Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3684
EURO
34,7499
IMKB
10.048,000
ALTIN
2.434,670
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Şimşek'ten MTV Zammı Açıklaması
Şimşek ten MTV Zammı Açıklaması
 
BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek bu sabah katıldığı televizyon programında MTV zammıyla ilgili açıklamada bulundu.
 
2.10.2017 - 10:05

Şimşek şöyle konuştu: “MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018’in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor.

2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek.”

MTV zammının bugün Bakanlar Kurulu’nda konuşulacağını söyleyen Şimşek’in karıştırdığı bir durum var. O da torba tasarıda yer alan yeni MTV miktarlarına ilişkin tabloda tüm araçların zamlı tarife girdiği gerçeği.

Yani sadece 2018 yılında alınacak sıfır araçlar kapsam içinde değil. Örneğin 1.3 litre ve altında motora sahip 4-6 yaşındaki bir aracın MTV tutarı daha önce 460 TL iken yeni tasarıda 630 TL’ye yükseliyor. Eğer bu aracın fiyatı 70 bin TL’yi aşıyorsa o zaman MTV’si de 756 TL’ye çıkıyor. Tasarı bununla da kalmıyor. 7-11 yaşında 1.6 litre motora sahip bir aracın daha önce 450 TL olan MTV miktarı yeni tasarıyla 630 TL’ye, bu aracın fiyatı 70 bin TL’yi aşıyorsa 756 TL’ye çıkıyor.

BAŞKA ÜLKE BELİNİ DOĞRULTAMAZDI

Şimşek'in programdaki sözlerinden öne çıkanlar şöyle: "Gelirinize göre belli bir gelir vergisi söz konusu. Yüzde 15 ile yüzde 35 arası olacak. Bu orta vadeli programı hep birlikte çalıştık. Oturulup önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ihtiyaçları nedir ne kadarını vergiyle karşılayacağız bunu oturduk konuştuk. Ekonomi geçen sene bir miktar hain darbe girişimi nedeniyle olumsuz etkilendi, küçük dozda da olsa Türkiye küçüldü ama birçok tedbirler geliştirdik. KGF bunlardan bir tanesi. 320 bin firmamız, orta ölçekli firmamız yararlandı. Faizsiz kredi imkanız sağladık esanflarımıza da. Başka bir ülke bu şoku yaşasaydı belini doğrultamayacaktı. Mesela Brezilya hala büyüyemiyor belini doğrultamıyor. Türkiye yüzde 5 büyüdü daha da büyüyecek. İhracatçımıza destek olduk, istihdam teşvikleri getirdik.

İSTİHDAMDA REKOR KIRACAĞIZ

Bu sene istihdamda rekor kıracağız. Vergi artışı tabiki vatandaş sevmez ama şimdi dediğim gibi yüzde 40 ağır gibi görünebilir. Ya kurumlar vergisini artıracaksınız, artırdık. Ya gelir vergisini artıracaksınız, onu da artırdık. Gayrimenkul şirketlerindeki avantajları azalttık. Ekonomi hızla büyüyor. Ekonomi canlanınca, ekonomi yüzde 5.5 büyüyecek. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden, gelişmekte olan ülkeler arasında en iyisiyiz. Tabana yaygın bir şekilde, istihdam yaratan güçlü bir büyüme söz konusu. Geçen seneden bu yana seferberlik anlayışımızla her kesime destek verdik.


Ekonomiyi desteklemek için tedbirler aldık. Savunmadaki harcamalar öngördüğümüzün çok ötesinde. Belediyelerdeki kesintiler ve bunun gibi nedenlerin etkisiyle bütçe açığı kadar borçlanabiliyoruz. Toplamda maksimum yüzde 10 ilave borçlanma yetkisi oluyor bu doğru ama olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Biz OVP'de bütün bu hususları dikkate aldık.

Büyük firmaların vergi borçlarını sıfırlamadık. Yok öyle bir şey. Bu bahsettikleri konu uzlaşma meselesi. 1960'lardabn beri yapılan bir şey. Zaman zaman vergi müfettişleri de yanlış rapor yazabiliyor. Daha sonra uzlaşmaya gidilebiliyor. Hiçbir şekilde siyasi müdahale söz konusu değil.

GIDA FİYATLARI

Erken uyarı sistem geliştirdik. Arzda bir sıkıntı yaşandıysa ona göre gümrük vergilerini düzenleyebiliyoruz. Yaş meyve sebze Türkiye'de 100 milyar liralık bir piyasa. Tüketiciye gelene kadar kayıplar yüzde 20 yüzde 30 civarında. Bu yaş meyve sebze fiyatlarındaki dalgalanmaları önlemek için sistem geliştireceğiz. Etin maliyetinin en önemli unsurunun yüzde 60'ı yemdir. Yem fiyatlarını makul düzeylere çekmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Küspe gibi... Yerli üretimi artırmak için, et fiyatlarını aşağıya çekecek düzenlemeler yapıyoruz. Binlerce tarım ürünü ihraç ediyoruz. Geçen sene tarımda küçülme oldu. Bu normaldir. Keşke Türkiye bu elinizdeki tableti üretse bir kamyon domatese bedeldir.

"OHAL DURUP DURURKEN YOK"

Ohal durup dururken yok hala terör tehlikesiyle karşı karşıyayız. OHAL nedeniyle atılanlar vardı şimdi komisyonlar kuruluyor çalışıyor. Darbe girişimi nedeniyle turizm gelirlerimiz bile 30 milyardan 18-19 milyar dolara düştü.

BEDELLİ ASKERLİK

Bu benim konum değil, ama bu konu gündemde de değil."

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bal Yarışma Skandal Tahlil

Ormancılar Kozmetik Sektörüne De El Attı

Kamuda CEO dönemi
»  Albayrak'tan Flaş Yaz Saari Açıklaması
»  Motorlu Taşıtlar Vergisine Büyük Zam
»  Motorin yine Zamlanıyor
»  Yoksul Sayısı 16 milyonu Aştı
»  Özel otomobiller de kış lastiği takacak!
»  Kış Lastiği Takmayana 625 lira Ceza
»  FED, Faiz Kararını Açıkladı
»  İkinci El Otomobile 10 Bin Km Garantisi
»  Emekliler Fakirleşti!
»  Dolar'da Referandum Gerginliği
»  Fındık İçin Adalet Yürüyüşü'!
»  Gedikli'nin Aşırı Değerli Lira Endişesi!
»  Vatandaşın Trafik Sigortası İsyanı
»  Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
»  Honda'dan Flaş Türkiye Açıklaması
»  İphone 8 Geldi,Fiyatlar Düştü
»  Dikkat, Akaryakıt'ta Köpü Var!
»  Bağ-Kur’luya da İşsizlik Maaşı
»  13 Ükeden Flaş Yasak Kararı
»  Büyüme Rakamları Açıklandı
»  Dolar kritik seviyenin altında
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.