Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1856
EURO
37,8936
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.922,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HIRSIZLAR POLİSLERE İSTANBUL TURU ATTIRDI
HIRSIZLAR POLİSLERE İSTANBUL TURU ATTIRDI
 
İstanbul'da ki 9 ilçede yaklaşık 30 polis otosunun katıldığı hırsız- polis kovalamacası İstanbul turuna dönüştü.
 
8.11.2006 - 00:04

Kadıköy'de polisin ‘dur’ ihtarına uymayan araç kaçmaya başlayınca nefes kesen kovalamaca başladı.

Kovalamacada şüpheliler bütün barikatları aşmayı başardı. 5 barikatı da aşarak kaçan şüpheliler ile polis arasındaki kovalamaca Amerikan filmlerini aratmadı. 3 şüpheliden birini yakalayan ve takip sırasında yol kenarına atılan bir de tabanca elde eden polis, diğer şüphelileri arıyor.

Olay gece saat 01.00 sıralarında Kadıköy’de başladı. Polis ekipleri Kadıköy’de şüphelendiği bir aracı durdurmak istedi. Ancak aracın ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmasıyla nefes kesen kovalamaca da başlamış oldu. Kadıköy’de başlayan kovalamaca Bostancı sahil yoluna daha sonra da Kartal’a uzandı. Ardından Pendik’e devam eden otomobil polis barikatlarını aşarak kaçmaya başlayınca aracın peşinde bir polis konvoyu oluştu.

Pendik sahil yolunda yakalanacağını anlayan şüpheliler daha sonra TEM otoyoluna girerek Edirne yönüne doğru kaçmaya başladı. TEM otoyolu Kartal mevkiinden geçen otomobilden paketler atılmaya başladı. Şüphelilerin bulunduğu araç Çamlıca gişelerinde oluşturulan barikatı da aşarak kaçmaya devam etti.

İKİNCİ BARİKATI BÖYLE AŞTI

Çamlıca gişelerindeki barikatı aşan araç hızla birinci köprü yoluna girdi. Altunizade sapağında bir polis otosu yolu kesti. Ancak şüphelilerin bulunduğu araç polisin ateş ederek durdurmak istemesine rağmen barikatı aşarak ilerlemeye devam etti. Boğaziçi Köprüsü üzerinde de oluşan barikatı polisin üzerine sürerek aşan şüpheliler köprü üzerinde ilerlemeye devam etti.

‘ARACI ALDIK’ ANONSU, ARDINDAN ‘ARAÇ KAÇTI’ ANONSU

Polis ekipleri köprü çıkışı Beşiktaş sapağında yolu tekrar kesti. Bir süre sonra polis telsiz kanallarından ‘aracı aldık’ anonsu geçti. Ancak daha sonra polis ekipleri aracın diğer araçlara çarparak kaçtık anonsunu geçti. Yakalanan aracı çekmek içen arabasından inen İHA muhabiri, kendisine çarpmak üzere olan polis otosundan son anda kurtuldu. Şüphelilerin bulunduğu araç bu barikatı da aşarak yoluna devam etti. İçinde 3 kişinin bulunduğu 34 FFU 40 plakalı otomobil D- 100 Karayolu üzerinden devam ederek Haliç istikametine kaçmaya devam etti. Otomobil, aşırı hız nedeniyle burada başka bir otomobile çarparak durabildi.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Şüpheliler Haliç Köprüsü üzerinde, yolun karşı yönüne geçerek yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri havaya ateş açarak şüphelileri durdurmaya çalıştı. Anca şüpheliler havaya açılan ateşe aldırmayıp kaçmaya devam etti.

GAZETECİLER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Yolun karşısına geçmeye çalışan gazeteciler, çarpışan iki taksinin direksiyon kontrolünü yitirmesiyle zor anlar yaşadı. Savrularak kendilerine doğru gelen taksileri son anda farkeden gazeteciler ölümden döndü. Karşıya geçen gazeteciler kovalamacayı görüntülemeye devam etti.

TERS YÖNDE GERİ MANEVRA

Köprünün merdivenlerini kullanarak aşağı inen şüphelileri kovalamaca Sütlüce’nin ara sokaklarında devam etti. Şüphelilerin köprü üzerinden Topkapı yönüne doğru kaçtığı anlaşılınca bir polis otosu köprü üzerinde geri manevra yaparak şüphelilerin indiği merdivenlere geldi. Araçlarından inen polisler ve takviye ekipler köprünün merdivelerinden inerek şüphelileri kovalamaya devam etti. Merdivenlerden inerken şüphelileri gören ekipler tekrar uyarı atışı yaptı. Ancak şüpheliler kaçmaya devam etti.

YOLDAN GEÇEN ARACI DURDURARAK TAKİBE DEVAM ETTİ

Sütlüce’nin ara sokaklarına giren şüphelileri kovalayan bir polis memuru yorulunca yoldan geçen bir otomobili durdurdu. Otomobilin arka koltuğuna binen polis memuru sürücüye, şüphelilerin kaçtığı yöne doğru gitmesini söyledi. Araç sürücüsü de polis memurunun istediği yöne doğru gitti.

SOKAKLAR DİDİK DİDİK ARANDI

Ara sokaklara dağılarak şüphelileri arayan polis ekipleri, kapısı açık olan apartmanlara girerek arama yaptı. Çevredekilere şüphelileri soran polis ekipleri olumsuz yanıt aldı. Halı sahanın yanındaki çimlere uzanan şüphelileri farkeden polis ekipleri, yakalamak için hamle yapınca yattıkları yerden kalkan şüpheliler, tekrar kaçmaya başladı.

DİRENİNCE TOKATLANDI

Tekrar ara sokaklara giren şüphelilerden biri polis tarafından köşeye sıkıştırıldı. Burada yakalanan şüpheli ehliyeti olmadığı için kaçtıklarını söyledi. Polislerin üzerine araç sürüldüğü hatırlatılan şüpheli “Arabayı arkadaşım kullanıyordu” dedi. Polis otosuna bindirilmeye çalışılan şüpheli direnmeye başladı. Basın mensuplarına da saldırmaya çalışan şüpheli polis tarafından tokatlandı. Kelepçelenen şüpheli, ekip otosuna bindirilerek Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis kaçan iki şüpheliyi bulmak için çalışmalarına devam etti.

Öte yandan Kartal’da paketleri atan şüphelilerin, bu sırada bir tabancayı da attığı tespit edildi. Tabanca polis tarafından bulundu.

ZİNCİRLEME KAZAYA NEDEN OLDULAR

Şüphelilerin kaza yaparak bıraktıkları araca diğer araçlar çarpınca zincirleme kaza meydana geldi. Aralarında polis otosununda bulunduğu 5 araç birbirine girdi. Kazada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza nedeniyle Haliç Köprüsü bir süre trafiğe kapatıldı. Araçların kaldırılmasından sonra ise yol tekrar trafiğe açıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOKTOR VE HEMŞİRE FUHUŞTA BASILDI

CAMİ AVLUSUNDAKİ TECAVÜZ SANIĞI YAKALANDI

DOKTOR'A FUHUŞ BASKINI
»  CAMİ AVLUSUNDA TURİSTE TECAVÜZ!
»  ÖZ KIZINA 7 YIL TECAVÜZ ETTİ
»  ŞEHİT POLİSİN OĞLU DA GÖREV ŞEHİDİ OLDU
»  ESKİ VEKİL MUSTAFA BAYRAMIN EVİNE OPERASYON
»  İLAÇLI BİSKÜVİ İLE SOYGUN!
»  GÖLBAŞI'NDA 17 HAYALET TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
»  POLİS ALTIN BORSASINI BASTI 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  YÖK PROTESTOSUNDA ARBEDE
»  BAKANA HAKARET İDDİASINA JET CEZA
»  TECAVÜZ ETTİĞİ KADININ KOCASINA KIZINI VERDİ!
»  KAÇAK DEFİNECİ İMAM SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI
»  "BOZUK PARA" DAVASINDA "KARA PARA" İDDİASI
»  YÜZBAŞI KATİLİ KAPKAÇ'TA YAKALANDI
»  MHP İL BAŞKANI ÇETECİLİKTEN TUTUKLANDI
»  ÖLEN ANNENİN MAAŞI İÇİN MEZAR TAŞINDAKİ TARİHİ DEĞİŞTİRDİLER
»  CEZAEVİ'NE KADIN SERVİSİ!
»  JANDARMA'DAN LÜKS VİLLA'YA AMBULANSLA KUMAR BASKINI
»  TECAVÜZCÜ SAPIK ARAMIZDA
»  15 YIL HAPİS VEREN MAHKEME HEYYETİNE TEŞEKKÜR ETTİ
»  ANTALYA'DA İŞ ADAMINA İNFAZ
»  EVLİ KADINA SİLAH ZORU İLE TECAVÜZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.