Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2155
EURO
37,5355
IMKB
9.128,000
ALTIN
2.877,470
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKSARAY SUYU" DİYE İÇTİĞİ SU PET ŞİŞEDEN ÇIKTI..
 AKSARAY SUYU  DİYE İÇTİĞİ SU PET ŞİŞEDEN ÇIKTI..
 
Aksaray Belediye Başkan yardımcısının şov yaparak içtiği suyun pet şişelerde satılan su olduğu iddia edildi. "Eğer Aksaray'ın suyunu içseydi hastanelikti." denildi.
 
20.5.2008 - 22:15

Aksaray’da binlerce kişiyi yatağa düşüren salgının sudan kaynaklandığı ortaya çıktı. Belediye Başkan Vekili salgının ilk gününde kamera karşısına geçip “İşte içiyorum, siz de için” demişti.

Başkan yardımcısının içtiği suyun Pet şişelerde satılan su olduğunu Aksaray'ın çeşme suyu olmadığını iddia eden vatandaşlar. Belediyede başkan ve başkan yardımcılarının çeşme suyu içmediklerini iddia ettiler.

Adının açıklanmasını istemeyen sağlık uzmanları ise, "eğer başkan vekilinin  şov yaparak içtiği su Aksaray'ın çeşme suyu olsaydı içinde Adenovirüs, Rotavirüs, Norovirüs gibi viral etkenler ve koliform bakterileri bulunan suyu içmiş olacaktı ki kendisinin de şu anda ishal,bulantı ve kusma gibi belirtilerin görülmesi üstünede birde kendisine serum takılması gerekirdi" dediler.

Aksaray’da son bir haftadır süren ishal, bulantı ve kusma vakalarının sudan kaynaklandığı ortaya çıktı. Belediye Başkan Vekili Sadi Özdil, vakaların görüldüğü ilk günde kameraların karşısına geçip, “İçin tertemiz su birşey olmaz” demişti. dediği tarihte vaka sayısı 2 bindi. İl Sağlık Müdürü de , “Griptir, serum verdik yolluyoruz” açıklaması yapmıştı. Dün itibariyle hastaneye koşanların sayısı 6 bini buldu.

Sağlık Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada, Aksaray ile Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde görülen ishal vakalarının sudan kaynaklandığını bildirdi. Yapılan ilk incelemelerde kimyasal ve toksikolojik kirliliğe rastlanmadığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

Hangi çeşidini ararsan var

“Hastalık etkenini bulmaya yönelik ayrıntılı laboratuvar çalışmaları bugün (dün) sonuçlanmıştır. Hastalardan alınan örneklerde birden fazla etken tespit edilmiştir. Bu etkenler Adenovirüs, Rotavirüs, Norovirüs gibi viral etkenler ve koliform bakterilerdir. Vakaların her iki yerleşim biriminde de su kaynaklı bir bulaşma şeklinde başladığı ve bunu takiben hasta kişilerden sağlam kişilere bulaşma şeklinde devam ettiği anlaşılmıştır. Aksaray ilimizde yeterli su klorlaması yapılmakla birlikte lokal arızaların tamiri ve su borularının değişimi döneminde kirlenme olduğu, Şereflikoçhisar’da ise su klorlamasının bazı noktalarda yeterli seviyede olmadığı, şebeke suyundaki kirlilik sonucu vakaların ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Her iki yerleşim yerinde de su klorlaması yeterli seviyeye getirilmiştir.

Aksaray ve Şereflikoçhisar’da yeni vaka başvuru hızında önemli azalmalar görülmekte olup hayati tehlikesi olan veya yatırılarak tedavi edilen hastamız bulunmamaktadır.”

Açıklamada, ishal vakası görülen Siirt’e gönderilen uzman ekibin de çalışmalarına başladığı belirtilerek, “Su ve kanalizasyon altyapı faaliyetlerinin sürdürüldüğü bu ilimizde de vakaların su kirliliği kaynaklı olduğu anlaşılmış olup, ileri tetkik çalışmaları sürdürülmektedir” denildi.

Başkan: Sonuçları kabul etmiyorum

AKSARAY Belediye Başkanı Nevzat Palta, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Palta, Bakanlığı’n daha önce, suyun temiz olduğuna dair açıklama yaptığını hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı kabul etmiyorum. Daha önce farklı açıklama yapıldı, şimdi farklı. Şu anda ortada büyük bir çelişki yaşanmaktadır” dedi. Bu arada

Aksaray’da yaşanan olayların benzeri Konya’da da ortaya çıktı. 400 kişi hastanelere koştu.

Vali “Su temiz”, İl Sağlık Müdürü de “Griptir” demişti

Aksaray Valisi Nebati Buyaran, “Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’ndaki analizlerin ilk sonuçlarda kimyasal madde, toksik madde yok. Klor seviyesi normal, bakteri üremiyor” demişti. İl Sağlık Müdürü de “Griptir, serum verip yolluyoruz” açıklaması yapmıştı.

Eski Bakan da böyle çay içmişti

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral da, Çernobil faciasının Karadeniz’i etkilemediğini göstermek için çay içmişti. Ancak bilimsel olarak kanıtlanamasa da Karadeniz’de kanser vakalarında artış görülmüştü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜNAY, REUTERS MUHABİRİNİ APTAL YERİNE KOYDU

EHLİYETLERİ DEĞİŞTİRMEK GEREKECEK Mİ?

"HEPİMİZ ERGENEKONCUYUZ"
»  CHP'NİN SABAH-ATV GENSORUSU REDDEDİLDİ
»  "BAŞBAKAN'IN GÖRŞÜŞTÜĞÜ İŞ ADAMINI BİLİYORUM"
»  MECLİS'TE SİGARASIZ İLK GÜN
»  RÜŞVET İDDİALARI NELER YAPTIRIYOR
»  MECLİS'TE, BAŞBAKANSIZ, BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU
»  BAYKAL:"HÜKÜMET, SEÇİM EKONOMİSİ HAZIRLIĞINDA"
»  FİSCHER, TOPTAN'A ZOR ANLAR YAŞATTI
»  KÖŞK'TE AVUSTURYA İLE PKK KRİZİ
»  ERDOĞAN'DAN SAĞLAR'A DAVA
»  5 AY SONRA İLK KEZ KUCAKLAŞTILAR
»  "O BAKAN BEN DE DEĞİLİM"
»  HAŞİM KILIÇ, NE DEMEK İSTEDİ?
»  AKSARAY VİRÜSÜ KONYA'DA HORTLADI
»  "GENÇLER GELECEĞİ YARIŞMALARDA, PİYANGOLARDA ARIYOR"
»  CEM UZAN, TELSİM DAVASINI KAYBETTİ
»  "FATİH BEY, VEKİLLERİ HALK SEÇTİ, SENİ KİM SEÇTİ"
»  TRT'DE TEHDİT İDDİASI
»  DENİZDE KUM, ANKARA'DA SENARYO
»  ERBAKAN'IN EV HAPSİ CEZASI BAŞLIYOR
»  LAGENDİJK, BU KEZ DE LAİKLİĞE 'HASSAS YAKLAŞMALIYIZ' DEDİ
»  BAŞBAKAN TUTUKLANMAKTAN KORKUYOR..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.