Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1856
EURO
37,8936
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.922,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞKENCE GÖREN SEKRETERİN ŞOK İFADELERİ
İŞKENCE GÖREN SEKRETERİN ŞOK İFADELERİ
 
Antalya'da patronu tarafından işkence gören Meryem Sak, bugünkü duruşmada çekiç ve pense ile nasıl işkenceye uğradığını ayrıntıları ile anlattı.
 
11.11.2006 - 02:15
Patronu tarafından işkence gördüğü iddia edilen Meryem Sak, patronu Mustafa Hüseyin Kıvrık'ın kendisine tecavüz ettiğini ve işkence yaptığını öne sürdü.

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca ''Kişi hürriyetini yoksun kılma, kasten yaralama ve eziyet'' suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşmasına Antalya Asliye 4. Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Hüseyin Kıvrık, genç kızın kardeşi Ahmet Sak ile annesi Hatice Sak, avukatlarıyla katıldı.

Duruşmada, mahkeme hakimi Faris Özsoy, Meryem Sak'ın Kütahya'da talimatla alınan ve mahkemeye ulaşan ifadesinden bazı bölümleri okuyarak, sanıklara sorular yönetti. İlk duruşmada susma hakkını kullanan Ahmet Sak, bu duruşmada ilk kez ifade verirken, Mustafa Hüseyin Kıvrık, ilk duruşmada olduğu gibi susma hakkını talebini kullandı.

-KARDEŞİ İLK KEZ KONUŞTU-

Ahmet Sak, sanık Mustafa Kıvrık'ın ''babası gibi olduğunu'' ve kendisine her yönden destek verdiğini belirterek, zaman içinde ablası Meryem Sak ile gönül ilişkisine girdiğinden şüphelendiğini anlattı. Ablasının, ''geceleri cinsel istek duyduğunu, erkeklerle birlikte olduğunu ve dışarı çıkma isteği duyduğunu'' iddia eden Ahmet Sak, bu nedenle ''beni zincire vurun, böyle engel olabilirsiniz'' diyerek kendisini zincirlemelerini istediğini anlattı.

Uzun bir zincir aldığını ve ablasının bu zincirle annesine bağlayarak birlikte yattığını öne süren Sak, ablasını on gün süreyle geceleri zincirle bağladıklarını söyledi. Ablasının, ''Mustafa Kıvrık'ın iş yerindeki kasada bulunan 15 bin YTL'yi bir gece birlikte olduğu birine verdiğini'' söylemesiyle öfkelendiğini iddia eden Ahmet Sak, kendisinin de o gün ablasını bu nedenle dövdüğünü ifade etti. Mustafa Kıvrık'ın da ablasını bu nedenle dövdüğünü öğrendiğini belirten Sak, şunları söyledi: ''Bu olaylardan sonra ablam tesettüre girdi.

Düzeleceğini zannettik ama üç hafta sonra (kendisine milli piyangodan ikramiye çıktığını 862 bin YTL'yi bankaya yatırdığını) anlattı. Böyle bir hesabın olmadığını bankaya giderek öğrendik. Ben Mustafa Kıvrık'ın ofisine geri döndüm. Sabah eve geldiğimde ablam ağır durumdaydı, yataktaydı.

Tırnakları sökülmüştü, yüzünde, vücudunda yaralanmalar vardı. Ablamla konuştuğumda (kendisini yalan söylediği için Mustafa Kıvrık'ın dövdüğünü) anlattı.'' Hakimin, tıp öğrencisi olması nedeniyle ablasının yaralarına nasıl müdahale ettiğini sorması üzerine de Sak, ''İlaç, ağrı kesici ve merhemler alarak ablasının yaralarını tedavi etmeye çalıştığını'' söyledi.

-MERYEM SAK'IN İFADESİNDEN-

Mağdur Meryem Sak, mahkemeye yazılı olarak ulaşan ifadesinde üç yıl Mustafa Kıvrık'ın iş yerinde sekreter olarak çalıştığını, Kıvrık'ın haziran ayında ''barlara gittiği ve kendisini başka erkeklere pazarladığını öne sürerek, kendisini dövmeye başladığını'' iddia etti. Mustafa Kıvrık'ın baskısı üzerine ailesine ''kendisini başka erkeklere pazarladığını'' söylediğini belirten Sak, Kıvrık'ın kredi kartı borçlarını ödemesini istediğini öne sürdü.

Sak, ifadesinde Mustafa Kıvrık'ın isteği üzerine ailesine ''Bir milyon YTL'lik milli piyango ikramiyesini Mustafa Kıvrık'tan çalarak bankaya yatırdığı'' şeklinde beyanda bulunduğunu belirtti. Temmuz ayında Mustafa Kıvrık'ın ''sabahları evden kaçtığını'' iddia ederek kendisini sürekli olarak dövdüğünü savunan genç kız, ''kaçmadığımı görmek istiyorsan beni geceleri anneme bağla'' dediğini, Kıvrık'ın da ismini hatırlayamadığı bir kişiye getirttiği zincirle kendisini annesine bağladığını iddia etti.

-İŞKENCE İDDİASI-

Zincire bağlama işinin daha sonra iradesi dışında devam ettiğini, Mustafa Kıvrık'ın ara sıra kendisini gece yarısı ofisine götürerek dövdüğünü ileri süren Sak, bir gün onun isteğiyle annesiyle zincire bağlı şekilde bir pavyona gittiğini ve pavyon sahibinin tanımadığı için kendilerini kovduğunu anlattı. Mustafa Kıvrık'ın mahrem yerlerini yaktığı, kızdırılmış bıçak soktuğunu belirten genç kız, ifadesinde şunları belirtti: ''Evimize annem ve kardeşimin olmadığı zamanlarda geliyordu. Yine bir gün ben evde yalnızken Mustafa evimize geldi. Çekiçle başıma, dizlerime ve omuzlarıma vurdu. Tırnaklarımı da çekiçle kırıp penseyle çekti.

Halen sol elimin yüzük ve baş parmağı ile iki ayağımın 8 parmağı tırnaksızdır. Kulaklarımın kıkırdaklarını da bıçakla kesti. Ayrıca zincirle sırtıma ve bacaklarıma vurdu. Ayakkabısıyla kafam yerde iken sağ gözümün üzerine ve burnuma vurdu. Halen sağ gözümde şişlik mevcuttur ve burnum koku alamamaktadır. Bu anlattığım olayların tamamını Mustafa Hüseyin Kıvrık yapmıştır annemin ve kardeşlerimin hiç bir katkısı olmamıştır.''

-TECAVÜZ İDDİASI-

Meryem Sak, ifadesinde annesi ve kardeşinden şikayetçi olmadığını vurguladı. Genç kız ifadesinde ayrıca ''Sanık bana istemediğim halde tecavüz etti ve kendisinin beni baskı altında tutmasından dolayı da bu şekilde ilişkisini sürdürdü'' iddiasında bulundu. Sak, ifadesinde, işkencelerden dolayı yaklaşık bir ay hastanede tedavi gördüğünü, psikolojik tedavisinin hala sürdüğünü, bu nedenle üç değişik ilaç kullandığını ve yaralarına pansuman yapılmaya devam edildiğini kaydetti.

-İSTERSE KATILACAK-

Sanık avukatları, ''Meryem Sak'ın ifadelerindeki farklılıklar nedeniyle'' bir sonraki duruşmaya katılmasını talep ederlerken, hakim Faris Özsoy, Meryem Sak'ın avukatı İbrahim Yıldız'a müvekkiliyle duruşmaya katılma konusunda görüşmesi önerisinde bulundu. Söyleyecek bir şeyi olup olmadığının sorulması üzerine Mustafa Kıvrık, ''Kızlarım beni ihbar edip, cezaevine yolladılar. Şimdi işleri yönetiyorlar. Eşim de boşanma davası açmış'' dedi. Duruşmada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, Mustafa Kıvrık'ın eşi ile iki kızının bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜREĞİ KALDIRMAYAN, BU HABERİ OKUMASIN

GENÇ POLİS TİNERCİ KURBANI OLDU

KÖY BEKÇİSİ'NDEN, SSK PRİMLERİNİ ÖDEMEYEN MUHTARA DERS
»  MKEK KIRIKKALE BARUT FABRİKASINDA PATLAMA
»  BENZİNLİKTE SOYGUN DEHŞETİ
»  MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA SAHTECİLİKTEN 2 YIL HAPİS
»  BEBEK TECAVÜZÜNE 23 YIL!
»  ŞAKACI ÖĞRENCİLERE 50'ŞER YTL CEZA
»  BAŞKOMİSERİN KATİLİ SUÇ MAKİNASI ÇIKTI
»  ESKİ EŞ'E BIÇAK ZORUYLA TECAVÜZ GİRİŞİMİ
»  LİSE ÖĞRENCİSİ SINIFTA HARAKİRİ YAPTI
»  HIRSIZLAR POLİSLERE İSTANBUL TURU ATTIRDI
»  DOKTOR VE HEMŞİRE FUHUŞTA BASILDI
»  CAMİ AVLUSUNDAKİ TECAVÜZ SANIĞI YAKALANDI
»  DOKTOR'A FUHUŞ BASKINI
»  CAMİ AVLUSUNDA TURİSTE TECAVÜZ!
»  ÖZ KIZINA 7 YIL TECAVÜZ ETTİ
»  ŞEHİT POLİSİN OĞLU DA GÖREV ŞEHİDİ OLDU
»  ESKİ VEKİL MUSTAFA BAYRAMIN EVİNE OPERASYON
»  İLAÇLI BİSKÜVİ İLE SOYGUN!
»  GÖLBAŞI'NDA 17 HAYALET TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
»  POLİS ALTIN BORSASINI BASTI 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  YÖK PROTESTOSUNDA ARBEDE
»  BAKANA HAKARET İDDİASINA JET CEZA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.