Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP: OPERASYONLARI BİZ BİTİRDİK
DTP: OPERASYONLARI BİZ BİTİRDİK
 
DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, TSK'nın Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara harekatını sona erdirmesinde DTP'nin "öncü demokratik eylemlerinin etkili" olduğunu iddia etti.
 
29.2.2008 - 21:15

DTP'li Yüksek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, bu tür operasyonların barışa ve demokrasiye katkı sunmayacağını söylediklerini belirti. Yüksek, şunları dedi:
"Elde edilen sonuçlar, askeri olarak ne biçimde ortaya konulursa konulsun şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor; bu operasyonlar halklar arası kardeşlik duygularına zarar veriyor. En tehlikeli olan budur. Bu operasyonlarda Türkiye’de barış ve demokrasi istemeyen güçlerin, Ortadoğu’da da halkları birbirine boğazlatan ABD, İngiltere ve İsrail’in menfaati vardır. Şu çok açık görülebilir ki operasyonlara onay verdiği söylenen güçler, Türkiye’yi daha fazla kendi amaçlarına ortak etmeye çalışmak dışında amaç taşımıyorlar. Türkiye bu güçlerin emellerine ortak olmamalı. Kürt sorununun çözümünde operasyonlara, şiddete kesinlikle son vermeli. Demokratik çözüm için daha fazla çaba sarf etmeli. Operasyonların bitirilmesinde partimizin öncü demokratik halk eylemlerinin etkili olduğunu düşünüyoruz."

-DTP OPERASYONUN SONA ERMESİNDEN MEMNUN

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Kuzey Irak’a kara harekatının sona erdirilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek “birileri istedi, böyle istendi, diye bir mantık doğru değil. Önemli olan operasyonun durdurulmasıdır” dedi. Türk, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan’dan randevu talep ettiklerini belirterek “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis başkanı ile görüşerek Kürt sorununun çözümü konusunda neler yapabiliriz, ortaklaşma, kardeşleşme için ne görevler düşüyor, bunları konuşacağız” dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk,Kuzey Irak’a yönelik kara harekatının sonlandırılmasını ANKA’ya değerlendirdi. Uzun süredir DTP olarak operasyonun çözüm olamayacağını ifade ettiklerini ve bu operasyonun kayıplara yol açacağını söylediklerini ifade eden Türk, “her kayıp barışçıl, demokratik gelişmelerin önünde engeldir. Önemli olan kendi yurttaşını sevgiyle kucaklayacak bir anlayışı benimsemektir. Daha önce de pek çok operasyon oldu, Kürt meselesinden kaynaklanan başkaldırılar oldu. Ama bunlar, demokrasi çözümde esas olmadığı için bu sorun kangren haline geldi” dedi. Önemli olanın sağduyu olduğunu ve herkese önemli görevler düştüğünü kaydeden Türk şunları söyledi:
“Çatışmaların, silahın olmadığı bir sürece hizmet için varız. Bu yönde her türlü çabanın içinde oluruz. Hiçbir zaman duygusal yaklaşmadık. Barışı, kardeşliği, demokrasiyi esas aldık. Sesimizi duyuramadık. Ama inandığımız barış, özgürlük, kardeşlik ve birliktelik için her türlü çabanın içinde olmak istiyoruz.”

“MECLİS BAŞKANI, CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN RANDEVU İSTEDİK”

Türk, yaşanan süreçte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Erdoğan’dan randevu istediklerini belirterek, yapacakları görüşmelerde, Kürt sorunun çözümü konusunda neler yapılabileceğini görüşeceklerini kaydetti. Kürt sorununu Türkiye’nin meselesi olarak gördüklerini ve siyasi rant anlayışıyla bakmadıklarını ifade eden Türk “farklı seçeneklerin ortaya konulması için herkesin aklını zorlayarak geçmişte yaşanan süreci ortadan kaldıracak yeni bir süreci halka hediye etmek gerekiyor” dedi. Kara Harekatı’nın ABD’nin telkinleri ile bitirildiği iddiaları konusunda ise Türk, “birileri istedi mantığı ile olaya bakmak doğru değil. Operasyonu düzenleyenlerin kendilerine göre bir mantığı, planı vardır. Böyle istendi, birileri istedi, diye bakmak doğru değil, önemli olan operasyonun durdurulmasıdır” diye konuştu. Türk Kürt sorununda diyalog kapılarının açılması gerektiğini de ifade ederek bu konuda en büyük sorumluluğun Başbakan’a düştüğünü söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP: ABD'NİN İSTEĞİ İLE Mİ ÇEKİLİYORUZ?

OPERASYON BAŞARILI MI, BAŞARISIZ MI?

GENELKURMAY AÇIKLAMASINDA İKİ MESAJ VERİLDİ
»  HAREKAT BİTTİ, ULUSA SESLENİŞ DEĞİŞTİ
»  BÜYÜKANIT, ÇEKİLMEYİ ANLATTI
»  MHP: "OPERASYONUN BİTİRİLME ZAMANI TALİHSİZ"
»  İŞTE 8 GÜNÜN BİLANÇOSU
»  ÇEKİLİRKEN DE Ç ATIŞMA YAŞANDI
»  "ÖLEN 27 ŞEHİT'E YAZIK DEĞİL Mİ"?
»  ANİ ÇEKİLME KAFALARI KARIŞTIRDI
»  ÖZEL HASTANELER, SSK'LILARA KAPATILIYOR
»  ERDOĞAN'IN HABERİ YOK MUYDU?
»  "YÖK BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMAYA İZİN VERMEYECEĞİM"
»  FLAŞ.. FLAŞ. .GENELKURMAY'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA
»  İKİ REKTÖR HAKKINDA İNCELEME
»  MUHALEFETTEN ÇEKİLMEYE SERT TEPKİ
»  ASKERİ ÇEKİLMEYE KİMLER ZORLADI?
»  TEKEL İŞÇİLERİ SOYUNUP, CANLI KALKAN OLDU
»  CHP'DEN, AKP'Lİ FIRAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  "HAREKAT DEVAM EDİYOR, BİRLİKLER YER DEĞİŞTİRDİ"
»  AMERİKALI YETKİLİ: "SINIRLI SAYIDA TÜRK ASKERİ ÇEKİLİYOR"
»  NTV VE CNNTÜRK'ÜN OPERASYON HABERİ SAVAŞI
»  BU GÖRÜNTÜLER YOU TUBE'YE NASIL DÜŞTÜ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.