Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1863
EURO
37,8386
IMKB
9.057,000
ALTIN
2.907,480
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP: "AKP, DEVLETİN TEMEL YAPISIYLA OYNUYOR"
MHP:  AKP, DEVLETİN TEMEL YAPISIYLA OYNUYOR
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile, devletin temel yapısında oynama yapılıyor dedi.
 
26.7.2008 - 04:50

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, dün Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun torba değil çorba bir kanun olduğunu savunarak AKP’yi devletin temel yapısı ile oynamakla, hırsızlık ve talana kapı aralamakla suçladı. Şandır, “Bu kanunun sayın Cumhurbaşkanımızın onayında ciddi bir incelemeye tabi tutulmasını gerekli buluyoruz” dedi.

MHP'li Şandır, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında dün Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nu eleştirdi. Kanunu ‘torba değil çorba kanun’ olarak nitelendiren Şandır, AKP Hükümetini ise bir bozgun psikolojisi içinde Kamu mali yönetimi ve kontrol sisteminin temelleri ile oynamakla suçladı. Kanun tasarısının Meclis’e 15 madde halinde gönderildiğini, Plan ve Bütçe alt Komisyonunda 19, üst komisyonda 20 ve Genel Kurul’da da 8 adet değişiklik önergesi verilerek 49 maddeye çıkarıldığını ifade eden Şandır, “Bu durum kanun çıkarma süreçlerinde, hükümetin hazırlıksızlığını, kararsızlığını, keyfiliğini, ciddiyetsizliğini, tutarsızlığını, yeterince etüt ve analiz yapmadığını ve bazı konularda da niyetinin pek halisane olmadığını göstermektedir. Kanun olumlu ve yeni hiçbir sistem getirmemekte ancak mevcut sistemlerin çivisini çıkarmaktadır. Bu haliyle AKP yapıcı değil bozucu bir tutum sergilemektedir” dedi.

Kanunla yapılan değişiklikleri anlatan Şandır, Toplu Konut İdaresi’nin kamu kurumları arasında ve serbest piyasada imtiyazlı bir konuma getirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Kanunla, vatani hizmet tertibi aylıklarının bağlanması hakkındaki kanunda da bazı düzenlemeler yapılıyor. Şeref aylığında şeref kavramının verdiği yüksek duygular dışında hiçbir mülahaza gözetilmemesi gerekmektedir. Şeref payesi ayrım gözetilmeyecek, hassas ve manevi motifi esas olan bir husustur. Bu yüzden tüm gazilerimizin şeref aylıklarının ayrım yapılmaksızın asgari ücrete yükseltilmesi gerekmektedir. Kanunun 25. maddesi ile özürlü bireyler için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimi almaları uygun görülen özürlü bireylerin giderleri bakanlık tarafından ve çıkartılacak yönetmelikçe tespit edilen toplam eğitim süreleri ile sınırlanmaktadır. Bu yaza ile özel rehabilitasyon merkezleri kapılarına kilit vuracak, bu kurumlarda çalışan personel işsiz kalacak.”

-“AKP KİMLERE RANT GETİRECEK?”-

Kanunla TCDD’ye ait limanlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arsa ve araziler ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların arsa ve binalarının satışının amaçlandığını da kaydeden Şandır, “Her birinde tüyü bitmedik yetimlerin hakkı bulunan milletin malı tesislerin, arsaların ve arazilerin belli yandaş kesim ve zümrelerin eline geçeceği konusunda ciddi endişelerimiz vardır. AKP kimlere ne gibi bir rant getirecek hep birlikte göreceğiz. Bu konuda AKP’nin sicili bozuktur” dedi. Kanunla Mahalli İdare Birlikleri Kanununda da değişiklik yapıldığını bunun bir seçim yatırımı olduğunu ifade eden Şandır, AKP Hükümetinin düzenlemeyle yeni yolsuzlukların, yeni peşkeşlerin ve talanların yolunu açtığını savundu. Şandır, “AKP Hükümeti devletin temelleri ile oynamayı bir alışkanlık haline getirdi. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü, cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana 1050 sayılı Genel Muhasebe Kanunu ile yapılıyordu. AKP iktidarı çıkarılan kanunla devletin temel mali yapısı ile oynamaktadır”diye konuştu. Şandır, kanunun Cumhurbaşkanının onayında ciddi bir incelemeye tabi tutulmasını gerekli gördüklerini de kaydetti.
(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: "GÜNLÜK GELİRİ 1 DOLAR'IN ALTINDA OLAN YOK"

DENİZLİ'DE ABDÜLLATİF ŞENER DEPREMİ

"PAŞALARIMA BULAŞIK YIKATMADIM"
»  KADIN-ERKEK EŞİTLİK KOMİSYONU KURULSUN
»  DEMİREL, DARBE İDDİASINA, 'DELİ SAÇMASI' DEDİ
»  THY'Yİ SARSAN SKANDAL
»  FLAŞ..FLAŞ.. YSK'DAN ERKEN SEÇİM'E YEŞİL IŞIK
»  BÜYÜKANIT'TAN ERGENEKON YANITI
»  BORCUNU ÖDEMEYEN BAĞKUR'LUYA HACİZ
»  İDDİANAME'DE KARAR GÜNÜ
»  YUSUF HALAÇOĞLU KONUŞTU
»  ESKİ BOMBACI, TUNCEL İÇİN ÜZÜLMÜŞ
»  ERKEN SEÇİMİN, ERKEN UYANIĞI
»  TPAO KAÇTIĞI 17 KUYUDAN 14'ÜNDE TAM İSABET SAĞLADI
»  İŞTE İLK GENERAL OLACAK KADIN SUBAY
»  SAHTE ÇÜRÜK RAPORU DAVASINDA KARAR
»  AYRANLARI YOK İÇMEYE, BU OTOBÜSLE GİDECEK GEZMEYE
»  DOĞAN VE BAHÇELİ BULUŞTU
»  BAKANLAR AÇIKLADI, ŞEHİR ŞEBEKE SULARI ALLAHA EMANET
»  PATLAMA'DA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
»  DİYARBAKIR LİCE'DE MAYIN PATLAMASI, 2 ÇOCUK ÖLDÜ
»  TÜZMEN'DEN AŞK İDDİALARINA İLK YANIT
»  KENE ISIRMADI AMA KENE VİRÜSÜNDEN ÖLDÜ
»  MÜSLÜM GÜNDÜZ'ÜN NİKAHLI EŞİ VEFAT ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.