Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖCALAN'DAN SON İNCİLER!
ÖCALAN DAN SON İNCİLER!
 
İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, tutulduğu hücrenin penceresinden görebildiği iki ağacın kesildiğini öne sürerken, "Kuşlar konuyor, cıvıltılar oluyordu. Bunlar canlı varlıkları, bir ağacı bile görmeme tahammül edemiyorlar" dedi.
 
22.11.2008 - 18:20
Çarşamba günü kendisini ziyaret eden avukatları ile görüşen bölücü başı Öcalan'ın görüşleri, bölücü örgüte yakın internet sitelerinde yayınlandı. Öcalan'ın avukatlarına, kendisine verilen radyodan haberlerin özetlerini ancak ayakta durarak dinleyebildiğini anlatırken, şöyle dediği öne sürüldü:

"Gazeteleri önemli haberleri keserek veriyorlar. Gazeteler, gazete olmaktan çıkıyor, anlamı kalmıyor. Okuduğum kitabı değiştirme isteğim ancak 4- 5 gün sonra yerine getirilebiliyor. Bu sıkıntılar, durumlar gerginliğe neden oluyor. Bu hücre cezası 10'uncu oldu. Bunun nedenlerini anlatmaya çalışacağım. Neden bana bu hücre cezaları veriliyor, buna yoğunlaştım. Bu hafta odamı tekrar aradılar. Her tarafı dağıttılar, 12 saatte ancak düzeltebildim. Oysa daha yeni aramışlardı. Bunu niye yaptılar bilmiyorum. Ancak burada yaşananların idareyle bir ilgisi yok. Onları aşan bir durum, idare kendisine söyleneni yapıyor."

Çeşitli güncel konulara da değinen bölücübaşı Abdullah Öcalan, tutulduğu İmralı'yı `Proto-Guantanamo' olarak nitelendirdi. Kendisini eleştiren İsmail Beşikçi'yi `Kürtler'in Ziya Gökalp'i olarak nitelendirdiğini savunan Öcalan, kendisi gibi Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani'nin Kürt halkının temsilcisi olmadığını söyledi. İmralı Cezaevi'nde olmasına rağmen hiçbir zaman `teslim olmadığını' söyleyen bölücübaşı şunları söyledi:

"Burada, odamın penceresinden görünen iki ağaç vardı, şimdi yok. İki gün önce onları da kestiler. Bunu aslında anlatmak istemiyordum ama artık anlatıyorum. Bu ağaçları niye kestiler? Bu ağaçlara kuşlar konuyordu, kuş cıvıltıları oluyordu, rüzgar estiğinde hareketleniyordu, yeşillikti, benim bunları, canlı varlıkları görmemi istemiyorlar. Bu nedenle kestiler, baktığımda artık ağaç göremiyorum. Benim bir ağacı bile görmeme tahammül edemiyorlar. Yine geçen gün odamı darmadağın ettiler. Bütün evraklarımı, mektuplarımı dağıttılar. Mektuplarımı bağlayacak bir ip bile bırakmadılar, parçaladılar. Bu dağınıklığı düzeltene kadar ayakta kalacak halim kalmadı. Teslim olsam durum böyle mi olurdu? Ben burada bu koşullarda her gün zehir yerim ama Amerika'nın, İngiltere'nin ve hiçbir gücün denetimine girmem. Burada olmamın sebebi de onların denetimine girmediğimdendir."

Öcalan'ın avukatlarına Marksizm'i aştığını iddia ettiği anlatırken, "Marks ve Lenin'i aştım. Çok daha derinlikli düşüncelere ulaştım. Ama Beşikçi onlar bunları aşamadı. Ben her türlü milliyetçiliğe, bilimciliğe, dinciliğe, cinsiyetçiliğe karşıyım" dediği belirtildi.

Demokrasinin 1 kişiyle gelemeyeceğini , kendisini `Siyaset felsefecisi siyaset bilimcisi, siyaset teorisyeni' olarak tanımlayabileceğini söyleyen Öcalan, "Kürt halkı benden çok daha acınacak haldedir. Benim bütün amacım Kürt halkına demokrasiyi özümsetmektir, onları yönetmek değil, kendi kendilerini yönetecek duruma gelmelerini sağlamaktır. Halkımıza da vasiyetimdir. Kimseye tabi olmasınlar, kendi özgür iradeleriyle hareket etsinler, karar versinler, bu ben olsam bile" dediği öne sürüldü.

Foucault'u diğer filozofları, şimdi de Hegel'i incelediğini söyleyen Abdullah Öcalan, `Zihinsel devrimden' aldığı hazzı, başka hiçbir şeye tercih etmeyeceğini sözlerine ekledi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARA PARA "AK"LANDI,BARONLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

"TUNCAY ÖZKAN, BCP'DEN İSTİFA ETMEDİ"

DİNCİ MEDYA'YI GÜÇLENDİRME GİRİŞİMİ
»  "BU OYUNCULARIN HEPSİ DEFOLU"
»  TERÖRİST BAŞINDAN SON İNCİ " KUŞUMU YOK ETTİLER"
»  HOLLANDA DA HORTUMCU FENERİ SÖNDÜRECEK
»  SOYSAL'DAN TUNCAY ÖZKAN AÇIKLAMASI
»  İŞ ADAMI KALYONCU YAŞAMINI YİTİRDİ
»  AKP, SEÇİM STARTINI VERDİ
»  İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ'NE SOĞUK DUŞ
»  AB'NİN BOR KARARI BİLİMSEL DEĞİL
»  KUZEY VE GÜNEY KORE ARASINDA BALON SAVAŞI BAŞLADI
»  SGK GENELMÜDÜRÜ'NÜN MAHÇUBİYETİ
»  MERVE KAVAKÇI: "BAYKAL ÇARŞAFLILARI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR"
»  BAYKAL: "KİMSE ŞOV YAPTIĞIMIZI ZANNETMESİN"
»  İMF'DEN VE AKP'DEN KURTULMA REÇETESİ
»  KERKÜK-YUMURTALIK BORU HATTIN DA BÜYÜK YANGIN
»  DURDURULMASAYDI 70 ŞEHİT OLACAKTI
»  ÖĞRETMENLER BOŞ GEZERKEN İMAMI ÖĞRETMEN YAPTILAR
»  KURAN'IN İMLASI BU TAŞTA MI GİZLİ?
»  SAVAŞ GEMİMİZİN GÖREVİ ESKORTLUK
»  DTP'Lİ VEKİLİN İNGİLİZLERDEN İĞRENÇ İSTEĞİ
»  "TEK UZMAN ÇAVUŞ BİLE İSTİFA ETMEDİ"
»  ÜLKÜCÜ'LERDE 'ÇIRPINIRDIN KARADENİZ' ŞOKU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.