Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞKENCECİ POLİSLERE 8'ER YIL HAPİS
İŞKENCECİ POLİSLERE 8 ER YIL HAPİS
 
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde öldürülmesiyle ilgili açılan davada yargılanan polislere 8'er yıl hapis cezası verildi.
 
23.3.2007 - 14:05

Ankara 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına eski Terörle Mücadele Şube Amiri İbrahim Dedeoğlu, Hasan Cavit Orhan ve Sadi Çaylı ile avukatları katıldı. Birtan Altınbaş'ın Annesi Nazmiye Altınbaş'ın Avukatı Oya Aydın, "Sanıklar hep birlikte işkenceyle müvekkilimin oğlunu öldürmüşlerdir" diyerek sanıkların cezalandırılmasını ve tutuklanmalarını istedi.
İbrahim Dedeoğlu'nun avukatı Recep Onaran, "Müvekkilim Terörle Mücadele Şubesi Sol Gruplar Birim Amiri'dir. Sorgu sırasında maktule dokunmamıştır" diyerek beraat istedi. Onaran, Dedeoğlu'na bir ceza verilecekse de bunun emri altındakileri yeterince kontrol edemediği için görevi kötüye kullanmaktan olması gerektiğini söyledi.
Sanıkların ve avukatlarının son sözlerinin ardından Mahkeme heyeti, Hasan Cavit Orhan, Sadi Çaylı ve Süleyman Sinkil'i eski TCK'nın "kastı aşan adam öldürme" maddesi uyarınca 8'er yıl, ayrıca işkence ile ölümde cezada 1/3 oranında ceza artırımını öngören 243/2 maddesinden cezayı artırırken, yine sanıkların sürekli duruşmaya katılmaları ve iyi hallerinden 1/6 oranında indirime giderek, 8'er yıl, 10'ar ay, 20'şer gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıkları tutuklamazken, yurtdışına çıkışlarını yasakladı. 2.Ağır Ceza Mahkemesi, diğer Sanık Naip Kılıç'ın beraatine karar verip, daha önce yaşamını yitiren Ahmet Baştan'ın davasını ise düşürdü.
"KANINI İÇERİM"
Adliye'den Sadi Çaylı ile birlikte çıkan Hasan Cavit Orhan, kendisini görüntülemeye çalışan Cihan Haber Ajansı Muhabirine saldırarak, "Senin kanını içerim" diyerek küfür etti.
DAVANIN GELİŞİMİ
Altınbaş'ın 1991'de öldürülmesine ilişkin dava, İçişleri Bakanlığı'nın polisler hakkında uzun süre soruşturma izni vermemesi nedeniyle ancak 1998'de açılabilmişti.
Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar İbrahim Dedeoğlu, Sadi Çaylı, Süleyman Sinkil ve Hasan Cavit Orhan 4 yıl 5 ay 10'ar gün hapse mahkûm edilmişti. Diğer 4 sanık da beraat etmiş,sanıklardan Ahmet Baştan ve Naip Kılıç'ın dosyaları, sanıklara ulaşılamadığı için ayrılmıştı. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay, kararı bozmuştu. Yapılan yeni yargılamada, sanıklara tebligat yapılamadığı için dava aylarca uzamıştı.
POWELL MEKTUP YOLLAMIŞTI
ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın insan hakları ihlallerine ilişkin Türkiye'ye yolladığı mektubunda da örnek gösterilen dava, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci defa karara bağlanmıştı. İlk kararını tekrar eden mahkeme, sanıklardan Dedeoğlu, Çaylı, Sinkil ve Orhan'ı yürürlükten kaldırılan Türk Ceza Kanunu'nun “kastı aşan adam öldürme” suçunu düzenleyen 452/1'inci maddesi, "bir kimseye cürümlerini söyletmesi için işkence sonucu ölüm meydana gelmesi halinde ceza artırımını düzenleyen" 243/2'nci maddesi, ceza indirimi öngören 463 ve 59'uncu maddeleri uyarınca toplam 4 yıl 5 ay 10'ar gün ağır hapis cezasına mahkûm etmişti.
Bir kez daha aynı dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay, kararı, "sanıkların, suçu birlikte ve doğrudan ika ve icra ettikleri eylemde, indirim uygulanmamasını isteyerek sanıkların aleyhine bozmuştu. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, bulunamayan sanıklar Ahmet Baştan ve Naip Kılıç'ın dosyalarını ayırmış, Kılıç'ın beraatine, Baştan'ın 4 yıl 5 ay 10 gün ağır hapsine karar vermişti. Baştan, yargılama sürerken yaşamını yitirmişti. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA'DA SERİ TECAVÜZ PANİĞİ

RADAR TORPİLCİSİ POLİSLER AĞIR CEZADA

CONO AŞİRETİ KAVGA EDİP BİRBİRLERİNİN EVİNİ YAKTILAR
»  ASELSAN İNTİHARLARINA DERİN SORUŞTURMA
»  SOKAK ORTASINDA BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ
»  PİYASA SAHTE ÇEYREK ALTIN DOLU
»  İKİ SEVGİLİNİN TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLARI
»  İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ SUÇ MAKİNASI OLMUŞLAR
»  BATMAN MERKEZ'DE PATLAMA
»  GÜVENLİ İSTANBULDA GÜVENLİKÇİ BOĞAZI KESTİLER
»  FOTOĞRAFLI TRAFİK CEZASI YOLDA
»  POLİSLERİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ SİL BAŞTAN
»  ALİ DİBO OPERASYONUNDA 31 TUTUKLAMA
»  İSTANBUL'DA 66 KİŞİDEN BİRİ SUÇ İŞLİYOR!..
»  BEYOĞLU'NDA PATLAMA
»  SAPIKLIKTA SINIR KALMADI
»  MUMYALANMIŞ CESET BİR TÜRK KADIN'A AİT ÇIKTI
»  100 KİLOLUK KÜLÇE ALTIN GÜPE GÜNDÜZ MÜZEDEN ÇALINDI
»  HIRSIZI GURURU KATİL YAPTI
»  ASELSAN İNTİHARLARINDA CİNAYET ŞÜPHESİ
»  ÇALDIĞI ALTINLAR RAHMİNDEN ÇIKTI
»  ÇİKOLATAYLA BANKA SOYGUNU
»  DİYALİZ HASTALARINI TAŞIYAN ARAÇ ÖLÜME UÇTU, 4 ÖLÜ
»  FIRLAYAN OTOMOBİL LASTİĞİ, KÜÇÜK KIZI ÖLDÜRDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.