Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İTALYA'DA ŞİKECİLERİN KADER GÜNÜ
İTALYA DA ŞİKECİLERİN KADER GÜNÜ
 
İtalya'da FC Juventus, ACF Fiorentina, SS Lazio ve AC Milan'ın şike skandalı nedeniyle yargılandıkları davanın temyiz aşamasıyla ilgili nihayi karar bu akşam TSİ 21.00 sıralarında açıklanacak
 
25.7.2006 - 13:55

Karar, ilk aşama neticesinde verilen cezalara yapılan itirazları değerlendiren İtalya Futbol Federasyonu (FİGC) Temyiz Kurulu'na başkanlık etmiş olan Piero Sandulli tarafından açıklanacak. Temyiz aşamasında dört kulüp de cezalara itiraz ederken, savcılık makamı ise bu itirazların reddini ve daha da ağırlaştırılmasını istemişti, ancak İtalyan basınına sızan bilgilere göre, Temyiz Kurulu'nun bu akşam açıklayacağı nihai kararda cezalar konusunda indirim bekleniyor. Haberlerde, ikinci lige (Serie B) düşürülen FC Juventus'un puan cezasında ciddi bir indirime gidileceği, SS Lazio'nun tekrar birinci lige (Serie A) geri dönebileceği, ACF Fiorentina'nın ya puan cezası silinerek Serie B'de kalmak ya da puan cezası eşliğinde Serie A'ya geri dönmek durumunda olacağı, AC Milan'a ise puan cezasında indirim eşliğinde UEFA Kupası yolunun açılacağı ileri sürülüyor.

Temyiz Kurulu'nun, bu akşam açıklayacağı nihai karar ile ilk aşama neticesinde verilmiş cezalarda yaşanabilecek olası değişiklikler ana hatlarıyla şöyle: FC Juventus, şike skandalına ilişkin yargı sürecinin ilk aşamasında, Serie B'ye düşürülerek lige eksi 30 puanla başlamaya mahkum edilmişti. Kulübe 80 bin Avro para cezası kesen mahkeme, siyah-beyazlıların 2004-2005 sezonundaki şampiyonluk unvanının geri alınmasını, 2005-2006 sezonundaki şampiyonluk unvanının ise verilmemesini kararlaştırmıştı.

Siyah beyazlı kulüp Temyiz Kurulu'na yaptığı itirazda, özellikle puan cezasının kaldırılması gerektiğini savunarak, dava konusu olan usulsüzlüklerin geçtiğimiz sezonda yaşanmadığından hareketle 2005-2006 yılındaki şampiyonluk unvanlarının tanınmasını talep etmişti. Temyiz Kurulu'nun bu akşam açıklayacağı kararda, FC Juventus'u Serie B'de bırakmakla birlikte, puan cezasında ciddi bir indirim yapması bekleniyor. ACF Fiorentina, ilk aşamada, Serie B'ye düşürülerek, önümüzdeki sezona eksi 12 puanla başlamaya ve 50 bin Avro para cezasına çarptırılmıştı. Mor Menekşeler, Temyiz Kurulu'nda bu cezaya itiraz ederek, tekrar Serie A'ya döndürülmelerini ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma haklarının tanınmasını istediler.

İtalya'daki uzmanlar ACF Fiorentina'nın, SS Lazio'ya oranla daha ağır bir cezaya çarptırılacağı konusunda hemfikir, ancak Temyiz Kurulu'nun vereceği olası karar konusunda görüş ayrılıkları var. Kimileri, ACF Fiorentina'nın puan cezası olmaksızın Serie B'de bırakılacağı görüşünde. Kimileri ise ACF Fiorentina'nın Serie A'ya geri döndürüleceğini, ancak bunun puan cezası eşliğinde olacağını ileri sürüyor. SS Lazio, esas mahkemesi niteliğindeki ilk aşamada, Serie B'ye düşürülerek, sezona eksi 7 puanla başlamaya ve 40 bin Avro para cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz eden SS Lazio'nun, Temyiz Kurulu tarafından puan cezası eşliğinde Serie A'ya yükseltilmesi güçlü bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

ACF Milan ise Serie A'da bırakılmakla birlikte, önümüzdeki sezona eksi 15 puanla başlamaya mahkum edilmişti. İlk aşamada, geçtiğimiz sezondan 44 puanı silinen Kırmızı-siyahlılar, hem FC Juventus'un küme düşmesiyle şampiyon ilan edilme hakkından, hem de Avrupa kupalarına katılma haklarından mahrum edilmişlerdi. Temyiz Kurulu'nun açıklayacağı nihai kararda, Kırmızı- siyahlıların puan cezasında indirim yapması ve AC Milan'a en azından UEFA Kupası'na katılabilme imkanını mümkün kılması bekleniyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖFKELİ JOKEY ZİDAN'A ÖZENDİ AT'A KAFA ATTI!

RİCE:"YENİ ORTADOĞU ZAMANI GELDİ"!

RİCE, "PERSONA NON GRATA"İLAN EDİLDİ
»  KADDAFİ'DEN NÜKLEER BOMBA SÜRPRİZİ
»  35 MİLYON DOLARINIZ VARSA UZAYDA YÜRÜRSÜNÜZ
»  "İSRAİL FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR"
»  İRAN TÜRKİYE İLE ORTAK HAREKATI DOĞRULADI
»  İ POT'A KARŞI "ZUNE" GELİYOR
»  DEV PLAZMA TV'DE PİYASAYA ÇIKIYOR
»  YUNAN BASININ'DAN ŞOK İDDİA
»  RİCE:DURUM ENDİŞE VERİCİ
»  İSRAİL YİNE SİVİLLERİ VURDU!
»  SADDAMI YİNE ERTELEDİLER!
»  HİZBULLAH DİRENİYOR!
»  İSRAİL'DEN ÇİRKİN TEHDİT!
»  İRAN PKK'YI VURDU!
»  TERMİNATÖR, TERMİNATÖR'E DESTEK VERDİ!
»  SADDAM'IN HAYATİ TEHLİKESİ YOK
»  KENYA'DA ARSLANLAR DÖRT ÇOCUĞU YEDİ!
»  RİCE, İSRAİL'İN OPERASNONUNA SON NOKTA İÇİN BÖLGEDE
»  ŞARON'UN DURUMU KÖTÜLEŞTİ
»  İNGİLTERE PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALDI
»  AHMEDİNEJAD: "İSRAİL YOK OLACAK"
»  HAHAMLARIN KORKUNÇ FETVASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.