Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2681
EURO
37,3869
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.916,040
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE GABAR'DA SOLAN HAYATLAR
İŞTE GABAR DA SOLAN HAYATLAR
 
Gabar'da şehit düşen Salgar, ailesinin korkmaması için, sıkıntı yaşamadığını söylüyordu. Salgar, operasyona gitmeden önce de ailesine 'Telefonlar bakıma alınıyor, arayamayacağım' diyordu
 
13.10.2007 - 09:45
Aylardır Şırnak'ta ölümle burun buruna yaşayan, çatışmalarda canını hiçe sayan çavuş Turgay Salgar, Kars'taki ailesini her arayışında kışlasındaki sıcak yatağında yattığını, hiçbir tehlikeyle karşılaşmadığını anlatıyordu. Annesi ve babasının korkmasını istemeyen Turgay çavuş, yaşadığı sıkıntıyı sadece yeğeni Serhat'a anlatarak, "Her gün başımızın üzerinde mermiler uçuşuyor, tabura döndüğümüzde 'Bugün de yaşıyoruz' diye seviniyoruz" diyordu.

'Baba boşuna para gönderme'

Kars'ta müteahhitlik yapan Tuncay Salgar oğluna, "İşlerimiz yoğun, son tertip gitsen iyi olur" dese de, Turgay askerlik görevini bir an önce tamamlamak için ilk tertip olarak birliğine teslim oldu. Isparta'da komando eğitimi alan Turgay, önce Bolu'ya gönderildi, nisan ayında da Şırnak'ta gezici timde görevlendirildi. Birkaç günde bir mutlaka anne ve babasını arıyor ve hiçbir sıkıntısının olmadığını söylüyordu. Babasının gönderdiği paraların da büyük bölümünü istemiyor ve "Baba 5 yıldızlı otellerde ne yemek varsa, burada onu yiyoruz. Çarşı pazara da gitmiyoruz boşuna para gönderme" diyordu.
Ancak Turgay'ın sözleri gerçeği yansıtmıyordu. Şehit çavuş anne ve babasının endişelenmemesi için dağda komutanının cep telefonundan bile arasa, ankesörlü telefondan aradığını söylüyordu. İki ay önce uzun bir göreve gitmeden önce de babasına, "Baba, köyün ankesörlü telefonları yenileniyor, 15 gün sizi arayamayacağım, merak etmeyin" demişti. Yaşadığı büyük mücadeleyi, tek sırdaşı olan yeğeni Serhat Salgar'a 20 gün önce şöyle anlatmıştı:
"Sürekli olarak operasyondayız. Mermiler başımızın üzerinden, kulağımızda vızıldayarak geçiyor. Günlerce dağlarda botumuzu bile çıkarmadan yaşıyoruz. Hakkını helal et."
Evladını kaybettiğini Kars'taki jandarma komutanından öğrenen baba Tuncay Salgar, zamanın durduğu o anı gözyaşları içinde şöyle anlattı:
"O gün yakınlarımıza iftar verdim ama boğazımdan bir lokma bile geçmiyordu, iştahım kesilmişti. Akşam bir arkadaşın cep telefonuna Şırnak'ta 13 askerin şehit düştüğü haberi geldi. Hemen eve koştum. Televizyonlar isim vermiyordu. O sırada, bahçede ayak sesleri duydum. 'Tamam işte, askerler geliyor, Turgay'ı kaybettik' dedim. Arkadaşım, 'Komutan seninle görüşmek istiyor' deyince panikle kapı yerine camdan çıkmışım. Komutanın sözleriyle dünyam başıma yıkıldı."

'İki oğlum daha sırada'

Oğlunu kaybetmesine rağmen, ülkesine ve ordusuna kesinlikle küsmediğini söyleyen Tuncay Salgar, şimdi ağabeylerinin acısını yüreklerinde taşıyan iki oğlunu daha askerliğe hazırlıyor:
"İki tane çapulcuyla vatan bölünmez. Ortaokula giden iki oğlum daha var, onlar da vatan için feda olsun. Türkiye'de binlerce Turgay var."





Kahreden yazı...

Gabar'da şehit olan Emrah Eryılmaz'ın dedesi Ali Eryılmaz'a ait kamyonun üzerinde, 'O şimdi asker' yazıyor. Acılı dede, torunu ile birlikte çalıştığı kamyona bakıp mırıldanıyor: O şimdi şehit...

AYDIN HASAN Kilidere - Niğde
İki katlı evin dış kapısının yanındaki söğüt ağacı gölgesin, tahta sandalyeler yan yana dizilmiş. Şırnak'ta şehit düşen Emrah Eryılmaz'ın ailesi, taziyeleri burada kabul ediyor. Taziye tablosunu, ağacın dibinde çekilmiş emektar BMC kamyon tamamlıyor. Dede Ali Eryılmaz'a ait kamyonun üzerinde, "O şimdi asker" yazıyor. Acılı dede, torunuyla birlikte çalıştığı emektar kamyona bakıp, "O şimdi şehit" diye kısık bir sesle mırıldanıyor...
Emrah Eryılmaz, 1986'da Niğde'nin ova beldelerinden Kilidere'de, patates tarlaları arasındaki iki katlı mütevazı köy evinde doğdu. Kilidere'de ortaokulu bitirdikten sonra kamyoncu olan dedesinin yanında çalışmaya başladı. Neşeli, saygılı bir gençti. Giyimine aşırı özen gösterirdi. Tıraş olmadan, saçını taramadan evden adımını atmazdı. Arkadaşları ile birlikte akşam üzerleri çevre köylere gidip "piyasa yapmayı" severdi. Yakışıklıydı. Patates tarlalarında çalışan köylü genç kızların, utangaç bir terbiye içinde beğenilerini gizlemeye özen gösterdikleri kaçamak bakışları hep üzerindeydi.
Heyecan duyduğu şeylerden biri bilardo oynamaktı. Ama asıl tutkusu, kamyonlardı. Kamyonların hangi model olduğunu uzaktan anlardı. Dedesinin kamyonunu sesinden tanırdı. Kamyonculuk, aile geleneği haline gelmeye başlamıştı. Dedesi gibi babası Ethem Eryılmaz da kamyoncuydu. En büyük tutkusu, Scania'nın son model kamyonlarıydı. Ortaokuldan sonra dedesi ile yollara çıkmaya başlamıştı. Kamyonculuk zordu ama o yolları seviyordu.
18'ine geldiğinde, üstüne başına daha fazla dikkat etmeye başladı. Neşeli yapısına rağmen acılı arabesk müzikleri sevdi. Gençliğinin nisan yağmurlarında yeşertip büyüttüğü bir sevdası vardı. Sevdasını, tenha köy yollarında utangaç kelimelerle aktarmıştı sevdalısına. Genç kız da ona ilgiliydi. Ama, kızın annesi bilinmeyen bir nedenle karşı çıkıyordu.

'Yine yollarda olacağız'

1986-3 tertip olarak askerliğine, Kayseri'deki acemi birliğinde başladı. Ardından Bolu'da dağ komandosu olarak 3 ay eğitim aldı. Ve seyyar birliğiyle birlikte Şırnak'a gönderildi. Ayda 120 YTL aylığının yanı sıra babası iki ayda bir 150 YTL gönderiyordu. Çatışmaların içindeydi. Son günlerinde sesinde eski neşe yoktu.
Cesareti yerindeydi, ancak sesinde sıkkın olduğunun izleri vardı. Şehit olmasından 3 gün önce ailesini aradı. Dedesine, "Dede geliyorum, sen 67 yaşındasın, seni o zor işlerden kurtaracağım. Yine kamyonla birlikte yollarda olacağız" dedi. Tezkere almasına 28 gün kalmıştı. Kendisi yerine acı haberi geldi. Ve ilk şehidini veren beldenin yolları, bayraklarla donatıldı. Anne Ayşegül Eryılmaz haberi alınca fenalaştı. Baba Ethem Eryılmaz, hükümete isyan etti.




Oğlum öldü kör oldum!

Onbaşı Fethullah Selçuk'un Türkçe bilmeyen acılı annesi mesajını Kürtçe verdi: Akan kan dursun

ÜMRAN AVCI Diyarbakır
PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Fethullah Selçuk'un (21) Diyarbakır Sati köyündeki evindeyiz.
Bir gözünü çocukken geçirdiği kazada kaybeden anne Saliha Selçuk, "Diğer gözümü de terör aldı. Oğlum öldü artık tamamen karanlıktayım. Ben ağladım, başka anneler ağlamasın. Artık akan kan dursun" diyebildi sadece.
Sonra da iki kızını alıp oğlunun mezarına gitti. Kimseyi istemedi yanında. Oğluyla yalnız kalmak, yalnız dertleşmek istediklerini söyledi. Fethullah'ın 21 yıla sığan hikâyesini ağabeyi İbrahim anlattı:
"5 kardeştik. Babamız öldüğünde Fethullah henüz üç yaşındaydı. Gerçi hepimiz ufaktık daha. Yarı aç yarı tok büyüdük. Fethullah ilkokulu 5'e kadar okuyabildi. Sonra Diyarbakır'da garsonluğa başladı. 12 yaşında İstanbul'a gitti. Bahçelievler'de bir lokantada çalışmaya başladı. Ardından bir konfeksiyoncuda işçilik yaptı. İstanbul'da aradığını bulamayınca Kuşadası'na geçti. Bir süre de orada komilik yaptı. İnşaatlarda çalıştı..."
Fethullah askere giderken Diyarbakır'da bir lokantada garsondu. Asgari ücretle çalışıyordu. 11 ay önce Bolu Komando Tugayı'na teslim olurken ayrıldı işinden. Acemiliğini bitirdikten sonra Isparta Komando Birliği'ne dağıtımı yapıldı. Ardından geçici görevle Şırnak'a verildi. Biz Fethullah'ın yaşam öyküsünü dinlerken ağabeyi İbrahim Selçuk'un telefonu çaldı. Arayan "devlet büyüğünün" sesi dışarıdan duyuluyordu. Tarım Bakanı Mehdi Eker'in aileye taziye ziyaretine geleceğini haber veriyordu. Telefonu kapatan ağabey Selçuk ise dolan gözlerini silerken sessizce mırıldanıyordu:
"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ateş ciğerimizi yakıyor, ateş yakıyor..."

Bayramda gözyaşı

Selçuk ailesinin köydeki 2 odalı kerpiç evlerinin küçük avlusunda taziye ziyaretleri bayram günü de sürdü. Kürtçe ağıtlar yakarak taziye için gelen kadınlarla gözyaşı döken Saliha Selçuk, oğlu şehit olduğundan beri yüreğinin ateşle dağlandığını söyledi. Ağlamaktan göz pınarlarının kuruduğunu, yetim büyüttüğü oğlunun bayramı göremediğini ifade eden Selçuk, "Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın" dedi.
Selçuk'un, ailesini bayramın ilk günü CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile MKYK Üyesi Mesut Değer de ziyaret etti. Şehidin annesi, elini başının üstüne koyarak Kürtçe "Başım gözüm üstüne geldiniz" derken gözyaşını tutamadı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MURAT KURNAZ, GUANTANAMO'DAKİ TACİZİ ANLATTI

İTİRAFÇI PKK'LIDAN ALÇAK PUSU İTİRAFLARI

'DONUMU ÇIKARINCA SET BOŞALDI'
»  BÜYÜKANIT'IN DEDESİ İSRAİL'DE ÖLDÜ
»  SINIR ÖTESİNDEKİ MUHTEMEL HEDEFLER
»  YAZICIOĞLU'NDAN TARTIŞILACAK ÖNERİ
»  KENDİNİ YAKTI SONRA ZOR KURTULDU
»  BAKAN'DAN ŞEHİT ANNESİNE KÜRTÇE BAŞSAĞLIĞI
»  TEZKERE SALI GÜNÜ MECLİS'E GELİYOR
»  "BÖLÜCÜ TERÖR BİTİRİLECEKTİR"
»  "ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN AVUCUNU YALAR"
»  KIZ KAÇIRANA 20 BİN KİŞİ ÖNÜNDE KIRBAÇ
»  ERDOĞAN'DAN ABD'YE REST
»  DEVLET DESTEKLİ PKK TANITIMI
»  GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT, İSRAİL'E GİDİYOR
»  AKP'Lİ VEKİLLER TÖRENE GELDİ, KOMUTANLAR GİTTİ
»  BAYKAL'DAN 13 ASKERİN ŞEHİT EDİLDİĞİ BİRLİĞE ZİYARET
»  "YAKLAŞMA TOZ OLURSUN, GEÇME PİŞMAN OLURSUN
»  GÜL'ÜN SANATÇILARA VERECEĞİ RESEPSİYON ERTELENDİ
»  PKK TERÖRÜ, BAYRAM DİNLEMEDİ, 1 ASKER ŞEHİT, 2 YARALI
»  ERDOĞAN:"ABD BÜYÜKELÇİSİ GERİ ÇAĞRILMADI
»  " BAYRAMA MAALESEF BİR BAYRAM SEVİNCİYLE GİREMİYORUZ"
»  SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, REJİM YAPTI, 3 KİLO VERDİ
»  MİLLETVEKİLİNE YALAN BEYAN FEZLEKESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.