Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2057
EURO
37,4931
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.886,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKP ALEVİLERİN HİÇ BİR SORUNUNU ÇÖZMEDİ"
 AKP ALEVİLERİN HİÇ BİR SORUNUNU ÇÖZMEDİ
 
Prof. Dr. İzzettin Doğan, AKP'nin Alevi açılımını bu sözlerle eleştirdi ve ‘AKP, 6 yıldır iktidarda ama Aleviler’in hiç bir sorununu çözmedi’dedi.
 
14.1.2008 - 19:15
Ruhat Mengi’nin hazırlayıp sunduğu ’Her Açıdan’a katılan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, “Yerel seçimler yaklaşıyor. AKP’den böyle bir adım bekliyorduk” dedi

GAZETECİ Ruhat Mengi’nin hazırlayıp sunduğu ’Her Açıdan’adlı programın bu haftakı konukları Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, DYP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Avukat Hülya Gülbahar, tiyatrocu Ali Poyrazoğlu ve CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen’di...

’DYP, Tansu Çiller’i mi bekliyor?’, ’Muhalefet yokluğu için iktidar için tehlikeli olabilir mi?’, ’Son günlerin tartışılan konusu iftar yemeğine Aleviler’in tepkisi nasıl?’konulu programda çıkan önemli mesajlar şöyle:

AKP’ye şaşırmadım

Konuklar arasındaki Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, “AKP’nin Aleviler’e verdiği iftara 279 Alevi derneğinden sadece 5 kişi katıldı. Bu konuyla ilgili tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?”, “Güneydoğu’da ’AKP Aleviler’in üzerinden elini çek’pankartlarını nasıl yorumluyorsunuz’sorusuna şu yanıtı verdi:

AB uyardı, davet geldi

”Sayın Başbakan’ın verdiği ya da partisine mensup Alevi kökenli bir yazar arkadaşına bu görevi vermesi bize yabancı gelmedi. Şu anda iktidar olan bir partinin Aleviler’e yaklaşımını yadırgamadım. Bekliyordum çünkü seçimler yaklaşıyor. Ayrıca Avrupa Birliği ilerleme raporunda sert bir ifade vardı. Ancak bu ayrıntı gözden kaçtı. AB, Aleviler’in durumuyla ilgili hükümeti uyarmıştır. Avrupa Parlemontosu Komisyonu’ndan heyetler gelmeye başladı. Bizlerle görüşmeye başladı. Bu yüzden hükümet, Aleviler konusunda birşeyler yapmaya başladı.

İftarın perde arkası

Doğan gündemdeki Aleviler’in iftar yemeğine ilgili neden tepki gösterdikleri sorusuna da şu çarpıcı tespitleri yaptı:

“Bu bir kızgınlık değil. Fevkalede soğukkanlılıkla yapılan bir davranış. Bu iftar yemeğini düzenleyen Sayın Reha Bey geldi, ’Hocam böyle böyle bir şey yapmak istiyorum. Daveti size yapıyorum gelir misiniz’dedi. Kendisine yemeğe katılmak için şartlarım olduğunu söyledim. Bu şartlarımı da şöyle aktardım:

Alevi haklarını istedi

”Barış için sıkılan her eli sıkarız. Çünkü Alevi inanışında temel olan bir unsurdur bu. Hükümet bir yanlış içinde olduğunu kabul ederse memnuniyetle katılırız, dedik. Sayın Başbakan ve partisi, Alevi yurttaşlardan sakınan hakların hangilerini verecek ve nasıl bir tavır almak istiyor? İsteklerini kamuoyunda açıkça beyan etsin dedik. Bu açıklamayı yaparlarsa memnuniyetle geliriz “ dedik. ” Peki hocam mesajınızı aldım, Sayın Başbakan’la konuşup size geri döneceğim “ yanıtını verdi. ” Ancak Reha Bey geri dönmedi. Çünkü bunlar herhangi bir söz vermek istemiyor.

Bir şey yapmadılar...

’AKP yerinde başka hükümet olsa aynı tepkiyi gösterir miydiniz?’sorusuna da Doğan şu yanıtı verdi: “Daha ağır tepki verirdik. Sayın Başbakan Aleviler’le ilgili tek bir kelime konuşmamıştır. 6 yıl oldu Aleviler’le ilgili en ufak bir şey yapılmadı. AKP’nin gücü var. Alevi sorununu çözebilirdi. Bizim gayretimizle bu sıkıntılarımız sorun olarak yansımadı. Yoksa Türkiye, Kürt sorununun yanına bir de Alevi sorununu eklerdi. Ancak Cem Vakfı’nın bilinçli çalışması ve Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti ayakta tutmak bilinciyle bizler Alevi sorununun büyümesini engelledik.”

‘AKP’yi, 28 Şubat’ı imzalayanlar kurdu’

PROGRAMA konuk olan Hüsamettin Cindoruk, ’DYP Genel Başkanlığı’na aday olmaması ile 28 Şubat arasında bağlantı var mı?’sorusuna şu yanıtı verdi: “28 Şubat’ta Türkiye’nin büyük felaketten kurtulması için yaptığım katkıları günün birinde siyasi tarih yazarsa memnun olurum. O çizgi Bayar, Mendres, Demirel çizgisinin devamıdır. Çünkü biz laikiz. O muhtıranın altını ben imzalamadım. Sayın Çiller ile Sayın Erbakan imzaladı. O muhtıradan sonra o partiden ayrılanlar bugünkü AK Parti’yi kurdu. Demek ki onlar da o muhtıranın etkilerini ve sonuçlarını hesap etmişler.

Soylu emanetçi mi?

Ruhat Mengi’nin ’Süleyman Soylu hiç bilinmeyen bir isim. Birdenbire ortaya çıktı. Kendisine Tansu Çiller’in emanetçisi deniliyor. Sizce arkasından Çiller mi gelecek?’sorusuna Cindoruk çarpıcı bir eleştiride bulundu: ”Ben bu genci çok tanımıyorum. Hakkında fazla yorum yapamam. Amacını bilmiyorum. Ancak Sayın Çiller’i de getirmek isteyeceğini sanmıyorum.

Çiller doğru isim değil

Cindoruk, şöyle devam etti: “Çünkü Sayın Çiller, tekrar partini başına gelirse ABD’deki mal varlığı ortaya çıkar. Yaptığı hatalar ortaya çıkar. 1994 yılındaki ekonomik bunalım ortaya çıkar. Tansu Çiller’in Demokrat Parti için ya da DYP için doğru bir isim olacağını sanmıyorum. Demokrat Parti ve DYP için parlak bir isim olacağını da sanmıyorum. Süleyman Soylu kapasitesi olan bir başkan ise bu yanlışı yapacağını sanmıyorum.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE TÜRBANLILAR KUAFÖRÜNE VEKİL BASKINI

ERDİL PAŞA YENİDEN CEZAEVİ'NE DÖNDÜ

MEMURLAR'DAN İŞE GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ
»  KABİL'DE BÜYÜK PATLAMA
»  BULDAN, AĞAR VE ÇİLLER'İN PEŞİNDE
»  85 YILLIK CHP OLDU CHB
»  AKP'NİN İLGİNÇ AJANDASI VE İÇİNDEKİLER!
»  İSTENMEYEN BEBEĞE DEVLET ELİ
»  İRAN'DAN GAZ GELMEDİ. KISINTIYA DEVAM
»  ERDOĞAN'DAN TÜRBAN ÇIKIŞI
»  TÜTÜN ÜZERİNE OYNANAN BÜYÜK OYUN !
»  KANSIZLARA KANIN NE İŞE YARADIĞINI ÖĞRETTİLER AMA!
»  MEMURLARA DOĞUYA UYUM DERSİ VERİLECEK.
»  MALATYA DURUŞMASI BAŞLADI
»  EMEKLİLİKTE BALLI MAAŞ ALMANIN YOLLARI
»  11 TRİLYON HARCANIP BİTİRİLEMEYEN AHIR
»  ASELSAN ÖLÜMLERİNİ BİR BİLEN ANLATTI!
»  MEHMET ALTAN ORDUYA YÜKLENDİ
»  DTP'Lİ AYNA KIŞKIRTICILAĞA DEVAM EDİYOR.!
»  METRO'DA DONLU EYLEM
»  ERDOĞAN'A OSMANLI SÜRPRİZİ
»  DR.FRANKENSTEİN'I KISKANDIRACAK DENEY..!
»  GÜLEN'E KARŞI DÜZENLENEN, SUİKAST GİRİŞİMİ
»  KARDAK KOMUTANI 12 YIL SONRA KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.