Terkoğlu, "İlkeli olmak zorluklarla sınanır, artık birlikte çalışmak mümkün değil" diyerek veda etti.Halk TV’nin Rasim Ozan Kütahyalı ile gerçekleştirdiği röportaj, kanal içinde büyük bir krize yol açtı. Daha önce "Kayda Geçsin" ekibinden Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan’ın istifasıyla sarsılan Halk TV, şimdi de gazeteci Barış Terkoğlu’nun ayrılığıyla gündemde.
Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilkelere bağlı kalmanın zorluklarla sınandığını belirterek, kanaldan ayrıldığını duyurdu.
Barış Terkoğlu, ayrılık kararını duyurduğu mesajında, Halk TV ile artık yollarının ayrıldığını belirtti. Gazeteciliğin halka karşı sorumluluk taşıdığını vurgulayan Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Kolay zamanlarda ilkeli olmak da kolaydır. İnsanın prensipleri zorluklarla sınanır. Dünden bugüne yaşadığımız tartışma, bizi öyle bir noktaya getirdi ki birlikte çalışmak artık mümkün değil. Halk TV ile yollarımızı ayırıyoruz."
Dört yıldır çalıştığı kurumda kendisine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Terkoğlu, gazetecilik mesleğini etik ilkelerle sürdürmeye devam edeceğini dile getirdi.