Türkiye’nin dört bir yanında Hakkari’den gelen şehit haberlerini duyan vatandaşlar sokağa döküldü. Birçok il ve ilçe merkezlerinde toplanan vatandaşlar yetkililerden acil önlem istedi.

İSTANBUL'DA PROTESTO GÖSTERİLERİ
Hakkari'de dün gece şehit düşen 17 asker için bugün Sultançiftliği'nde 500 kişi ellerinde Türk Bayrağı'yla eylem yaptı. Grup "Apo'ya ölüm”,“İmralı'dan Apo sağ çıkmayacak”, “Kahrolsun PKK” , “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Vatandaşlar evlerinden alkış ve sloganlara eşlik etti. Grup "Sesimiz Ankara'ya" diyerek alkışla dağıldı. 
Kağıthane Gültepe Talatpaşa Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçtiler. Gruptakiler, yürüyüş sırasında, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı. Terör örgütünü protesto eden grup, olaysız şekilde dağıldı.

Şişli Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi ile Gaziosmanpaşa, Pendik Kaynarca, Beykoz ve Üsküdar'da da çok sayıda vatandaş terörü protesto etti.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan, şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

ŞEHİTLİĞE YÜRÜDÜLER
Öte yandan, Fatih Balat'ta toplanan Şehit Aileleri Federasyonu üyesi bir grup, Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde Edirnekapı Şehitliği'ne kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan grup adına Federasyon Sözcüsü Şafak Dinçer, açıklama yaptı. Grup daha sonra İstiklal Marşı okudu.

TAKSİM MEYDANI'NDAKİ GÖSTERİ
Bu arada, saldırıya tepki göstermek için Taksim Meydanı'nda toplanan bazı vatandaşların İstiklal Caddesindeki yürüyüşü sürüyor.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Taksim Meydanı ile Galatasaray Lisesi arasında durmadan yürüyen grup, zaman zaman saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Çevredeki vatandaşlar ile esnafın alkışlarla destek verdiği vatandaşlar, Taksim Meydanı'na geri döndü.

Meydanda, ''Kahrolsun PKK'', ''Hepimiz şehidiz, hepimiz Mehmetiz'', ''Vatan sana canım feda'' şeklinde sloganlar atan gruptakilerin protestosu sürüyor.

Yanısıra, Taksim Meydanı'na gelen bir başka grup da ağızlarını bantlayıp ellerinde Türk bayraklarını açarak saldırıyı protesto etti.

Caddelerdeki sürücülerin de korna çalarak destek verdiği protestolar yüzünden kent genelinde, ''Çevik Kuvvet'' ekipleri ve diğer polislerce önlem alındı.
ERZURUM'DA PROTESTO
Son yaşanan terör olaylarının ardından Erzurum'da protesto yürüyüşü düzenlendi. Grup, Askerlik Şubesi önünde toplanarak askere alınmak istediklerini belirtti.

Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden protesto yürüyüşü sırasında kalabalık bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla Askerlik Şubesi'nin bulunduğu binanın önünde toplandı. "Dişe diş, kana kan, intikam", "Hepimiz askeriz", "Apo'ya idam", "Irak'a gireriz, kellenizi alırız", "Dadaşlar ölmeye geldi" şeklinde sloganlar atan gruptan içeriye girmek isteyenlere engel olundu. Hep birlikte İstiklal Marşı okuyan gruptakiler askere gitmek istediklerini belirtti. Yaşlıların da aralarında olduğu grubu temsilen 3 kişi içeri alınarak yetkililerle görüştürüldü.

SİVASLILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonrasında 15 askerin şehit edilmesine tepki gösteren Sivaslılar, sokaklara döküldü.

Hakkari'den gelen üzücü haber sonrasında eline terörü kınayan pankart ve yazı alan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Ergün Uğur (46), artık bundan sonra hiçbir askerin ölmemesini ve anaların ağlamamasını istediğini sokaklarda haykırdı. Cadde ve otomobillerdeki vatandaşlardan da destek gören Uğur, askere gideceğini belirterek jandarma kışlası önüne gitti. Burada bir süre bekleyen Uğur, sinir krizi geçirdi. Durumu fark eden jandarma yetkilileri, Uğur'un arkasından koşarak düşmesine engel olmaya çalıştı.

Bir süre yerde ayılması beklenen Uğur, askere gitmek istediğini belirtti. Bu arada olay yerinde hazır bulunan sivil polisler, Uğur'u vakit geçirmeden polis otosu ile hastaneye götürdü. Burada sakinleştirici iğne yapılan Uğur, "Genel Kurmay Başkanımız'a sesleniyorum. Ne olursunuz bu terör olayını bitirin" dedi.

1998 yılında vatani görevini yaptığı sırada beyin felci geçirdiği öğrenilen Mehmet Öztürk isimli vatandaş ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki havuzun önüne gelerek elindeki 'Hepimiz Mehmetiz' yazılı döviz ve sırtındaki Türk bayrağı ile terör örgütlerini kınadı. Hakkari'de yapılan saldırılar karşısında elinden ancak bunun geldiğini söyleyen Öztürk, "Bugün doğum günüm. 36 yaşına giriyorum ancak acı haberle sarsıldım. Bu eylemi yapmaya karar verdim" dedi.

Diğer taraftan, bugün Sivas'ta birçok sendika ve sivil toplum kuruşunun terörü kınamak için eylem yapacağı öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENCİLER YÜRÜDÜ
Eskişehir'de, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 askerin terörist saldırı neticesinde şehit olması üzerine yürüyüş yapan bir grup üniversitesi öğrencisi, teröre lanet yağdırdı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, ellerinde Türk bayrakları ile 13 askerin şehit edilmesi üzerine protesto gösterisi yaptı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önünden Atatürk Bulvarı'na kadar yürüyen gençler, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

TRABZON
Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesi ve 16 askerin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırılarını protesto eden Trabzonlular, terör örgütüne lanet yağdırdı.
Tanjant Yolu ve Uzunsokak Caddesi'nde toplanan guruplar ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Atatürk Alanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen guruplara polis referandum yasakları ve izinsiz yürüyüş yapmaları nedeniyle engel olmak istedi. Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Tacettin Aslan ve Emniyet Müdürü Arif Akkale yaptıkları konuşmada herhangi bir taşkınlık yapılmayacağına dair söz almaları üzerine yürüyüşlerine izin verdi. Meydan Parkı'nda toplanan vatandaşlar Atatürk Anıtı önünde açıklama
yapılması ve şehitlerin ruhuna dua edilmesinin ardından İstiklal Marşı'nı okudu. 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz', 'Kahrolsun PKK' şeklinde slogan atan vatandaşlardan bazıları, askere alınmak ve PKK'ya karşı savaşmak istediklerini dile getirdi.
Öte yandan Trabzon'da 30 kamyoncu Trabzon-Gümüşhane karayolunu kamyonlarla trafiğe kapatarak terör olayını protesto etti.
Trabzon Maçka karayolu Kavak mevkiinde yaklaşık 30 kamyoncu araçları ile birlikte yolu trafiğe kapadı. Hakkari'de yaşanan terör olaylarını protesto etmek isteyen kamyoncular, yaklaşık yarım saat yolu trafiğe kapattı. Jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte yol trafiğe açıldı.
Yaşanan terör olayları üzerine Trabzon'da yarın saat 12:00'de tüm sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla Atatürk Alanı'nda bir protesto mitingi yapılması planlanıyor.

YOZGAT
Yozgat'ta şehit haberinin duyulması üzerine araçlarını Türk bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar, cadde ve sokaklarda klakson çalarak olayı protesto etti.

DENİZLİ
Saldırıyı kınamak için Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi ellerinde Türk Bayrağı ile terör örgütünü protesto edip şehitlere gözyaşı döktü.

ÇANAKKALE
Cumhuriyet meydanında saat 16.00 sıralarında elerinde Türk bayrakları ve dövizlerle toplanmaya başlayan vatandaşlar, Hakkari Yüksekova'da meydana gelen hain saldırı sonunda susmayacaklarını ifade ederek, herkesi birlik olmaya çağırdılar.

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

Denizli'de, Delikliçınar Meydanı'nda toplanan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Gruptakiler, Atatürk ve Lise caddelerini trafiğe kapattı. Gruba, caddeden geçen sürücüler klakson çalarak destek verdi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı Delikliçınar Meydanı'nda, Türk bayrakları taşıyarak gösteri yaptılar.

SAKARYA

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, ilçe meydanında toplanan çok sayıda kişi saldırıyı protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesine yürüyen kadınlı erkekli grup, terör örgütüne lanet yağdırdı.

BİLECİK

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Eskişehir istikametine doğru ellerinde Türk bayraklarıyla karayolunu trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen grup, bir süre sonra geri dönüp Bozüyük-Bursa kara yolu güzergahını izledi ve belediye binası önünde toplandı.

Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, gruba hitaben, Türk milletinin büyük üzüntü içinde olduğunu söyledi. Berberoğlu, ''Bıçak kemiğe dayandı. Artık Türk milletinin sabredecek durumu kalmamıştır. Bu canların hepsi vatana feda olsun ama askerimizin pisi pisine dağlarda şehit olmasına üzülüyoruz'' dedi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da 12 askerin şehit olduğu haberini alan bir grup, Afyonkarahisar Valiliği önünde toplanarak, saldırıyı protesto etti.

Grup adına konuşan Ata Kemal Orbuk, bu saldırılara ''dur'' denilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından İstiklal Marşı ve şehitler için dua okunurken, bazı vatandaşlar ağladı.

Grup, daha sonra yürüyüş yaptı ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

ADANA

Adana'da bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Caddesi'nden İnönü Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Terör örgütü aleyhine sloganlar atan kalabalık grup, parkta bir süre gösteri yaptıktan sonra, Merkez Komutanlığı önüne geldi.

Komutanlık önünde de saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı ve askere desteklerini dile getiren diğer marşları okudular.

Daha sonra, asker kıyafeti giymiş 8 yaşındaki bir çocuk, komutanlıkta görevli nöbetçi subaya bir buket çiçek verdi.

ZONGULDAK

Hakkari'deki saldırı, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ilçesinde de protesto edildi.

Alaplı'da Hükümet Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan bir grup vatandaş, sloganlar atarak İlçe Jandarma Komutanlığı önüne kadar yürüdü.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Şahin'i ziyaret ederek başsağlığı dileyen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını söylediler.

Ereğli ilçesinde de Atatürk Anıtı önünde Türk Bayrağı açan vatandaşlar, saldırıları protesto etti.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da bir grup vatandaş, Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Aydınlar Ocağı Tekirdağ Şube Başkanı Ersin Bilmeç, yaptığı konuşmada, 12 askerin şehit edilmesi ve 16 askerin yaralandığı olayla ilgili terör örgütünü kınadıklarını bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


32 TERÖRİST İMHA EDİLDİ

BÜYÜKANIT, OY KULLANMADI

*BU VAHŞET DÖNGÜSÜNÜ BİTİRMEK ORTAK HEDEFİMİZ"
»  BAYKAL: “TÜRKİYE’YE KARŞI ÖRTÜLÜ SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR”
»  ANKAR'DA,"MECLİSİ BASARIZ, 20 KİŞİYİ ASARIZ" SLOGANLARI
»  DTP İLE KÖŞK'TE TERÖR ZİRVESİ
»  GÜL VE ERDOĞAN'A REFERANDUM TEPKİSİ
»  ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK DAĞLAYAN FERYADI
»  GÜL, REFERANDUM İÇİN OY KULLANDI, TERÖRÜ LANETLEDİ
»  BARZANİ:PKK LİDERLERİ TESLİM EDİLMEYECEK
»  MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ 23 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN PKK'YA ÖFKE YAĞIYOR
»  CNN'DEN PKK İÇİN SKANDAL TANIMLAMA
»  IRAK'TAKI PKK'LILARA YOĞUN TOP ATEŞİ
»  ABD'DE SINIR ÖTESİ HAREKAT KORKUSU
»  MAYINLI TUZAK PATLADI ÇOK SAYIDA YARALI VAR
»  BARZİNİ: "PKK'NIN AMACI TAHRİK"
»  BABACAN, "KEDERLİ VE ÖFKELİYİM"
»  KARDİNAL’İN DİYALOG KRİTERİ: KUR'AN-I BIRAKIN
»  ATO BAŞKANI AYGÜN'DEN ULUSAL YAS ÇAĞRISI
»  BAHÇELİ:'HÜKÜMET, SINIR ÖTESİ YETKİSİNİ KULLANMALI'
»  YSK BAŞKANI'NINDAN SON GÜN BOMBASI
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 'TERÖRİSTLER IRAK'TAN GELDİ'
»   ERDOĞAN:''ÖFKEMİZ ÇOK FAZLA''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.