Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ALLAH'IN KIZLARI"NIN KİTABI
 ALLAH IN KIZLARI NIN KİTABI
 
Yazar Nedim Gürsel, 'Allah'ın Kızları' romanında İslamiyet'in öncesi ve sonrasını anlatıyor. Tartışma yaratacak kitabı için Gürsel, "Hiçbiri uydurma değil, Kuran'ı temel aldım" dedi
 
1.3.2008 - 13:06

Figen YANIK'ın haberi

Yaşamını Paris'te sürdüren yazar Nedim Gürsel, önümüzdeki hafta Doğan Kitap'tan yayımlanacak Allah'ın Kızları adlı yeni kitabında, İslamiyet'in doğduğu toprakları, cahiliye dönemini ve İslamiyet'in doğuşunu anlatırken Hz. Muhammed'i bir roman kahramanı olarak yansıtıyor. Gürsel, İslam'da inanç ve şiddeti, Hz. Muhammed'in özel hayatıyla ilgili bazı vahiyleri sorguladığını söylediği romanı; bir çocuk  ile Harb-i Umumi'de Medine'yi savunmuş dedesinin öyküsünü anlatıyor.

Bu küçük çocuk ileriki yıllarında inancını yitirmiş, İslam ve Kuran konusunda bilgiye sahip bir yetişkine dönüşerek her şeyi sorguluyor. Gençliğinde Marksist, ateist ve maddeci yazar olarak tanınan, bugün ise kendini 'agnostik' yani 'dinlere inanmayan ama Allah'ın varlığına inanan ve bunu sorgulayan' olarak tanımlayan Gürsel, başta adı olmak üzere ortaya attığı iddialarıyla çok tartışılacak romanı için; "İslam uğruna yaşanan savaşlar ekseninde, inanç ve şiddeti, Hz. Muhammed'in özel hayatıyla ilgili konularda Allah'la bu kadar iç içe olmasını sorguladım. Hiçbiri uydurma değil, Kuran'ı temel aldım," diyor

İlk öyküsü Yolculuk'tan bu yana kitaplarıyla ülkeleri, kültürleri, insanları keşfe çıkan Nedim Gürsel, Allah'ın Kızları romanıyla rotasını İslam tarihine çevirdi. Gürsel, "Yaş ilerledikçe inanç arayışı artıyor mu?" sorusunu; "Belki haklısınız, 50 yaşımı geçip 60'ıma merdiven dayadığım içindir... Çocukluğumun huzurlu yıllarına dönmek, inançlı biri olan dedemin anısını yaşatmak istedim. Aslında bu romanım da bir yolculuk. Hem İslam tarihine hem de İslam'ın doğduğu coğrafyaya; Mekke ve Medine'ye okurla çıktığım bir yolculuk," şeklinde yanıtlıyor.

Hz. Muhammed'in çağdaş Türk edebiyatı içinde ilk kez bir roman kahramanı olarak yer aldığını iddia eden Gürsel, Paris'teki Arap Dünyası Enstitüsü'ndeki eski İslam kaynaklarını taramış: "Hz. Muhammed üzerine elimizde dört önemli kaynak var: Tabari, İbn-i Hişam, hadisler konusunda Buhari ve Kuran'ın kendisi. Ben de Kuran'ı temel aldım." Romanda inanç uğruna şiddeti de sorgulayan yazar; "Dinler insanlara barış ve huzur getirmek için var deniliyor, ama o halde bu şiddet ne? Hıristiyanlık, İslam, Yahudilik... Epey bir kan dökülmüş. Onun için roman 'Dökülen nice kanlardan sonra,' diye başlıyor."

OLUMLU BİR KAHRAMAN

Gürsel, "Hayal ürünü bir romanda bile olsa, bu iddialarınızla inananları rahatsız edeceğinizi düşünmediniz mi?" sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: "Biz teokratik bir devlette yaşamıyoruz çok şükür. Bizim devletimiz inançlı ya da inançsız vatandaşlarına eşit davranmak durumunda. Ben Muhammed'i olumlu bir roman kahramanı gibi anlattım." Gürsel, romanına Allah'ın Kızları adını da cahiliye döneminde tapılan dişi putları kastederek seçmiş.

Sabah



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ERKEN ÇEKİLDİ DİYEN, GİDİP ORADA 24 SAAT KALSIN"

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP

YALÇIN KÜÇÜK: "BARZANİ KAZANDI"
»  PKK'DA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ
»  DTP'Lİ İMAM'A BASKIN
»  AHLAKSIZ MESAJLA İNTİKAM
»  HARİTA ZENGİNİ MÜHENDİSLER
»  MESUT YILMAZ, FIRTINALI GÜNLERİ ANLATTI
»  AB BÜYÜKELÇİLERİ SOSYAL VE EKONOMİK TEDBİRLERİ SORDU
»  ABD, OPERASONUN SÜRESİNİ SINIRLI TUTMASINDAN MEMNUN
»  "TALİMATLAR ÜZERİNE, ERKEN DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "HAREKATIN TARİHİNİ ASKERLER BELİRLEDİ"
»  YOUTUBE DÜŞEN ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ REKOR KIRIYOR
»  DTP: OPERASYONLARI BİZ BİTİRDİK
»  CHP: ABD'NİN İSTEĞİ İLE Mİ ÇEKİLİYORUZ?
»  OPERASYON BAŞARILI MI, BAŞARISIZ MI?
»  GENELKURMAY AÇIKLAMASINDA İKİ MESAJ VERİLDİ
»  HAREKAT BİTTİ, ULUSA SESLENİŞ DEĞİŞTİ
»  BÜYÜKANIT, ÇEKİLMEYİ ANLATTI
»  MHP: "OPERASYONUN BİTİRİLME ZAMANI TALİHSİZ"
»  İŞTE 8 GÜNÜN BİLANÇOSU
»  ÇEKİLİRKEN DE Ç ATIŞMA YAŞANDI
»  "ÖLEN 27 ŞEHİT'E YAZIK DEĞİL Mİ"?
»  ANİ ÇEKİLME KAFALARI KARIŞTIRDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.