Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İSTANBUL VALİSİ AKP'NİN MAŞASIDIR"
 İSTANBUL VALİSİ AKP NİN MAŞASIDIR
 
CHP'den olaylı 1 Mayıs gösterileriyle ilgili zehir zemberek açıklama...
 
2.5.2008 - 01:11
CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal
Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, 1 Mayıs kutlamaları sırasında İstanbul'da yaşanan olayların sorumlusunun, "Hükümet ve yereldeki maşası İstanbul Valisi" olduğunu iddia ederek, "Beynindeki yasakları koruyup, yüzüne demokrasi maskesi takanlar, bu 1 Mayısta yüzlerine maske takma gereğini dahi duymamışlardır" görüşünü kaydettiler.

CHP Grup Başkanvekilleri Anadol, Kılıçdaroğlu ve Okay, 1 Mayıs kutlamalarındaki olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 1 Mayıs 2008'nin, "AK Parti'nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı, işçinin, emeğin yanında bir parti olmadığını ortaya koyduğu' savunularak, provokasyon gerekçesiyle Taksim Meydanının işçilere kapatılmasının, Hükümetin provokasyonlara teslim olduğunu gösterdiği öne sürüldü.

"Bugün İstanbul'da yaşanan olayların sorumlusu hükümet ve onun yereldeki maşası İstanbul Valisi'dir" denilen açıklamada, AKP'nin, 1 Mayısı İstanbul'da, demokratik bir anlayışla değil, faşist bir anlayışla yönettiği savunuldu.

Dünyada 165 ülkede bayram olarak kutlanan 1 Mayısın, "AKP faşizmiyle, bayram değil, korku gününe dönüştürüldüğünü" iddia edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Beynindeki yasakları koruyup, yüzüne demokrasi maskesi takanlar, bu 1 Mayıs gününde yüzlerine maske takma gereğini dahi duymamışlardır.

Yaşananlar, provokasyonu AKP'nin yaptığını ortaya koymaktadır. Daha yürüyüş başlamadan DİSK Genel Merkezinin ablukaya alınması, cop, tazyikli su ve bibergazı ile orantısız kuvvet kullanılması, bu provokasyonu ortaya koymaktadır. İstanbul'a uçaklarla polis taşınması,
AKP'nin halktan korkusunun tezahürüdür. 12 Eylül yasaklarını 31 yıl sonra içine sindirerek yaşama geçiren AKP; açıkça görülüyor ki 12 Eylül faşizminin bir ürünü, uzantısıdır."

"AKP 12 EYLÜL FAŞİZMİNİN UZANTISI OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

CHP Grup Başkanvekilleri, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul’da yaşanan olaylara tepki göstererek “AKP 12 Eylül faşizminin uzantısı olduğunu ortaya koydu” açıklamasında bulundular.

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle yazılı açıklama yaptılar. Açıklamada 1 Mayıs’ın AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığı ve işçinin-emeğin yanında bir parti olmadığını ortaya koyduğu kaydedildi. İstanbul’da yaşanan olayların sorumlusunun hükümet ve onun ‘yereldeki maşası İstanbul valisi’ olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“İşçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama girişimleri, hatta kendi güvenliklerini kendilerinin de ayrıca sağlayacaklarını söylemelerine karşın, bu talep AKP hükümetince kabul görmemiştir. Provokasyon olacağı gerekçesiyle Taksim meydanının işçilere kapatılması, hükümetin provokasyon iddialarına teslim olduğunu göstermiştir. AKP, İstanbul’da 1 Mayıs’ı demokratik bir anlayışla değil, faşist bir anlayışla yönetmiştir. Dünyada 165 ülkede bayram olarak kutlanan 1 Mayıs, AKP faşizmiyle birlikte, bayram değil, korku gününe dönüştürülmüştür. Beynindeki yasakları koruyup, yüzüne demokrasi maskesi takanlar, bu 1 Mayıs gününde yüzlerine maske takma gereğini bile duymamışlardır. Beyazıt meydanında mikrofon düzeni kurup, laik demokratik düzene küfredenleri seyreden yönetim, dünyanın 165 ülkesinde bayram olarak kutlanan 1 Mayıs’ı çalışanlar için cehenneme çevirmiştir. Yaşananlar, provokasyonu AKP’nin yaptığını ortaya koymaktadır. İstanbul’a uçaklarla polis taşınması AKP’nin halktan korkusunun tezahürüdür. 12 Eylül yasaklarını 31 yıl sonra içine sindirerek yaşama geçiren AKP, açıkça görülüyor ki, 12 Eylül faşizminin bir ürünüdür, uzantısıdır.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DEN, ÖZAL, DEMİREL VE BAYKAL'LI SAVUNMA

POLİS ANKARA'DA DA MÜDAHALE ETTİ

KAMER GENÇ'TEN İÇKİ FETVASI
»  FIRAT: "SENDİKACILIK, KABADAYILIK DEĞİLDİR"
»  BAHÇELİ'NİN SAĞDUYU ÇAĞRISI, ÇATIŞMAYI ÖNLEDİ
»  MECLİS'TE 1 MAYIS GERGİNLİĞİ
»  OLAYLAR ANKARA'YA SIÇRADI
»  1 MAYIS OLAMLARINDA GÖZ ALTI SAYISI ARTTI
»  BURHAN VE İCLAL AYDIN, KIRDI GEÇİRDİ
»  "AKP, YALNIZCA TÜRBAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEYEN İKİ YÜZLÜ"
»  ANKARA'DA HÜKÜMETİN İSTEDİĞİ GİBİ 1 MAYIS
»  TAKSİM'DE 1 MAYIS SAVAŞI
»  ÇABALAR SONUÇSUZ KALDI, TÜRK BERBERİN BAŞI KESİLECEK
»  "İSTANBUL'DA DEVLET TERÖRÜ ESTİRİLİYOR"
»  MHP'DEN BAKAN ŞAHİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ACİL SERVİS'E GAZ BOMBASI
»  BAYKAL, 1 MAYIS OLAYLARINI YAKIN TAKİBE ALDI
»  CHP'Lİ VEKİL, KALP SPAZMI GEÇİRDİ
»  DİSK, TAKSİM'DEN VAZGEÇTİ
»  ÇOK SAYIDA İŞÇİ VE SENDİKACI GÖZ ALTINA ALINDI
»  CÜPPE'Lİ HOCA'DAN ÜCRETLİ SANAL TV
»  PKK'NIN KİMYASAL ALİ'Sİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  "BİR KİŞİNİN BURNU KANARSA SORUMLUSU İKTİDARDIR"
»  BAHÇELİ'DEN ÜLKÜ OCAKLARINA NEŞTER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.