Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MUHALEFETTEN ÇEKİLMEYE SERT TEPKİ
MUHALEFETTEN ÇEKİLMEYE SERT TEPKİ
 
CHP Grup Başkanvetili Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’ın kuzeyindeki teröristlere karşı yürütülen operasyonların durdurulduğuna ilişkin haberler için, "Bu sorunun ilk muhatabının Sayın Başbakan olması lazım. Eğer Sayın Başbakan şu ana kadar susuyorsa suskunluğunun nedenini de öğrenmemiz lazım" dedi.
 
29.2.2008 - 13:55
      ABD’li yetkililerin Türkiye’ye geldiğini, çeşitli çevrelerle konuştuğunu, yetkililerin de "Afganistan’dan henüz ABD’nin çekilmediğini, onlar çekilirse biz de çekiliriz" dediklerini gazetelerden okuduğunu ifade eden Kılıçdaoğlu, "Eğer Sayın Başbakan niçin geri çekildiğimizi kamuoyuna doyurucu bir şekilde açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz. Ama bu çekilme ABD’nin telkini ile olmuşsa, ABD’nin güdümünde Kuzey Irak’a girdik, onların isteği üzerine de çıkıyoruz demektir" diye konuştu.
     
      MHP: OPERASYONUN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

      MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, , AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kara operasyonun sona erdiğine" ilişkin haberlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.
      Varsayımlar üzerine konuşma yapmak istemediğini dile getiren Şandır, "Ama MHP olarak PKK’nın kökünü kazıyıncaya kadar bu operasyonun devam etmesini ve sonuç alınmasını istiyoruz, öyle olacağını da ümit ediyoruz" dedi.
      Şandır, ABD Başkanı George Bush ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in harekatın süresine ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de "Buna karşılık Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanımızın bir açıklaması oldu. Türkiye yetkililerinin açıklamalarına inanmak durumundayız" diye yanıtladı
     
      DSP'Lİ ZEKİ SEZER

      ABD Başkanı Bush’un Türkiye’nin Irak’ın kuzeyine yönelik kara harekatını kısa sürede bitirmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’nin, sonuç alıncaya kadar bölgeden çıkmaması gerektiğini söyledi. AKP iktidarının şimdiye kadar dışardan gelen baskılara boyun eğdiğini belirten Sezer, “Türk halkı artık boyun eğmeyeceğini gösterdi. Meclis’in sınır ötesi operasyon yapma yetkisi vermesiyle başlayan süreci, sonuç almadan geri döndürmek doğru değil, mümkün de değil. Kusura bakmasın sayın Bush" diye konuştu.
     
      İÇİŞLERİ BAKANI: SÖYLEYECEK BİRŞEYİM YOK

      İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türk silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonun sona erip, ermediğine ilişkin soruya, “Şu an söyleyecek bir şeyim yok" yanıtını verdi.
      Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Başbakanlık Yeni Bina’ya geldi. Girişte operasyonun bittiğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Atalay, “Şu an söyleyecek bir şeyim yok" dedi
     
      EMEKLİ BÜYÜKELÇİ KANDEMİR: AKILCI BİR KARAR DEĞİL

      Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği kara harekatını bitirme kararı alınmasının askeri açıdan akılcı bir karar olmayacağını söyleyerek şöyle konuştu:
      “Eğer hükümet ABD Milli Savunma Bakanı ve Başkan Bush’un beyanlarından sonra siyası bir karar almışsa bu işin boyutunu değiştirir. Askeri bağlamda şu an için Genelkurmay da kesin açıklama yapmadı ve bir takım değişiklikler olabileceği mesajları veriyor. Görebildiğim kadarıyla ABD baskıları sonucu operasyon hakkında siyası karar almışsa, bu karar genel Türkiye’nin menfaatleri açısından faydalı bir karar olmayacaktır. Benim geçmiş tecrübelerim gösterdiğine göre bu operasyonlar bir kez bitirilp geri çekildikten sonra gir-çık şeklindeki operasyonlar fevkalede etkisiz bir şekle dönüşür ve bir kez daha böyle bir operasyon başlaması mümkün olmaz. O bakımdan buna son verildiği taktirde, hiç kuşkum yok ki çeşitli çevrelerin baskılara hükümet boyun eğmek durumunda kalmıştır. Bu da Türkiye’nin inandırıcılığını sarsacaktır. Bu siyasi kararın Türkiye’ye getirisinden çok götürüsü olacaktır. Herhangi bir beklentiye kendimizi kaptırmamız ve bu iş bittikten sonra tekrar bir operasyon gerçekleştirilecek diye düşünmek hayalcilik olur."
     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKERİ ÇEKİLMEYE KİMLER ZORLADI?

TEKEL İŞÇİLERİ SOYUNUP, CANLI KALKAN OLDU

CHP'DEN, AKP'Lİ FIRAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  "HAREKAT DEVAM EDİYOR, BİRLİKLER YER DEĞİŞTİRDİ"
»  AMERİKALI YETKİLİ: "SINIRLI SAYIDA TÜRK ASKERİ ÇEKİLİYOR"
»  NTV VE CNNTÜRK'ÜN OPERASYON HABERİ SAVAŞI
»  BU GÖRÜNTÜLER YOU TUBE'YE NASIL DÜŞTÜ?
»  FLAŞ..FLAŞ.. NTV'YE GÖRE KARA HAREKATI SONA ERDİ
»  ÖSS KLAVUZUNDA YENİLİK
»  REUTERS'İN HABER YAPTIĞI TÜRK
»  28 ŞUBAT'ÇILAR VE ERGENEKON
»  "SİLİKONLU GODOŞ KONUŞTU, NONOŞLAR SAHİP ÇIKTI"
»  YALÇIN BEYAZ'IN ŞOFÖRÜ DE EMLAK ZENGİNİ ÇIKTI
»  PKK'YA HAYIR DİYEMEYENLER SAVAŞA HAYIR DEDİLER
»  DİNK CİNAYETİNDE CERRAH YENİDEN DİNLENECEK
»  TERÖRİSTLERE ÖLME TESLİM OL BİLDİRİLERİ
»  SONUNDA BUSH'DA, KONUŞTU VE 'ÇIKIN"DEDİ
»  REKTÖRLERİ YASALARA UYDUKLARI İÇİN SUÇLADI
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI
»  ÜAK: REKTÖRLERE TARİKAT BASKISI VAR
»  İŞÇİ ÜZERİNE SU SIKTIRAN,COPLATANLAR NERDESİNİZ!
»  BUGÜN ŞEHİT VERMEDİK İMHA EDİLEN TERÖRİST SAYISI 237
»  ŞEHİTLER, SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.