Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1863
EURO
37,8386
IMKB
9.057,000
ALTIN
2.907,480
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖZDEMİR İNCE, BİRAND'IN MASKESİNİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ
ÖZDEMİR İNCE, BİRAND IN MASKESİNİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ
 
Belki uluslararası ilişkileri M.A. Birand kadar bilmiyorumdur. Ancak, kirli çamaşır yıkayıcılığı ile gazete yazıcılığını birbirinden ayıracak kadar iyi Türkçe bilirim. Ha bir de şu var: M.A. Birand, Phil Gordon’u övmek için, Türkiye’yi en iyi tanıyan uzman olduğunu yazıyor. Bay Birand haklıdır: Bir ülkeyi en iyi ancak ajanlar ve casuslar bilir.
 
26.7.2008 - 07:15

ÖZDEMİR İNCE

Özdemir İnce’nin nezaketi(!)

POSTA Gazetesi’ndeki (17.05.08) köşesinin bir bölümünü benim "Tuhaf Şeyler ve Ayıcılık" (16.05.08) başlıklı yazıma ayırmış olan M. Ali Birand söyle yazıyordu:

"Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, adı gibi inceliği olan bir insan değilmiş.

Fransız kültürüyle yetişmenin verdiği bir kibarlığı ve olgunluğu olduğunu sanırdım. Yanılmışım. Olli Rehn ve Barosso’yu ayıcılıkla suçlamış. Neden? Zira, AKP’nin kapanmasına tepki göstermişler. İlginç yazılar yazıyor.

Uluslararası ilişkilerden pek anlamıyor. AB konusunu ve genel ilişkileri sürekli komplo teorilerine dayanarak yorumluyor. Tabii o zaman da komik oluyor. Örneğin, Brookings Enstitüsü’nün Amerika’nın en önde gelen, en iyi tanınan düşünce kuruluşlarından biri olduğundan habersiz. Phil Gordon’un, Clinton döneminin başkanlık danışmanı ve Türkiye’yi de en iyi tanıyan uzmanlardan biri olduğunu da bilmiyor. İnce için, Gordon ve Brookings, Pentagon ve CIA’nın çalışanları.(!) Ucuz bir ulusalcılık mantığı..."

Güzel ki ne güzel!...

EL İNSAF! BİRAND ÇOCUK MU KANDIRIYOR

"Brooking Enstitüsü: 1916’da, kamu politikaları üzerinde araştırma yapmak amacıyla kurulan ilk araştırma enstitüsü olan "Institute for Government Research"ın (IGR) devamı. Enstitünün kurucularından ve destekçilerinden Robert Somers Brooking (1850-1932) enstitüyü yaşatmak için "Institute of Economics" ve "Brooking School" diye iki yan müessese oluşturdu. 1927’de üç kuruluş "Brooking Institution" adı altında birleştirildi. Brooking Enstitüsü 1950’lerde ve 1960’larda Federal Hükümet için çok sayıda araştırma yaptı. Beyaz Saray ile Federal Hükümet’in güvendiği bir araştırma kuruluşu olarak zengin kaynaklara kavuştu.

Şimdilerde, Başkanlık Ofisi, Federal Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı için araştırmalar yapıyor, eğitim programları uyguluyor. Özellikle Dışişleri Bakanlığı ile yakın çalışma içinde. Araştırmacılarının çoğu Beyaz Saray eski çalışanı veya Milli Güvenlik Konseyi eski çalışanı. Enstitünün başkanı, Dışişleri’nin eski bakan yardımcılarından Strobe Talbott. Yıllık bütçesi 40 milyon dolar dolayında. Washington ofisinde 300 dolayında çalışanı var. Dış ülkelerde 50’ye yakın araştırmacısı görev yapıyor."

* * *

Bay Birand’a göre Beyaz Saray’ın, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin, Dışişleri Bakanlığı’nın CIA ve Pentagon ile hiçbir ilişkisi yok. El insaf yani, çocuk mu kandırıyor?

YAZICILIK VE KİRLİ ÇAMAŞIR YIKAYICILIĞI

Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), 26 Temmuz 1947 tarihli Ulusal Güvenlik Konseyi yasası ile kuruldu. Brooking Enstitüsü’nün günümüzdeki başkanı Clinton döneminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Strobe Talbott. Mr. Talbott, SSCB’nin dağılması sırasında Bağımsız Devletler Topluluğu’nda ABD’nin geniş yetkili büyükelçisi ve Dışişleri Bakanı’nın özel danışmanı idi. Brooking Enstitüsü ne biçim bir STÖ’dür ki hükümetten para alıyor ve ABD devletinin kartal kanatlarıyla uçuyor? Haydi diyelim ki: Belki uluslararası ilişkileri M.A. Birand kadar bilmiyorumdur. Ancak, kirli çamaşır yıkayıcılığı ile gazete yazıcılığını birbirinden ayıracak kadar iyi Türkçe bilirim. Ha bir de şu var: M.A. Birand, Phil Gordon’u övmek için, Türkiye’yi en iyi tanıyan uzman olduğunu yazıyor. Bay Birand haklıdır: Bir ülkeyi en iyi ancak ajanlar ve casuslar bilir.

***
İŞTE BİRAND'IN YAZDIĞI YAZI

"Hürriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, adı gibi inceliği olan bir insan değilmiş." Doğan Grubu'nun hangi yazarı aynı grbun gazetesinde yazar olan Özdemir İnce'yi eleştirdi. İşte o yazı ve o isim...

ÖZDEMİR İNCE'NİN NEZAKETİ (!)

Hürriyet Gazetesi yazarı  Özdemir İnce, adı gibi inceliği olan bir insan değilmiş.

Fransız kültürüyle yetişmenin verdiği bir  kibarlığı ve olgunluğu olduğunu sanırdım. Yanılmışım. Olli Rehn ve Barosso'yu ayrıcılıkla suçlamış. Neden? Zira, AKP'nin kapanmasına tepki göstermişler
 
İlginç yazılar yazıyor.

Uluslararası ilişkilerden pek anlamıyor. AB konusunu ve genel ilişkileri sürekli komplo teorilerine  dayanarak yorumluyor. Tabii o zaman da komik oluyor. Örneğin, Brookings Enstitüsünün  Amerika'nın en önde gelen, en iyi tanınan düşünce kuruluşlarından biri olduğundan habersiz. Phil Gordon'un, Clinton döneminin Başkanlık danışmanı ve Türkiye'yi de en iyi tanıyan uzmanlardan biri olduğunu da bilmiyor. İnce için, Gordon ve  Brookings, Pentagon ve CIA'nın çalışanları.(!)

Ucuz bir Ulusalcılık mantığı...

Mehmet Ali Birand/Posta



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BUNLAR KOMANDO DEĞİL LİSE ÖĞRENCİLERİ

CUMHURİYETE BOMBA ATTIRMAKTAN YARGILANACAK

MEHMETÇİĞE NEHİR ÖTESİ ARAÇLAR GELİYOR
»  ERGENEKON'UN TSK VE MİTLE İLGİSİ YOK
»  TÜRKİYE 2 HİZBULLAH ÜYESİNE 14 BİN EURO ÖDEYECEK
»  ÇİÇEK'E GÖRE, SEÇİM YOK
»  İP: "SUÇLAMALARIN UYDURMA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"
»  ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK : 3 ŞEHİT
»  İŞTE İDDİANAME'NİN TAM METNİ
»  ACILI BABA'NIN OĞLUNA SON SARILIŞI YÜREK DAĞLADI
»  GERÇEKER, CUMHURBAŞKANI İLE NE GÖRÜŞTÜ?
»  BÜYÜKANIT'A SUİKAST HAZIRLIĞI
»  ERGENEKON'DAN DERİN DEVLET ÇIKTI
»  HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMAKLA SUÇLANIYORLAR
»  ERDOĞAN'DAN TURGUT ALTINOK'A ÖVGÜ
»  REKTÖR ADAYLARINA MÜLAKAT
»  FLAŞ..FLAŞ.. ERGENEKON İDİDANAMESİ KABUL EDİLDİ
»  MHP: "AKP, DEVLETİN TEMEL YAPISIYLA OYNUYOR"
»  ERDOĞAN: "GÜNLÜK GELİRİ 1 DOLAR'IN ALTINDA OLAN YOK"
»  DENİZLİ'DE ABDÜLLATİF ŞENER DEPREMİ
»  "PAŞALARIMA BULAŞIK YIKATMADIM"
»  KADIN-ERKEK EŞİTLİK KOMİSYONU KURULSUN
»  DEMİREL, DARBE İDDİASINA, 'DELİ SAÇMASI' DEDİ
»  THY'Yİ SARSAN SKANDAL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.