Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9769
EURO
37,4014
IMKB
9.825,000
ALTIN
3.314,070
 
Hava Durumu ANKARA
-7 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ÜÇ KERE BAYKAL'IN AYAĞINA GİTTİM"
 ÜÇ KERE BAYKAL IN AYAĞINA GİTTİM
 
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TBMM'de adeta patladı. Baykal'ın ayağına 3 kere neden gittiğini, ne cevap aldığını anlattı ve kimi hangi kurumdan aldığını saydı
 
5.6.2009 - 09:20

TBMM KİT Komisyonu'nda dün TRT'nin 2007 yılına ilişkin hesapları görüşüldü. Toplantıya katılan Genel Müdür İbrahim Şahin, CHP'lilerin "yandaş medyada çalışanlar TRT'de kadrolaşıyor" iddialarına cevap verdi.

Kendi döneminde TRT'ye görsel ve yazılı basından 79 kişi alındığını kaydeden Şahin, bu isimleri tek tek saydı. Şahin, Hürriyet'ten 1, Kanal B'den 5, TV 8'den 4, Kanal D'den 3, Show TV'den 3, Sabah'tan 2, Zaman'dan ise 1 kişi alındığını kaydetti. "Bunlar mı yandaş medya?" diye soran Şahin, NTV'den transfer edilerek TRT Türk'ün başına getirilen Ümit Sezgin'i işaret etti ve ekledi: "Yoksa Sezgin mi yandaş medya?" Burada Şahin'e müdahale eden Komisyon Başkanı Ünal Kacır, isimlerin tek tek sayılması yerine listenin üyelere dağıtılmasını istedi. Daha sonra personelde yaptığı tenkisatı anlatan Şahin, göreve geldiğinde TRT'nin 7 bin 500 personeli bulunduğunu, bu sayının 7 bin 163'e düşürüldüğünü bildirdi. KİT Komisyonu'nda Hakan Şükür'ün TRT'deki Stadyum programından kaç lira aldığı da konuşuldu. Genel Müdür Şahin, Hakan Şükür'e program başına 14 bin TL verdiklerini, ancak bu paranın ceplerinden çıkmadığını dile getirdi. Şahin, "Hakan'ı programa aldıktan sonra 20 bin TL'lik sponsor bulduk. Hakan'ın sırtından 6 bin TL kârdayız." diye konuştu.

İbrahim Şahin, diğer icraatları konusunda da bilgi verdi. Koltuğu devraldığında TRT bünyesinde 6 kanal olduğuna dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: "Kanal sayısını 10'a çıkardım. TRT Çocuk, TRT Avaz, TRT Türk ve TRT 6'yı kurdum. Bu yılın sonuna kadar 4 kanal daha yayına sokacağız. Bunlar; TRT Turizm, TRT Belgesel, TRT Anadolu ve TRT Arapça kanal olacak. 30 dilde web sitesi oluşturduk. Haziran ayı içinde, müzik kanalı açılacak. Nağme, Ankara Radyosu, Kürtçe ve Ermenice olmak üzere 4 radyoyu da yayın hayatına soktuk."

Baykal'ın ayağına 3 defa gittim, randevu vermedi

TRT Genel Müdürü Şahin, "Bize söz hakkı tanımıyorsunuz." diyen CHP'lileri, Deniz Baykal örneğiyle susturdu. "CHP milletvekili ve yöneticilerinin TRT'de yayına alınmadığı" iddiasının doğru olmadığını belirten Şahin, aksine CHP'li vekillerin defalarca davet edilmelerine rağmen programlara katılmadıklarını açıkladı. Baykal'ı TRT'ye çıkarmak için çok çaba sarf ettiğini anlatan Şahin, "3 defa bizzat kendim gidip randevu talebinde bulundum. Yüksünmedim. Randevu vermediler. Kim gelmek istiyorsa, kim programa çıkmak istiyorsa, kapımız açık." dedi. Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Tuncay Güney'in TRT'de konuşturulmasını gündeme getirdi. Baytok, bunu protesto etmek için kuruma gittiklerinde kendisini makamında bulamadıklarını ifade etti. Şahin'in ise, "Habersiz geldiniz. Dışarıdaydım. Haberim olsa, yerimde olurdum." cevabını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NURSELİ'DEN YATAK HABERLERİ!

TRT, TUNA HUŞ İÇİN YARDIM TOPLAYACAK

"O.... VESİKASI BİLE SARI BASIN KARTINDAN DAHA MAKBUL"!
»  FETHULLAH GÜLEN'DEN UĞUR DÜNDAR'A ÖVGÜ DOLU MEKTUP!..
»  ERGUN BABAHAN, STAR'DAKİ İLK YAZISINDA KENDİNİ ÖVDÜ
»  KARAMEHMET 7 YIL SONRA KONUŞTU!
»  "HAYRETLE VE UTANARAK İZLİYORUM"
»  " RTÜK BAŞKANI KABİNEYİ PARMAĞINDA OYNATIYOR"
»  ZAHİT AKMAN'IN ZOR KARARI
»  RTÜK ARAŞTIRDI: HABER BÜLTENLERİ TARAFLI!
»  "BAŞBAKAN ARKAMDA" DEMEMİŞ!
»  AKMAN'DAN ARINÇ'A SERT YALANLAMA!
»  İŞTE RTÜK'ÜN YENİ ÜYELERİ
»  ANKA AJANSI 38 YAŞINDA
»  DİZİYİ İZLEYENE MAAŞ VERMİŞLER!
»  BAŞBAKAN'A BEKİR COŞKUN'DAN SÜRPRİZ DESTEK
»  REKLAM ARASINDA NELER OLMUŞ NELER!
»  ERGUN BABAHAN, STAR GAZETESİ İLE ANLAŞTI!
»  UĞUR DÜNDAR, 'YILIN KEÇİ'Sİ SEÇİLDİ
»  ALİ KIRCA, ATV İLE FLÖRTTE!
»  DOĞAN GRUBUNUN İÇİNDE KAZAN KAYNIYOR!
»  İŞTE MHP'NİN RTÜK ADAYLARI
»  FEHMİ KORU ÇOK KIZDIRACAK
»  TODAY'S ZAMAN CİNDORUK'U AZILI ERGENEKONCU YAPTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.