Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9934
EURO
38,0346
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.829,040
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İstanbul Sözleşmesi İstismar Malzemesi"
 İstanbul Sözleşmesi İstismar Malzemesi
 
Erdoğan: İstanbul Sözleşmesi, marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi!
 
26.11.2023 - 00:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve onlara yönelik şiddetle mücadeleye en küçük bir olumsuz etkisi olmamıştır. Çünkü mücadelenin asıl somut araçları, 6284 sayılı Kanun başta olmak üzere hukukumuza derç ettiğimiz mevzuat ile zihinlerde gerçekleştirdiğimiz dönüşümdür" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2024 Yılı Faaliyet Planı'nı paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Planın titizlikle uygulanmasında devletimizin tüm kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarımızın ve milletimizin her bir ferdinin gerekli hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum. Biz kadına yönelik şiddetle mücadeleyi, aileyi yüceltme ve güçlendirme mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'ni de hedef alan Erdoğan, "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve onlara yönelik şiddetle mücadeleye en küçük bir olumsuz etkisi olmamıştır. Çünkü mücadelenin asıl somut araçları, 6284 sayılı Kanun başta olmak üzere hukukumuza derç ettiğimiz mevzuat ile zihinlerde gerçekleştirdiğimiz dönüşümdür. Gelenek-göreneklerimizin arkasına saklanarak kadınları ezen, onları hor-hakir gören taassupla da kararlı bir mücadele yürüttük" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Türkiye'nin 25 Kasım'ı: En az dört kadını eşleri ve oğulları öldürdü!
İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Türkiye'de, bugün 25 Kasım'da en az dört kadın öldürüldü. Onlardan biri de Pendik'te yaşayan İpek L.'ydi. Eşi Yılmaz L.,  İpek L.'yi 4 çocuğunun gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Bodrum'da ise 47 yaşındaki Figen Bezmez'i oğlu Doğukan D., Çankırı'da da Kezban G.'yi eşi Yakup G. bıçaklayarak öldürdü. Antalya'da da konuşma ve işitme engelli sera işçisi Yaşar Ş., av tüfeğiyle göğsünden vurulmuş olarak bulundu. Yaşar Ş.'nin eşi N.Ş. ve ile bir oğlu gözaltına alındı.

"Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla tam bir dayanışma"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şiddetsiz bir Türkiye Yüzyılı" için yürüttükleri çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürdürdüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Elbette kanunun mahiyetinde ve uygulanmasında sorunlar varsa çözecek, eksikler varsa giderecek, daha da güçlendirilmesi gereken unsurlar varsa gereğini mutlaka yapacağız. Nitekim bu amaçla mevzuatımızı sürekli geliştiriyoruz, yeniliyoruz. Bu çerçevede, 2006 yılında yayımladığımız çocuk ve kadınlara yönelik şiddete ve cinayetlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili genelgeyi, bugün yayımladığımız yeni bir genelgeyle güncelledik. Yeni genelgemizle kurduğumuz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulunun da Türkiye Yüzyılı'na yakışır çalışmalar yürüteceğine inanıyorum. Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla tam bir dayanışma içinde mücadele ederek, Allah'ın izniyle 'şiddetsiz bir Türkiye'yi' inşa edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2024 Yılı Faaliyet Planı'nın adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri ve istatistik başlıklarında 5 ana hedefi, 66 alt hedefi ve 218 faaliyet başlığı bulunduğuna ilişkin bilgilendirme de yer aldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Özgür Özel'den 120 Lidere Gazze Mektubu

Kredi Kartı Harcamaları Rekor Kırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Atamalar
»  Bakan Mehmet Şimşek: Kur Hedefimiz Yok
»  İmamoğlu Merak Edilen Görüşmeyi Açıkladı
»  Erdoğan'dan Ev Sahiplerine:İnsaf Yahu...
»  Ali Mahir Başarır'a Kılıçdaroğlu Tepkisi
»  Emekli Çalışanlara İkramiye Müjdesi
»  Acı Haberi Akşener Duyurdu!
»  Hürriyet Yazarından İYİ Parti İddiası
»  AKP’de İBB Adaylığı İçin Öne Çıkan İsim!
»  68 İlde Dev Operasyon
»  Bütçe Maratonu 11 Aralık'ta Başlıyor
»  Mansur Yavaş Akşener İle Neler Konuştu?
»  Özgür Özel'den İttifak Çıkışı
»  Ümit Dikbayır'dan Yeni İddialar
»  Türk-İş Tek Adayla Seçime Gidiyor!
»  Yargıtay HEDEP İsmini Kabul Etmedi
»  Tunç Soyer: Anketlerden Çekinmiyoruz
»  AK Parti'den İstanbul İçin İlk Aday!
»  Ankara'da Sürpriz Randevu
»  Türklere Vize Reddine Komik Gerekçe
»  TBMM'ye Kurayla 250 Personel Alınacak
»  Akşener:İyi Parti'de Her Şey Yolunda
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.