Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2084
EURO
37,8435
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.914,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, AKP'Yİ KURTARMA OPERASYONU"
 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, AKP Yİ KURTARMA OPERASYONU
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, AKP’nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasının ardından formül arayışlarını ve anayasa değişikliğini planını eleştirerek “bu AKP’yi kurtarma operasyonudur,
 
25.3.2008 - 14:40
 gelin demokrasiyi kurtaralım. Demokrasi olmadan partiler yaşayamaz” diye konuştu. Türk, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaşananları ise “iktidar savaşı” olarak nitelendirerek “bu çetelerin bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Ancak yaşanlar böyle görünmüyor, bunu bir iktidar savaşı olarak görüyoruz” dedi. Türk, Nevruz nedeniyle yaşanan olayları sert bir dille eleştirerek “Bu manzaraları Filistin’de Darfur’da gördük. Kendi halkını coplayan anlayışı şiddetle kınıyoruz. Bu halkı katleden valiler, emniyet müdürleri görevden alınmadığı sürece eylemlerimiz sürecek” diye konuştu.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında, Nevruz nedeniyle Güneydoğu’da yaşanan olayları, AKP’nin hakkında kapatma davası açılmasının ardından yürüttüğü anayasa değişikliği çalışmalarını ve Ergenekon soruşturmasını değerlendirdi. Nevruz konusunda “Nevruz’un gücüne güç katarak meydanlara çıkan halkımızı saygıyla selamlıyorum” diyen Türk, halkın Nevruz kutlamalarında “barış ve özgürlük” mesajı verdiğini ve Kürt sorununun çözümünün nasıl olacağını bir kez daha yansıttığını belirtti. Türk, “her zaman şu soruyu sorarlar, Kürtler ne istiyor? Kürtler ne istediğini çok açık ortaya koydu. Ancak talepler karşısında halen suskunluğun olduğunu görüyoruz. Halkımız muhatap olduğunu ortaya koydu, ‘bize rağmen Kürt sorununu çözemezsiniz' dedi” diye konuştu. Kürt sorununun hava ve kara operasyonları ile çözülemeyeceği görüşünü bir kez daha yineleyen Türk, Nevruz nedeniyle yaşanan olayları ise şöyle değerlendirdi:
“Nevruz’u kutlamak isteyen halka saldırılmış, halkımız kurşunlara hedef olmuştur. Evlere girilmiş, camları kırılmış, insanlar hunharca dövülmüştür. Bu manzaraları Filistin’de Darfur’da gördük. Kendi halkını coplayan anlayışı şiddetle kınıyoruz. Bu manzaralar Türkiye’ye yakışır mı, bu hükümete yakışır mı? İşkenceye karşı sıfır toleranstan bahsedeceksiniz. Ancak açıkça caddelerde, sokaklarda işkenceye maruz kalan o insanlar için hükümet olarak bir tek kelime bile söylemedi.”
“EMNİYET MÜDÜRLERİ, VALİLER GÖREVDEN ALINANA KADAR EYLEMLERİMİZ SÜRECEK”
Yüksekova’da Nevruz olayları sırasında yaşamını yitiren İkbal Yaşar’ın cenazesinin, ailesine bile haber verilmeden gece vakti ve dini vecibeler yerine getirilmeden gömüldüğünü belirten Türk “Yüksekova halkının bu haksızlık karşısında susacağını mı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın, DTP hakkında “PKK’ya terör örgütü demezlerse görüşmem” dediğini hatırlatan Türk, bu sözün yansımasını bulduğunu savunarak, DTP’li milletvekillerinin, bölgede bir emniyet müdürüne el uzattığını ancak emniyet müdürünün “ben elinizi sıkmam, PKK’ya terör örgütü demediğiniz sürece elinizi sıkmam” dediğini söyledi. Türk, olaya tepkisini ise “halkın iradesiyle seçilmiş bir parlamentere devletin bir memuru böyle hitap ediyor, nerede demokrasi, nerede halkın iradesine saygı. Bu anlayışla mı çetelerle mücadele edeceksiniz? Bu çetelerle mücadele değil, kendini iktidar yapma mücadelesidir. Yüreğinizde demokrasinin kırıntısı bile olsaydı, emniyet müdürü aynı gün görevden alınırdı. Bu halkı katleden valiler, emniyet müdürleri görevden alınmadığı sürece eylemlerimiz sürecek. Zalimane görüntüleri Başbakan’a, Meclis başkanına göndereceğiz. Bir şey çıkmazsa tüm dünyaya göndereceğiz. Türkiye’deki demokrasi anlayışını göstereceğiz” sözleriyle ortaya koydu.

“AKP’Yİ KURTARMA OPERASYONU”
Ahmet Türk, AKP’nin kapatma davasıyla ilgili formüller aradığını belirterek “bizim böyle bir derdimiz yok, telaşlanmıyoruz, çünkü biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Kapatabilirsiniz, alıştık, dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirsiniz, yeniden cezaevine gönderebilirsiniz” dedi.

AKP’nin büyük bir telaş içinde kendini kurtarmak için formül arayışına girdiğini savunan Türk, “iğnenin ucu size dokunduğu zaman bir şey yapma anlayışı içinde olursanız, bunun Türkiye’ye yararı yok. Bu AKP’yi kurtarma operasyonudur. Gelin demokrasiyi kurtaralım. Demokrasi olmadan partiler yaşayamaz. Ergenekon çeteleri ortadan kalkmadan demokrasiyi sağlayamazsınız” dedi.

Ergenekon ve benzeri çetelerin toplumu, ahtapotun kolları gibi sardığını kaydeden Türk, çetelerin bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasını istediklerini ancak yaşanan gelişmelerin böyle görünmediğini söyledi. Türk Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yaşananları “bunu bir iktidar savaşı olarak görüyoruz. Şeffaf, demokratik bir devlet için verilen bir mücadele olarak görmüyoruz. Bu bir iktidar kavgası, böyle olmasaydı, Van’daki, Yüksekova’daki görüntüleri yaşamazdık” diye konuştu. (ANKA)
(EG/ZG)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP MECLİS GRUBUNDA ŞOK GÖZALTI

"CANİ TAKİP EDER GİBİ BİLİM ADAMLARININ EVLERİ BASILDI"

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE JET VE SERT YANIT
»  BAFRASPOR'A SİLAHLI SALDIRI, 2 ÖLÜ 1 YARALI
»  BAKAN GÜNAY'DAN MHP'Lİ VURAL'A: "YALANCI"
»  YARGITAY'DAN DTP'Lİ VEKİLLER İÇİN ŞOK KARAR
»  KEMAL ALEMDAROĞLU, HASTANEYE KALDIRILDI
»  BAKANIN, ŞARAP KADEHİNDEN KURTULMA TAKTİĞİ
»  "BAŞBAKAN, ÇETELERİN ARKASINA SIĞINMASIN"
»  GÖKÇEK, HAZİNEYE OLAN 4 MİLYAR YTL BORCUNU ÖDEMEDİ
»  SAMANYOLU, ERGENEKON'U DİZİ FİLM YAPTI
»  İLHAN SELÇUK'UN GÖZALTI GÜNLERİ SONRASI İLK YAZISI
»  ESKİ CHP'Lİ ZEYNEP DAMLA GÜREL GÜL'ÜN DANIŞMANI
»  CHP OYLARININ YÜZDE 70'İ AK PARTİ'DEN
»  ANNESİNİ ÖLDÜRÜRKEN CİNNET GEÇİRMİŞ
»  YÖK'TEN DANIŞTAY'A TÜRBAN İTİRAZI
»  YA GİZLİ ANLAŞMA METNİ DOĞRUYSA...?
»  BÜYÜKANIT, AĞLATTI
»  -"O KADAR MUKTEDİRSEM KAPATILMA DAVASINI ÖNLERDİM"
»  SOSYAL GÜVENLİKTE UZLAŞMA ARAYIŞLARI
»  CHP'DEN BAKAN ÇELİK'E SAİD-İ NURSİ KONFERANSI SORUSU
»  CHENEY, ANKARA'DAKİ TEMASLARINI TAMAMLADI
»  AKP'DEN REKLAMLI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
»  BÜYÜKANIT, BİRŞEY SÖYLEMEDİ AMA ÇOK ŞEY SÖYLEDİ..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.