Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2341
EURO
35,0576
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.517,050
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Şentop’tan KKTC Cumhurbaşkanına Tepki
Şentop’tan KKTC Cumhurbaşkanına Tepki
 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sözlerine tepki göstererek “Aslında çok büyük tarihi bir hatadır kendisi açısından. Bir siyasetçi için, içine düşürülebilecek en kötü durumdur onun durumu” dedi.
 
10.2.2020 - 00:38

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde muhtarlar ile buluşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Şentop, yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

*KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kendisini ifade ediyor. Aslında çok büyük tarihi bir hatadır kendisi açısından. Bir siyasetçi için içine düşürülebilecek en kötü durumdur onun durumu.

*Diyor ki Tayfur Sökmen asla olmayacağım. Tayfur Sökmen kimdir tanırsınız. Biliyorsunuz Lozan Anlaşması sonrasında Hatay Türkiye topraklarına dahil değil o zaman. Hatay Fransız işgali altında. Hatay ile ilgili olarak Tayfur Sökmen öncülüğünde bir istiklal bağımsızlık mücadelesi götürüyor.

*Bu mücadeleyi o zaman Türkiye'de destekliyor. Nihayetinde Hatay önce bir bağımsız devlet oluyor. Hatay, Fransız sömürgesinden çıkıyor. Sonra da Türkiye'ye katılma kararı alıyor.

*Tayfur Sökmen bu işin öncüsü Hatay'ın Türkiye'ye katılmasını sağlayan basiretli bir lider. Vatansever bir adam. ‘Ben asla Tayfur Sökmen olmayacağım' diyen adamın kendi ülke topraklarıyla ilgili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle topraklarıyla ilgili vatanıyla ilgili ve oranın tarihiyle ilgili kafasında hiçbir şey olmaması lazım.

*Bunu söyleyebilen bir adam aslında Tayfur Sökmen olmaya layık olmayan bir adam aynı zamanda.

“1974'DEN BERİDİR TÜRKLERİN DE RUMLARIN DA KANI DÖKÜLMÜYOR”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin KKTC’nin Türkiye’ye dahil olması gibi bir isteği olmadığını ifade ederek şunları kaydetti;

*Böyle bir tez ortaya koymuş değil Türkiye. Ama tarihi iyi bilmemiz lazım. Niye KKTC var. KKTC niye var? Gençlerin bunu bilmesi hatırlayabilmesi mümkün değil.

*Kıbrıs'ta İngiliz sömürgesi sona erdikten sonra Rumlarla Türklerin bir arada bulunduğu bir Cumhuriyet kurulmuştu. Ama Rumlar adanın tek sahibi olma iddiasında bulundukları için orada Türklere insani şartlar altında yaşamak değil, bir canlı olarak yaşama hakkı tanımak istemedikleri için katliamlar yaptılar.

*Yaşattılar. Bu katliamlar dayanılmaz hale gelince Türkiye garantörlük hakkını kullanarak, adaya çıkarma yaptı. Orada Türklerin yaşam haklarını koruyacak bir alan ortaya koydu. 1974'den beridir Türklerin de Rumların da kanı dökülmüyor. Bir sükunet bir barış adası haline geldi.

*Kıbrıs Türkünün hayatına kasteden o zamanki anlayışı, siyasi yapıyı yok sayarak bugün ‘Ben bir Tayfur Sökmen olmayacağım' falan diyen bir adam ancak Tayfur Sökmen olmaya layık bir adam olmadığını ispat eden bir adamdır.

AKINCI NE DEMİŞTİ?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiliz The Guardian'a verdiği mülakatta adil federal çözüm içeren bir anlaşmaya tez zamanda ulaşılmazsa, adadaki Türk ve Rum toplumlarının bölünmüşlüğünün kalıcı hale geleceği uyarısında bulunmuştu.


İki taraf arasındaki görüş ayrılıklarının her yıl giderek daha kemikleştiğini, bunun yeniden birleşme ihtimalini azalttığını belirten Akıncı, “Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik” demişti.

İngiliz gazetesinin “Kırım tarzı ilhak ihtimali” sorusunu “korkunç” diye yanıtlayan ve “Türkiye'nin kendi çıkarlarına aykırı” diye değerlendiren Akıncı, kendi vizyonunun tümüyle farklı olduğunu savunmuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kaftancıoğlu Yeniden İstanbul İl Başkanı

Özhaseki, Trafik Kazasında Yaralandı

Galatasaray'dan Zirve Yolunda Dev Adım
»  Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi
»  Sivas Maç Fazlasıyle Yeniden Lider
»  Akıncı’dan Gerilimi Tırmandıracak Sözler
»  Kılıçdaroğlu:Önümüzdeki Süreç İktidar
»  Van'da 13 Göçmen Donarak Öldü İhbarı
»  Askeri Komyomlar Depremzedenin Emrinde
»  Erdoğan:Kudüs Kırmızı Çizgimizdir
»  Kemal Kılıçdaroğlu Sahaya İniyor
»  Bahçeli'den Akıncı'ya İstifa Çağrısı
»  Barış Pınarı Bölgesi'nden Acı Haber
»  PKK'dan Elazığ'da Hain Tezgah
»  Akşener'den Şeyma Yıldız Mesajı
»  İmamoğlu'ndan Ulaşıma Zam Savunması
»  Başbuğ Hakkında Suç Duyurusu
»  Afetleri Defetmek İçin Doğaya 2001 Ekmek
»  CHP'de İlker Başbuğ Açıklaması
»  Pegasus O Pilotu İşten Çıkardı!
»  Flaş..İstanbul'da Toplu Ulaşıma Zam
»  Kılıçdaroğlu, Kudüs Mitingine Katılacak
»  Babacan'ın Erken Seçim Beklentisi
»  CHP'li Belediyeyi Sarsan Yolsuzluk!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.