CHP İstanbul İl Örgütünce, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen “İktidara Yürüyüş Yemeği”nde konuşan Öymen, en güç koşullarda partiye ve ülkeye sağladığı katkılardan dolayı İstanbul örgütüyle övünç duyduklarını kaydetti.
Seçimlerde yalnız İstanbul'da değil, Türkiye'de birinci parti olacaklarını savunan Öymen, “Atatürk'ün partisi olarak ikinci parti olmayı kabul etmiyoruz. Biz, birinci parti olacağız. Türkiye'de çok şey değişti. Gidin bakın İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da ve Samsun'da meydanlara... Bu dalga, AK Parti iktidarını süpürecektir. Bu iktidarın süresi bitmiştir” diye konuştu.
CHP iktidarında hiç kimsenin milleti “soyamayacağını” ve iktidarları döneminde halkı “ezdirmeyeceklerini” belirten Öymen, “Bu dönem bitmiştir, CHP dönemi başlamaktadır” görüşünü dile getirdi.
ALGAN HACALOĞLU
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu da Türkiye'nin kısa bir süre önce, bugüne kadar görmediği bir “başkaldırıyı” gördüğünü söyleyerek, “Türkiye'nin tek bir çıpası vardır, o da Cumhuriyet kadınlarıdır” dedi.
“TBMM'deki çoğunlukla Türkiye'de istikrarın sağlanamadığının görüldüğünü” ileri süren Hacaloğlu, “22 Temmuz sonrası CHP'nin iktidarını, Deniz Baykal'ın başbakanlığını görüyorum. Halkımızdan alacağımız destekle sosyal demokrasinin de iktidarını göreceğiz” şeklinde konuştu.