Gazetecilik yürek ister...
Cebine üç kuruş para koyup, 'ben gazete çıkaracağım' demekle bu iş yapılmaz. Yola çıkmadan önce bu işin neye malolacağının en ince ayrıntısına kadar hesabının kitabının yapılması lazım.
'Çarşı her şeye karşı' sloganından esinlenerek yola çıkan Yalana Karşı Gerçeğin sesi iddiasındaki 'Karşı', 3 ayda şapa oturdu.
Gazetecilik mesleği özverili ve yürekli çalışmayı gerektirir Aklına estiği zaman Gazete çıkarağım diye yola çıkıp, istediğini bulamayınca da 'ben kapatıyorum' deyip, türlü türlü bahanelerin arkasına sığınarak çekip gitmek olmaz.
O gazete kurulurken 'yalana karşı gerçeğin' sesi' olacağına inanan 94 emekçi, idealleri uğruna 'Karşı'da bir araya geldi.
Gazetenin ilk sayısından itibaren de özveri ile çalıştı. Belki daha önce çalıştıkları yayın kuruluşlarından aldıkları paradan daha azına Karşı'da toplandı.
3 Aylık süre içinde maaşları bile düzenli olarak ödenmedi.
Başarısız yöneticiler, hayallerin ve umutların çabuk sönmesine neden oldu. 45 bin tiraj ile başlayan sözde ulusal gazete Karşı, yerel gazetelerden daha az satar hale geldi.
Böyle olunca da gemiyi ilk terkeden, kurucu genel yayın müdürü oldu. (Aslında bunu gazete yayın hayatına başladığının lk haftasında yapması gerekiyordu)
Çünkü, çarşambanın gelişi, perşembe'den belliydi. Gazete yapmak, televizyonlarda çıkıp ahkam kesmeye benzemiyor.
Şimdi gazetenin patronu çıkmış, ağlamaklı bir açıklama ile internet medyasında yayın hayatına devam edeceğini söylediği Karşı için destek istiyor.
Kusura bakmasın ama internet medyasında, onlardan çok daha cesur ve tarafsız habercilik yapan bir çok haber sitesi var.
O nedenle var git işine
[email protected]