Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2886
EURO
37,4838
IMKB
9.068,000
ALTIN
2.911,240
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE ERDOĞAN'IN DOĞRU ANLATMADIĞI OLAYIN ASLI
İŞTE ERDOĞAN IN DOĞRU ANLATMADIĞI OLAYIN ASLI
 
ATO Başkanı Sinan Aygün, Tercüman Gazetesi yazarı Behiç Kılıç'a yazdığı mektupta Başbakan Erdoğan'ın banka kredileri konusunda doğruları söylemediğini, asıl olayı sakladığını anlattı. İşte O saklanan olay ve asıl acı gerçekler.
 
11.5.2008 - 00:05

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Sinan Aygün’den gene çok önemli bilgilerle dolu bir mektup aldım... Araya giren günlerin yoğunluğu bu mektubu yayınlamamı geciktirdi ama önemini kaybettirmedi... Gecikme için Sayın Aygün’de özür dileyerek mektubunu yayınlıyorum.
“Sayın Behiç Kılıç
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında (Geçen Salı) mevduat bankalarının kredilerinin 5 yılda 32 milyar YTL’den, 215 milyar YTL’ye yükselmesiyle övündü. ‘Bütün Türkiye, kredi borçlusuymuş, kredi batağındaymış gibi, karanlık tablolar çizmeye çalışanlar var’ dedi.
Mevduat bankalarının kullandırdıkları krediler gerçekten son beş yılda 32 milyar YTL’den 215 milyar YTL’ye yükseldi. Yani, mevduat bankalarının kullandırdığı kredi miktarı 6-7 kat arttı. Krediler, bankaların ‘alacak’, vatandaşın ise ‘borç’ hanesine yazılır. Yani, olaya bankacı gibi bakarsanız, bankanın çok para sattığını ve yüksek faizden yararlanarak çok kâr edebileceğini, vatandaş açısından baktığınızda da vatandaşın borç içinde yüzdüğünü görürsünüz. Nitekim bankaların kârı son üç yılda yüzde 150 oranında arttı. Bankacılık sektörünün yüzde 42’sinin yabancı sermaye eline geçtiği düşünülürse, bu kredilerin bu kadar artmasının kimin işine yaradığı anlaşılacaktır.
Bankaların kredilerindeki bu artış, ülkeye yatırım olarak dönseydi, istihdam yaratsaydı, gam yemezdik. Oysa kredilerdeki artışın büyük kısmı, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarından kaynaklanıyor. 2002 yılında bankaların kullandırdığı her 100 liralık kredinin 20 lirası tüketici kredisiydi. Şimdi ise her 100 liralık kredinin 43 lirasını tüketiciler kullanıyor.Yani, vatandaş kendisinin olmayan bir parayı tüketiyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre, ailelerin borcu harcanabilir gelirlerinin yüzde 27’sine çıkmış durumda. Bankalara Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı borcunu ödeyemediği için ‘Kara listeye’ alınanların sayısı 763 bin kişiye ulaşmış. Sadece bu yılın ilk iki ayında 121 binden fazla isim bu listeye girdi.
Sayın Başbakan’ın söylediği gibi 2002 yılından sonra batık kredi oranı gerçekten geriledi. 2002 yılında batık kredi oranı yüksekti. Çünkü, Türkiye tarihinin en büyük bankacılık krizini yaşamıştı. Bankacılık sektörünün büyük bölümü batmıştı.TMSF’nin el koyduğu bankaların batık kredileri, bu bankalar kapatılırken ya da satılırken TMSF bünyesine aktarıldı.Yani, halkın üzerinde kaldı.Türk Halkı, batık bankalar sebebiyle, çok büyük bir fatura ödedi. Bu batık bankalara aktarılan para yüzünden Hazine bugün TMSF’den 70 milyar dolar, istiyor.
Örneğin; kamu mevduat bankalarının 2002 yılı sonunda 7,3 Milyar YTL olan kredi hacmi de 2007 sonunda 56 milyar YTL’ye yükseldi. Bu kredilerin 2007 yılı sonu itibariyle 2,6 milyar YTL’lik kısmı batık durumda. Kamu bankalarına ‘2001 Krizi’nde o zamanın parasıyla tam 28,7 katrilyon lira aktarıldı.
Nerden bakarsanız bakın Türk Halkı, bankacılık sektörünün kötü yönetilmesinden dolayı, 100 milyar dolara ulaşacak bir fatura yüklendi. Ve bu faturayı hâlâ ödüyor. Eğer başta kamu bankaları olmak üzere, bankacılık sistemini yine böyle kullanmaya başlarsak bir süre sonra yine benzeri bir faturayla karşı karşıya kalırız.
Sinan AYGÜN
Yönetim Kurulu Başkanı”
Bu mektubun sizlerde yarattığı etki nedir?... Ürperdiniz mi?!.
Yoksa, son model jeeplerde misiniz, aç yatan komşularına tepeden bakanlardan mısınız?!.
Ve bu mektupta yazılanlar için mübarek ağzınızı açıp saydırıyor musunuz?..
Kimlerden siniz?..



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'IN SÜRPRİZ GÖRÜŞMESİ !

DANISTAY BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1,5 YILDA 1500 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  SÜPER LİG'DE GÜNÜN MAÇLARI
»  CEMİL BAYIK ERMENİSTAN'DA
»  BAŞBAKAN, EVİNDE İŞ ADAMLARINI AĞIRLADI
»  YAŞLANMA TARİHE KARIŞIYOR
»  İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ
»  "KİMSEDEN BİR ŞEY KAÇIRMIYORUZ"
»  BU ANKET ERDOĞAN'I KIZDIRIR!
»  AKP"DE YENİ PARTİ KURMA HAZIRLIKLARI HIZLANDI
»  TSK'DAN, 'ANNELER GÜNÜ' AFİŞLERİ
»  "DEMİR'İ ERİTİR, ERGENEKON'DAN ÇIKARIZ"
»  DANIŞTAY BAŞKANI ÇÖRTOĞLU GİDERAYAK BOMBALADI
»  ŞEHİT SAYISI 6 OLDU
»  AKP'DEKİ KÜÇÜK HESAPÇILAR
»  SİGORTALI 'AK' BEBEKLER
»  "ABD, GÜLEN'İN NE YANINDA, NE KARŞISINDA"
»  GENELKURMAY; CEMİL BAYIK KAÇTI, AKİBETİ MEÇHUL
»  LAGENDİJK: İÇİŞLERİNİZE KARIŞMAK GÖREVİMİZ
»  BELEŞ KÖMÜRÜN DEVLETE MALİYETİ 2 KARTRİLYON ZARAR
»  ERDOĞAN'IN DANIŞMANI AKP'NİN ÇÖKÜŞÜNÜ YAZDI
»  TELEKOM'DA BÜYÜK VURGUN
»   LAİKLİĞİN BEKÇİSİYİZ DİYENLERİN RESMİDİR.
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.