Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2746
EURO
37,4597
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.904,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKP'NİN'DE KAPATILMASI GEREK"
 AKP NİN DE KAPATILMASI GEREK
 
RP ve FP'nin kapatılmasında etkin rol oynayan Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, AK Parti hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savundu ve ekledi:
 
20.11.2007 - 15:45

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Savaş, SKY Türk'de yayınlanan bir programa katılarak Demokratik Toplum Partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

DTP'nin kapatılma davasını haklı gördüğünü belirten Savaş, iktidar partisi AKP hakkında da kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Savaş şunları dile getirdi;

"Sadece Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararları uygulaması, uyum yasalarının aynın uygulanması bile AKP'nin kapatılması için yeterli bir gerekçedir. Ben yetkili bir konumda olsaydım AKP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne dava açardım..."

DTP'NİN KAPATILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

AKP hakkında kapatma davası açılması gerektiğini savunan Savaş bir süre önce Demokratik Toplum Partisi hakkında da kapatma davası açılması gerektiğini savundu.

Anayasa’nın 68’inci ve 69’uncu maddeleri ve siyasi partiler yasası gereğince bölücülük yapan partilerin kapatıldığını belirten Vural Savaş, “DTP hakkında çoktan bu işlemin yapılması lazımdı. Dünyanın hiçbir yerinde bu tip partilerin yaşatılmasına izin verilmez.” şeklinde konuştu.

Anayasa’nın uygulanamadığı ülkelerde devletin hakimiyetini yitirdiğini söyleyen Savaş, DTP hakkında gereğinin yapılmaması halinde Türkiye’nin parçalanacağını savundu.

Savaş, Avrupa’da ırkçılık tehlikesine karşı, Türkiye’de de bölücülük ve irtiaca tehlikesinin her zaman var olduğuna dikkat çekti.

YENİ ANAYASAYA DA İTİRAZI VAR

Vural Savaş, AKP Hükümeti tarafından hazırlanan anayasanın laikliği hedef aldığını ileri sürdü. Savaş, AKP Hükümeti tarafından, çeşitli çevrelerce desteklendiği bilinen Ergun Özbudun’a hazırlatılan anayasa taslağında hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olacağını savundu.

Savaş, yeni anayasa taslağında yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağını, laikliğin üç direği olan ordu, Anayasa Mahkemesi ve Cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerinin de azaltılacağı görüşünü savundu. Anayasada yapılan değişikliklerle, yargı bağımsızlığının, kişisel hak ve özgürlüklerin de ortadan kaldırılacağına dikkat çeken Vural Savaş, "Bu oyunlara gelinmemesi gerekiyor" dedi.

VURAL SAVAŞ KİMDİR?

Vural Savaş, 1 Ağustos 1938'de Antalya'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1969 yılında mezun olduktan sonra, Ankara Hakim Adayı olarak mesleğe başlayan Savaş, sırasıyla Aralık ve Gülnar Hakimliği ile Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.

7 Kasım 1987 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Vural Savaş, Birinci Ceza Dairesi Üyesi iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 24 Aralık 1996'da yapılan seçimlerde en çok ikinci oyu alarak (93) Mater Kaban'ın (101 oy) ardından beş aday arasına girdi. Savaş, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 17 Ocak 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi. 

Savaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevi süresince "laiklikten ödün vermez tutumu" ile tanındı. Vural Savaş, 21 Mayıs 1997 tarihinde Refah Partisi'nin (RP) temelli kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. RP, 16 Ocak 1998 tarihinde kapatıldı. Savaş, 7 Mayıs 1999 tarihinde de Fazilet Partisi (FP) hakkında kapatma davası açtı.

Savaş, Yargıtay Genel Kurulu'nun 18 Aralık 2000 tarihindeki aday belirleme seçiminde 153 oy aldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, aynı gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Yargıtay'daki seçimde 104 oy alarak ikinci aday olan 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu'nu seçti.

Evli ve üç çocuk babası Savaş'ın, "Türk Ceza Kanununun Yorumu", "Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun Yorumu" ve "İrtica ve bölücülüğe karşı militan demokrasi" adlı yayınlanmış eserleri bulunuyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"EVİMİ PKKLILAR İŞGAL ETTİ" HABERİ YALAN ÇIKTI

AKP'Lİ VEKİL'DEN BİR 'LAN' DA BAYKAL'A

REKTÖR'ÜN KADIN PETLİ MASRAF LİSTESİ
»  ERDOĞAN'DAN DTP'YE " SAFINIZI SEÇİN"
»  TÜRKİYE'NİN İLK HIZLI TRENİ GELDİ
»  YAZICIOĞLU: DAĞLICA BASKINI PKK'NIN İŞİ DEĞİL
»  ABD'Lİ KOMUTANLAR GENELKURMAY'DA
»  PKK'LILARIN BOMBALADIĞI "ŞEHRİ KÖPRÜSÜ" YAPILIYOR
»  DAĞLICA BASKININDA KİRLİ BAĞLANTI
»  SUUDİ KRAL'IN GELİŞ SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  HÜKÜMETİN DERİN PKK PLANI
»  İNGİLİZLERİN GERÇEK YÜZÜ 92 SENE SONRA ÇIKTI
»  EV TELEFONU'NU ŞİFRELEMEK BOŞANMA NEDENİ
»  GENELKURMAY, UYDU'DAN İZLEYECEK
»  DTP KAPATILIRSA, YERİNE ÖTR HAZIR BİLE
»  CUMHURBAŞKANINA YALAN İSTİHBARAT!
»  TANIK KORUMA PROGRAMI ARTIK TÜRKİYE'DE
»  YİMPAŞZEDENİN, 'UYAR GEZİYOR'İSYANI
»  VERGİ BORCU OLANLARA ELEKTRONİK HACİZ
»  İŞTE SINIRDAKİ SICAK ÇATIŞMA
»  ATATÜRK TIBBİ HATA KURBANI
»  PKK'YI KURMASI İÇİN ÖCALAN'A 10 MİLYON LİRA VERİLDİ İDDİASI
»  “DEVLET TİYATROLARI’NI ÖZELLEŞTİRMEYECEĞİZ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
»  "12 EYLÜL'DE EL KONULAN FİLMLER NE OLDU? ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.