Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ÖCALAN KÜRTLERİN LİDERİDİR"İ ZANA EKLETMİŞ
 ÖCALAN KÜRTLERİN LİDERİDİR İ ZANA EKLETMİŞ
 
DTP'nin ilk kez teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan, ‘Kürt halk önderi' diye söz ettiği sonuç bildirgesine bu sözü provakatör Leyla Zana'nın eklettiği ortaya çıktı.
 
31.10.2007 - 15:30
Demokratik Toplum Partisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği Demokratik Toplum Kongresinin dün açıklanan sonuç bildirgesinde, DTP ilk kez net olarak teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan ‘Kürt halk önderi' diye söz ederken, kongre başlarken delegelere dağıtılan hazırlık komisyonu raporunda Öcalan ile ilgili tek kelimenin bulunmuyordu. 500 delegeye dağıtılan 6 sayfalık komisyon raporunda demokratik özerklik dahil bütün öneriler sonuç bildirgesinde de olduğu gibi yer alırken, sonuç bilgesine alınan sözlerin ise, Leyla Zana'nın açış konuşmasından sonra bildirgeye alındığı belirtildi.

Diyarbakır'da DTP tarafından düzenlenen ve aralarında milletvekili, belediye başkanları ve il başkanlarınında bulunduğu 500 delege ile gerçekleştirilen ‘Demokratik Toplum Kongresi'nin açılış konuşmasını yapan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın ağırlığını koyduğu ortaya çıktı. Uzun süredir sağlık gerekçesiyle siyasetten ve DTP'den uzak duran Zana'nın açılışta yaptığı konuşma kongrenin sonuç bildirgesine olduğu gibi yansıdığı ve DTP'nin ilk kez teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan, ‘Kürt halk önderi' diye söz ettiği sonuç bildirgesinde ortaya çıktı.

HAZIRLIK KOMİSYONU RAPORUNDA ÖCALAN'IN ADI YOKTU

Diyarbakır'da, 26 Ekim'de başlayan toplantıda delegelere Demokratik Toplum Kongresi Hazırlık Komisyonunun hazırladığı 6 sayfalık, ‘Türkiye'nin siyasi, idari yapısında reform ve Kürt sorununda çözüm modeli' başlıklı rapor dağıtıldı. Basın mensuplarına verilmeyen rapor, 3 gün boyunca toplantıda değerlendirildi ve dün açıklanan sonuç bildirgesinde raporda yer alan önerilerin tamamı delegeler tarafından benimsenerek sonuç bildirgesinde yer aldı. Ancak, 6 sayfalık raporda teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili tek bir kelime dahi geçmezken, sonuç bildirgesinde DTP ilk kez Öcalan'dan ‘Kürt halk önderi' diye söz etti ve kaldığı cezaevi koşullarınının iyileştirilmesini ve halk ile diyalog kurucağı bir ortamın sağlanmasını istedi.

ZANA'NIN AÇILIŞ KONUŞMASI

Kongrenin açılış konuşmasını yapan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın Öcalan'la ilgili konuşmasının sonuç bildirgesine yansıması, ‘Zana ağırlığını koydu, siyasete geri döndü' yorumlarına neden oldu. Zana yaptığı açılış konuşmasında, “1999'da bütün Kürtlerin beyninde ve yüreklerinde siyasi bir deprem oldu. O süreci yaşayanlar, evlerinde gözyaşı döktüler. Bütün dünyanın işbirliğiyle Kürtlerin lideri (Abdullah Öcalan) Türkiye'ye teslim edildi. Anayasada Kürt kimliği tanınmalı, Kürtlerin kendi diliyle eğitim yapmaları ve kültürel hakları güvence altına alınmalıdır. Türkiye'ye onu belki affedin diyeceğim, ama zaten o bunu kabul etmez. Onu halktan koparmayacaksın, 9 yıl adaya aldınız halktan kopardınız. Halkın yanına getireceksin, burada siyaset yapsa kötü mü olur? Bunu yaptıktan sonra Kürtler silaha sarılırsa söz veriyorum en başta onlarla ben mücadele edeceğim” demişti.

SONUÇ BİLDİRGESİNDEKİ ÖCALAN SÖZLERİ

DTP'nin dün Leyla Zana'nın da hazır bulunduğu toplantıda açıkladığı sonuç bildirgesindeki teröristbaşı Öcalan'la ilgili sözler, DTP tarafından ilk kez dile getirilen ifadeler olarak değerlendirildi. DTP, şimdiye kadar ‘Kürtler için hassasiyettir' diye nitelendirdiği Öcalan için ilk kez ‘Kürt halk önderi' ifadesini kullandı. Sonuç bildirgesinde, Öcalan için, ‘Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununa demokratik çözüm yaklaşımını son derece belirleyici olduğu sonucuna varmıştır. Öcalan'ın İmralı'dan başka bir yere nakli ile sağlık sorunlarının giderilmesi için tedavi sürecinin başlatılmasının toplumsal barış için rolünü oynayabileceği şekilde halkla bağ kurabileceği bir ortam yaratılmasının, Kürt halkı kadar Türkiye demokrasisi açısından da son derece yaşamsaldır' denilmişti.

Kaynak: Vatan



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'IN GEZİSİ'NE SÜRPRİZ KATILIM

KADINA YÖNELİK ŞİDDET İÇİN BELGESEL

BAYKAL'DAN ERDAL İNÖNÜ AÇIKLAMASI
»  TOPKAPI SARAYI'NIN PAPAĞANLARINI İÇ ETTİLER
»  CEM UZAN MAHKEMEYE POLİS ZORUYLA GETİRİLECEK
»  CUDİ'DE 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  "ZOR BİR DÖNEMDE BERABER SİYASETTE BULUNDUK"
»  İNÖNÜ'DEN ANILAR... (VİDEO)
»  AKP'DE TOPTAN'A KARŞI GÖRÜŞ
»  DTP KONGRESİ VE ZANA'YA SORUŞTURMA
»  ASKER ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR
»  ANILARDA KALAN ERDAL İNÖNÜ FOTOĞRAFLARI...
»  SOSYAL DEMOKRATLAR İNÖNÜ İÇİN AĞLIYOR
»  ERDAL İNÖNÜ'YÜ KAYBETTİK
»  ESKİ PKK ŞEFİ, ŞİMDİ PEŞMERGE ALBAYI
»  ERDOĞAN, BUSH'A HANGİ DOSYALARI GÖTÜRECEK?
»  DOĞU'DA GÖREVLİ ASKERLERE YENİ SİLAHLAR
»  ÖCALAN'IN AVUKATLARINA BAYRAKLI PROTESTO
»  ŞEHİT KIZI BABASINDAN BAYRAĞI DEVRALDI
»  PAŞALARDAN ERDOĞAN'A SERT TEPKİ
»  ASIL ÖNEMLİSİ YENİ HARİTA NASIL ÇİZİLECEK?
»  DAĞLICA'DA KURTULDU, CUDİ'DE ŞEHİT OLDU
»  DAĞLICA KATLİAMININ EMRİNİ VEREN ESKİ ASTEĞMEN ÇIKTI
»  ''BU SEFER DE FATMA TATİLE ÇIKAR''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.