Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
“ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN HAKKIMIZI KULLANMA NOKTASINA GELDİK''
“ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN HAKKIMIZI KULLANMA NOKTASINA GELDİK
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush’la Kuzey Irak’taki PKK kamplarının kapatılması, liderlerinin yakalanması ve lojistik desteğin engellenmesi konusunda konuşma fırsatı bulduklarını belirterek, Türkiye’nin ABD ile istihbarat işbirliği yapmak istediğini söyledi.
 
6.11.2007 - 00:30



Erdoğan, Bush ile yaptığı görüşmenin ardından Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada Kuzey Irak’a yönelik olası operasyonun sadece PKK’ya yönelik bir harekat olduğunu belirterek, operasyonun asla sivilleri kapsamayacağını belirtti. Erdoğan, “ABD ile istihbarat konusunda işbirliği yapmak istiyoruz. Stratejik ortağımızla terörist organizasyonlara karşı hareket etmemiz şart" dedi.

-ABD İLE ORTAK SORUMLULUĞUMUZ
Başbakan Erdoğan, ABD ile askeri ve diplomatik olarak birlikte çalışılması gerektiğini kaydederek bu çalışmaların en kısa sürede meyvesini vermesini umduğunu söyledi. Kuzey Irak’ta yaşanan huzursuzluğu Türkiye’nin de huzursuzluğu olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “ABD ile bu durumu stratejik olarak gidermek de bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin “Irak’a Komşu Ülkeler” toplantısına ev sahipliği yaptığını da hatırlatarak, bu toplantıyla Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne ve eski gücüne kavuşması isteğini bir kaz daha gösterdiğini kaydetti. Erdoğan, “Tahammülümüz kalmadı. Irak Hükümeti ve ABD'den kesin bir sonuç için somut adım atmalarını bekliyoruz. Ülkemiz, PKK konusunda gereken tedbirleri almaktadır ve almaya da devam edecektir” diye konuştu.

-PKK’YA GÖZ YUMANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER
Erdoğan AB üyesi ülkeleri içinde PKK’ya destek verenler olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“PKK’ya göz yuman ülkeler, bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Hiçbir zaman ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığı doğru değildir. Onların da canı yanacaktır bir gün. Bizim canımız yandı diye kimsenin canı yansın istemiyoruz. Biz, onlara bunun olacağının haberlerini veriyoruz. Ortak mücadeleden kaçanlar yarın aynı sorunla karşılaşınca çok geç olacaktır. Bu nedenle ABD’den tam katkı bekliyoruz.”
-BUSH’UN PKK’YI TERÖRİST İLAN ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin “Bush’un söyledikleri sizi tatmin etti mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“ABD’nin PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesi çok önemlidir. PKK, Türkiye, Irak ve ABD’nin düşmanıdır. Diğer önemli konu ise, istihbarat paylaşımı konusunu konuştuk. Bu bizim çok önemli. Uzun süreye yayılacak bir durum değil, anlık paylaşım yapılması. Ortak bir mücadele oluşturulması konusundaki hassasiyetlerini teyit ettiler ve görüşlerimizin örtüştüğünü görerek ayrılıyorum. Memnunum.”
-"KİMSE ASKERİMİZİN NEREDE DURACAĞINA KARAR VEREMEZ"
Başbakan Erdoğan “Amerika ve Iraklı Kürtlerin Türk askerlerini geri çekme konusunda Türkiye’yi ikna etmek için ne yapmalılar” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“Kimse askerimizin nerede duracağına karar veremez. Bu konuda atacağımız adımlar Türkiye'nin güvenliğini sağlamak konusunda gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Bu askeri güçlerimizin en doğal hakkıdır. Vurgulamak istediğim şey, konuşlanmamıza sebep PKK terör örgütüdür. Asla siviller değildir. Böyle bir şeyi yaşamak ve yaşatmak istemeyiz. Türkiye’de yaşayan insanlarla orada yaşayan insanlar arasında akrabalıklar var. Benim partim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birinci partidir ve 75 milletvekilimiz var Kürt kökenli. 75 tane Kürt kökenli milletvekili benim partimde. Terör örgütü hiçbir zaman benim vatandaşımın temsilcisi olmadı, sadece istismar etti” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin Türkiye’de Kürtlere karşı bir kızgınlık olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, gösterilen tepkinin Kürt vatandaşlara değil, terör örgütüne ve onlara açık destek verenlere karşı olduğunu belirtti. Erdoğan, tahriklere dikkat etmek gerektiği uyarısında bulundu.

Başbakan Erdoğan bir başka soru üzerine, İran ve Suriye’nin ortak mücadele için teklifte bulunduklarını söyledi.

-"EN İYİSİNİ GENELKURMAY BİLİR
PKK ile bir savaşın ekonomi üzerinde nasıl bir etki yapacağı şeklindeki bir soru üzerine Başbakan Erdoğan şöyle dedi:
“Biz bir savaşın peşinde değiliz, yapacağımız şey operasyondur. Bunu yeniden vurguluyorum. Bunun şeklini en iyi Genelkurmay bilir. Herhangi bir sıkıntı sebebi olacağına ihtimal dahi vermiyorum. Biz Meclis'ten operasyon yapma iznini aldık''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANINDA İSTİHBARAT, ANINDA VUR ANLAŞMASI

CHP, BUSH-ERDOĞAN ZİRVESİNİ TATMİNKAR BULMADI

ZİRVEDEN ÇIKAN SONUÇ: 'PKK ORTAK DÜŞMAN'
»  YÖK'TE BASKIN ALARMI
»  İŞTE TARİHİ ZİRVE SONRASI İLK AÇIKLAMALAR
»  ERDOĞAN-BUSH GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
»  DUAYENLERE ÖDÜL YAĞDI
»  DTP ÇİÇEK'İN SÖZLERİNE FENA BOZULDU
»  KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI
»  FİRST LADY'LER KAHVE DAVETİNDE BULUŞTU.
»  İZMİR'DEKİ KATLİAMIN ARDINDAN TECAVÜZ
»  İŞTE HER ŞEYİ ANLATAN FOTOĞRAF
»  ASKERLER PKK'LILARLA BÖYLE VEDALAŞTI
»  DTP'Lİ ÜÇ MİLLETVEKİLİNE SAVCILIK İNCELEMESİ
»  8 ASKERE, KÖSTEBEK VE YOU TUBE SORGUSU
»  "ASKERLERİN KURTULMUŞ OLMALARINA SEVİNEMEDİM"
»  İŞTE ASLANLI VİLLA
»  OPERASYONDAKİ ASKERLERE PUSU TİPİ PANTOLON
»  ÇİÇEK: " SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR "
»  KANDİL'E BU KEZ DE ALMAN TELEVİZYONU GİRDİ!
»  PKK İLE İMZALANAN METİN DE NE VARDI
»  SINIR ÖTESİ OPERASYON HİÇ OLMAYACAK
»  SIKIŞAN PKK'NIN ŞEYTANİ PLANI
»  RAHŞAN HANIM, ECEVİT'İN MEZARINA YİNE GİTMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.