Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2328
EURO
37,2925
IMKB
8.860,000
ALTIN
2.930,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞEHİTLERE DUYARSIZLIK BAYKAL'I ÇİLEDEN ÇIKARDI
ŞEHİTLERE DUYARSIZLIK BAYKAL I ÇİLEDEN ÇIKARDI
 
Önceki günkü terör saldırısından sonra telefonlarının susmadığını belirten Baykal, “Halkımız derhal demeç ver’ dedi. Bir tarafta şehitler verilirken diğer tarafta eğlence, magazin programlarının devam ediyor. Türkiye artık refleksini kaybetmeye başladı. Sağlıksız bir tablo var. Hükümetin yapısı bu konuda önlem almaya elverişli gözükmüyor. Hükümetin tavrı konusunda ümitli değilim” dedi..
 
8.10.2007 - 13:01

NTV’nin sorularını yanıtlayan Baykal, 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili hükümete sert eleştiriler yöneltti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi harekatı ötesinde, hükümetin terörle mücadele kapsamında ciddi bir konsepte dayalı terör politikasının olmadığının ortaya çıktığını öne süren Baykal, şöyle devam etti:

“Bu iktidarın maalesef terörle mücadele konusunda siyasi iradesi yok. Çünkü kendi siyasi kadrolarıyla kuşatılmıştır. Terör konusunda o kadar vahim hatalar yapıldı ki, APO’nun affına dair kanun tasarısı hazırlatıldı. İran-Irak sınırında küçük haritalar dolaşmaya başladı. Bu konuda tedbir almakta haklıyız. Haklılığımızın gereğini yapma iradesi yok. İktidarın terör konusundaki iradesizliğinin bedelini yeni şehitler vererek ödemeye devam ediyoruz.”

 

TÜRKİYE’YE VAKİT KAYBETTİRİLDİ

 

Özel temsilcilik ile Irak’la yapılan terör anlaşmalarına da tepki gösteren Baykal, özel temsilcilikle Türkiye’ye vakit kaybettirildiğini söyledi. Özel temsilciliğin siyasi iradenin bir bölüm yetkilerini devretmesinden ibaret olduğunu ve bu mekanizmanın da çöktüğünü savundu. Toplumda sıcak takip anlaşması yapılacak diye bir beklenti yaratıldığını da öne süren Baykal, “Hükümet uzunca süre onunla oyalandı. O da dramatik bir tablodur. Türkiye hakkı olan bir meseleyi onlara onaylatmak zorunda mı? Barzani Talabani açıklama yaptı, anlaşma yapılamadı. Yapılan anlaşmada sıcak takip yer almadı” dedi. Baykal, CHP’nin önceden hükümete bu konuda uyarılarda bulunduğunu da belirterek, “Terör konusunu Genel Kurul’a getirdik kaçtılar” ifadesini kullandı.   

 

ERDOĞAN’A BUSH TEPKİSİ

 

Başbakan Tayip Erdoğan’ın bir ay sonra ABD Başkanı George Bush’la görüşeceği yolundaki sözlerini de eleştiren Baykal, “13 kişinin ölmesi mi gerekiyordu, çok daha vahim olaylarla karşı karşıya kalabileceğimiz açık. Bir tedbir yok. Yeni avuntu Bush’la konuşacak. Bush yıllardır görevini yapmamış. Bize hayır diyen insanlar gücünü oradan alıyor” diye konuştu.  

 

DTP MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

 

DTP’nin tavrıyla ilgili bir soruya CHP lideri Baykal şu yanıtı verdi; “Maalesef DTP, PKK ve terör karşısında teslimiyetçi bir çizgidedir. Tam tersi onları meşrulaştırmaya çalışan ve hükümeti onlarla müzakere sınırına çekmeye çalışan bir tutum içindedir. Parlamento içinde dışında bir siyasi kadro, terörü olağanlaştırma, hazmettirme, Türkiye’nin terörlü mücadelesini zaafa uğratma çabası içindedir.”  

 

EĞLENCE PROGRAMLARI TEPKİSİ

 

Önceki günkü terör saldırısından sonra telefonlarının susmadığını belirten Baykal, “Halkımız derhal demeç ver’ dedi. Bir tarafta şehitler verilirken diğer tarafta eğlence, magazin programlarının devam ediyor. Türkiye artık refleksini kaybetmeye başladı. Sağlıksız bir tablo var. Hükümetin yapısı bu konuda önlem almaya elverişli gözükmüyor. Hükümetin tavrı konusunda ümitli değilim” dedi..

 

ART ARDA REFERANDUM DİKTAYA GÖTÜRÜR

 

21 Ekim’de yapılacak referandum denemesinin Türkiye için bir fiyasko olduğunu ve bu sürecin derhal durdurulması çağrısını yineleyen Baykal, Başbakan Erdoğan’ın bundan sonra referandumlara alışılması yönündeki sözleri için, şunları söyledi:

 

“Hükümet topyekün onay alarak işi götürme çabasında. Bu gidişin sonu ya dikta olur ya da demokrasi dışı mekanizmalarla buna tepki gösterilir. Art arda referandumlar diktaya götürür.

Sınır ötesi operasyonları da referanduma götürelim mi? ‘ben zayıf hissettiğim konuyu halk oyuna götürürüm’ Bunu kültür olarak benimsemek, ciddi hukuk devletini yozlaştırmanın en kestirme yoludur.”

 

CHP’DEN DESTEK YOK

 

Muhalefetin referandumla ilgili tavrını da eleştiren Baykal, “Kimse buna suç ortağı olmamalı. Buna evet demek çok ağır bir vebali paylaşmaktır” dedi. CHP’nin komisyon ve Genel Kurul’da karşı çıkacağını, referanduma destek vermeyeceğini kaydeden Baykal, “Vatandaş aynı anda 4 ayrı şeye onay vermek zorunda mı? Referandumdaki hiçbir düzenleme acil ihtiyaç değil. Allah gecinden versin Sayın Cumhurbaşkanı Gül 5 ya da 7 yıl görevini tamamlayacak noktada” diye konuştu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'DEN ANLAMLI MESAJ!

MECLİS'TE 5 GENEL BAŞKAN VAR

ERDOĞAN: YENİ YOLSUZLUK DOSYALARI PATLAYABİLİR
»  ÇETİN EMEÇ'İ ÖLDÜREN ÖRGÜT GLADİO
»  IRAK SINIRI'NA YOĞUN TOPÇU ATEŞİ
»  "ASKERİNİZİN LOJİSTİK DESTEĞİNİ KESERİZ"
»  TÜRK POLİSİ'NİN HİZMET TARİFESİ AÇIKLANDI
»  ASKER ŞEHİT OLUYOR ONLAR GÖBEK ATIYOR
»  ADI YAVRU AYI AMA TAM 87 KİLO
»  DİPSİZ GÖLÜN DİBİ GÖRÜNDÜ, ALTINLAR İSE HAYAL OLDU
»  İŞTE 13 ŞEHİTİN KİMLİKLERİ
»  KABİNEKİ İNGİLİZ BAKANIMIZI BİLİYORMUSUNUZ?
»  LİCE'DE MAYIN PATLADI, 1 ASSUBAY ŞEHİT
»  'NE DİN ELDEN GİDER, NE DE ŞERİAT GELİR'
»  ''ATAMALARDA MİT RAPORU İSTERİM''
»  BBC'NİN ŞOK PKK TANIMI
»  AKPLİ KADIN VEKİLİN ŞOK OLDUĞU AN
»  BAYKAL: PKK SALDIRISINI LANETLİYORUM
»  ERDOĞAN: TERÖRLE MÜCADELEMİZ ARTIK FARKLI OLACAK
»  13 ŞEHİT, TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRDI, ADANA'DA HALK ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ
»  ERDOĞAN, TERÖRLE YÜKSEK KURULU'NU TOPLAYACAK
»  BAHÇELİ, HEMEN SINIR ÖTESİ OPERASYON İSTEDİ
»  ESKİ YARGITAY SAVCISIDA ŞAŞTI BU YARGILAMAYA
»  GÜL'DEN TERÖRE 13 ŞEHİT ÖFKESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.