Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKP TOPU TACA ATIYOR"
 AKP TOPU TACA ATIYOR
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkileriyle ilgili önerisi konusunda Meclis Başkanı'nın adım atmasını isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'e "AKP topu taca atıyor" karşılığını verdi.
 
24.10.2008 - 18:55
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili gerekçeli kararını ANKA'ya değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi'nin kararını değil, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin kapatılması konusunda normatif düzenlemeleri tartışmanın önemli olduğunu ifade eden Vural, "Yorsa bir mahkeme kararını, gerekçeli kararını değerlendirerek sonuç çıkarmak, bu konu üzerinden siyaset üretmek doğru bir yaklaşım değil. Bizim kanaatimize göre siyasi partiler hakkındaki kararı millet vermelidir." dedi.

AKP'nin kapatılma davası iddianamesine bir ip gibi sarıldığını ve bunu siyasi rant aracı olarak kullandığını ifade eden Vural, "İddianameyi kendisine karşı hasmane bir tutumun eseri olarak görenler, gerekçeli kararı, kendisinin siyasi anlayışının kabulüne yönelik bir gerekçe olarak kullanıyor. Yargının bu kadar siyasallaştığı, siyasi istismarın yapıldığı yerde, toplumda bütün bu kararların hepsini tartışılır hale geliyor" diye konuştu. Vural, MHP olarAK Parti kapatılmalarını, "kurumlararası çatışma, mazlumiyet ve mağduriyet edebiyatı'na malzeme olmaktan çıkartmak istediklerini ifade etti.

-"MHP'NİN SİCİLİ TERTEMİZDİR"-

Vural, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın karşı oy yazısında kullandığı "başörtü sorunu tüm partiler tarafından dile getirilerek çözüm önerilirken bu söylem ve önerilerin bazı partiler için kapatılma sebebi sayılması bazıları içinse hiç sorun yaratmaması dikkat çekicidir" şeklindeki "MHP iması" olarak yorumlanan ifadeleri ise şöyle değerlendirdi:

"MHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini savunmuş bir partidir. Bunu ispatlamıştır. Sicilleri bozuk olanlar sicillerine baksınlar, sicilimizde böyle bir bozukluk yok. Ne milletimizle ne devletimizle ne cumhuriyetimizle kavgalıyız. Buna yönelik bir değerlendirme varsa bu siyasi partinin kapatılmasına yol açan ifadeleri kullananların siyasi geçmişlerine bakmaları lazım. Bizim bu konuda siyasi sicilimiz tertemizdir. Başörtüsü konusunda samimi talebimizi ortaya koyduk, irademizi kullandık. Ama başörtüsünü ve dini inançlarımızı siyasi bir rant haline dönüştüren partilerle bizi mukayese etmesinler. Dini siyasete alet edenler, inançları hortumlayanlarla MHP'yi aynı kefeye kimse koymasınlar."

-"AKP TOPU TACA ATIYOR"-

Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir kez daha dile getirdiği Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkileriyle ilgili anayasa değişikliği önerisine AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün "Meclis Başkanı adım atsın" karşılığı vermesini de değerlendirdi. Vural, "AKP topu taca atıyor. AKP siyasetin normalleşmesi yerine kendi siyaseti için bir takım düşmanlar oluşturup, kurumlarla çatışarak gerilim ortamında siyaset yapmayı politika olarak benimsemiştir. Böyle bir konuyla ilgili kendi siyasi iradeleri yok mu? İradesiz mi? Meclis Başkanı zaten uzlaşma komisyonu girişiminde bulundu ancak kurulamadı. Elbette yine bulunabilir buna bir diyeceğimiz yok ancak AKP'ye sesleniyorum; senin fikrin yok mu? Ne düşünüyorsun? Varsa bir fikrin varsa bir tavrın söyle. Seni engellemek isteyen yok, anayasayı değiştirebilirsin. Mazeret üretme, önerini getir, olursa olur, olmazsa olmaz."

-"AKP AL BAŞÖRTÜSÜNÜ VER PARTİMİ DEMİŞTİR"-

Vural, Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili anayasa değişikliğini iptal etmesini sağlayanın bizzat AKP olduğunu belirterek "AKP bunun iptal edilmesini istemiştir ve bütün stratejisini bunun üzerine kurmuştur. AKP "al başörtüsünü ver partimi' demiştir. Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünü iptal etmesini sağlayan süreç, AKP'nin tetiklediği, arzu ettiği ve beklenti oluşturduğu bir süreçtir. EK 17'yi gündeme getirmeme sebebi de budur." diye konuştu.
ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜKSEK MAHKEME'NİN YETKİLERİ KISITLANMAYACAK AMA..!

ERDOĞAN, BRİFİNG'İN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

BAVULLA PARA GETİRME YASASI TAMAM
»  ERGENEKON MECLİS'TE
»  BAVULLA BEKLENEN PARAYA MECLİS AYARI
»  RÜŞVETİN ŞİFRESİ: "ARABA TAMİR OLDU"
»  BAYKAL:SON KREDİ BAŞBAKAN'IN DAMADINA VERİLDİ
»  ÖTV'DE VERGİ İNDİRİMİ GELİYOR
»  PATRONLARDAN BAŞBAKAN'A MEKTUP VAR
»  BAKANLAR KURULUNA TERÖR BRİFİNGİ VERİLECEK
»  DOLARA HÜCUM
»  42 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  ERGENEKON'COLARIN AYLIK GELİRİ
»  28 BİN MEMUR ALINACAK
»  MECLİS'TE TELEKULAK PARANOYASI
»  AKP'Yİ, AB VE KADINLAR KURTARMIŞ
»  AB'DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BASKISI
»  ARINÇ'DAN,AHMET TÜRK'E "MİLLETTEN ÖZÜR DİLE"
»  ERDOĞAN, DTP'YE SERT ÇIKTI
»  GAZETECİLERİN İMDADINA RESSAMLAR KOŞTU
»  TEKNEYLE DÜNYA TURU ATACAK İLK TÜRK YOLA ÇIKTI
»  GAZİ, KOPAN BACAĞINA TÜRK BAYRAĞI ÖRTTÜ
»  RÜŞVETTE "BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR" DÖNEMİ
»  GÖZALTINA ALINAN ESKİ SAVCI SERBEST BIRAKILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.