Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2710
EURO
37,6345
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.916,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇİÇEK: "OPERASYONLAR SÜRDÜRÜLECEK"
ÇİÇEK:  OPERASYONLAR SÜRDÜRÜLECEK
 
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek TSK’nın terör sona erene kadar sınırötesi operasyonu sürdüreceğini söyledi.
 
25.12.2007 - 12:45

Operasyonun hedefinin sadece PKK olduğunu söyleyen Çiçek, Barzani’nin sivillerin hedef alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İki haftalık aranın ardından toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin PKK’yi hedef alan sınırötesi operasyonlarda “bazı sivillerin de hedef alındığı ve öldüğü” şeklindeki açıklamaları ile ilgili olarak, operasyonlarda hedefin PKK terör örgütü olduğunu ifade etti.

“Bizim sivillerle, Irak’ın Kuzeyi ile Güneyi ile ilgili bir ilgimiz bir rahatsızlığımız yok. Irak halkıyla bizim herhangi bir alıp veremediğimiz husus da yok” diyen Çiçek şunları söyledi: “Irak’taki kaostan en çok zarar gören ülke biziz. Terör örgütünün Türkiye’de koyduğu eylemler var. Ve bunlar Kuzey Irak’taki kamplarından, oradan kaynaklanıyor. Dolayısıyla bizim hedeflerimiz gayet açık ve net” dedi.

Çiçek, şöyle konuştu: “Türk Silahlı Kuvvetleri, o bölgeye sayısız operasyon yapmıştır. Ve bu operasyonlardan hiçbirisinde de ‘siviller öldü, sivillere şu oldu, bu oldu’ tarzında herhangi bir şey de geçmişte çıkmamıştır. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti hem de onun Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda son derece hassadır, titizdir, çalışmaları da buna göre yapıyor. Bu tür beyanlar doğru değildir, gerçeği yansıtmıyor.”

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama şu da açık ve nettir; daha evvel bunlar bu netlikte kabul edilmiyordu, demek ki orada bir PKK terör örgütü var. O örgüt Türkiye’yi rahatsız ediyor. O zaman şikayet edenlerden bizim de talebimiz şu ki bunları orada barındırmasınlar. Bu operasyona gerek kalmaksızın biz bu belanın oradan def edilmesini her platformda söyledik. Türkiye durup dururken, keyfi olarak bir operasyon yapmadı. Türkiye’nin bu operasyonlarından rahatsız olanların, evela PKK’nın varlığından rahatsız olmaları gerekir. Çünkü bu, Irak’ın da ABD’nin de Türkiye’nin de düşmanı. Demek ki her 3 ülkenin de düşmanı olan unsurlar, kötü adamlar orada varlıklarını sürdürüyor, kışı, yazı orada geçiriyor, kampı var, eğitim imkanları var, lojistik destek oradan sağlanıyor. Bunu ortadan kaldırmak noktasında daha ileri adımların atılması lazım, daha ciddi bir çabanın sürdürülmesi gerekir.”

Cemil Çiçek, bu konudaki gelişmelerin dünyaca iyi anlaşılması bakımından bir diplomatik ve siyasi çabanın devam ettiğini belirterek, “Sayın Bush’la yapılan görüşmeyi de bu çerçevede değerlendirmiş olmanız gerekir. Yani ‘terörle mücadelede bir kez bir makamla konuştuk, veya bir tedbir aldık, bundan sonra bu görüşmelere, konuşmalara, temaslara ihtiyaç yoktur’ denilemez. Bu bela tümüyle ortadan kaldırılıncaya kadar, bu türlü görüşmeler de operasyonlar da temaslar da olacaktır.”

Hükümet Sözcüsü Çiçek, sorunun çözümüne yönelik siyasi mesajların bir hukuki zemine oturtulmasının gerektiğini de ifade ederek, şunları kaydetti: “Bununla ilgili eğer ihtiyaç hasıl olursa, yapılacak düzenleme 221 çerçevesinde yapılacaktır. Ayrıca özel bir yasaya ihtiyaç olmaksızın, bir değişiklik, bir esneklik gerekecekse, 221. madde üzerinde bunu yapmak hukuk tekniği açısından daha doğru olabilecektir. Bununla ilgili çalışmalar, geçmişte güvenlik birimlerinin talebi doğrultusunda oldu. Şimdi önümüzdeki günlerde toplantılar var. Bunlardan bir tanesi bu ayın 28’inde Milli Güvenlik Kuruludur. Burada gelip gelmeyeceğini, buradan söyleyemem, ama o toplantıları da görelim, yapılacak çalışmalar uzun zaman alacak çalışmalar değil. Bir çalışma yapılacaksa süratle yapılabilir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GABAR VE ÇIRAV 'A BOMBA YAĞIYOR

KARDAK 'TA GERGİN SAATLER

FAZIL SAY'I HAKERET VE KÜFÜR YAĞMURUNA TUTTULAR..
»  NÜFUS KAYDINI BİLDİRMEYENİN CANI YANACAK
»  GÖKTÜRK, TÜRKSAT'I NASIL VURDU..?
»  CİA, TÜRKİYE'DE OPERASYON YAPIYOR MU?
»  ERBAKAN HOCA'YI KARŞI OLDUĞU FAİZ YAKTI
»  ERMENİLER HER AN GİTMEYE HAZIR
»  YİMPAŞ'ÇI, UYAR ARAZİYE "TAKAYASU" İLE UYUYOR
»  PKK'NIN RADYO KORKUSU
»  POSTADAN KOCASININ SEVİŞME CD'Sİ ÇIKTI
»  SEVİNÇ İNÖNÜ ERDOĞAN’I ZİYARET EDECEK
»  DIŞ BASIN:"GENEL KURMAY ASIL AÇIKLAMAYI BEKLETİYOR"
»  DTP'LİLER,ÖCALAN'IN NAKLİ İÇİN İMZA TOPLUYOR
»  'BELA DURDUĞU SÜRECE OPERASYONLAR DEVAM EDECEK'
»  ERDOĞAN'DAN VALİLERE KÖMÜR TALİMATI
»  İŞTE PKK'LILARIN DAĞLARDAKİ MEZARLARI
»  ELEKTRİK ZAMMI İMZADA
»  YENİBOSNA'DA BOMBA YÜKLÜ EV BULUNDU!
»  KANDİL'E OPERASYON DIŞ BASINDA!
»  MEHMETÇİK -27 DERECEDE MAYIN ARAMASI YAPIYOR!
»  TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN 12 TERÖR ÖRGÜTÜ VAR!
»  ERDOĞAN,PKK İÇİN BUSH İLE GÖRÜŞTÜ!
»  ŞİŞLİDEKİ BOMBACI PKK'LI ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.