Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2495
EURO
37,8292
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.925,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BÜYÜK BİR AYIPLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
 BÜYÜK BİR AYIPLA KARŞI KARŞIYAYIZ
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, parti olarak 22 Temmuz'da sandıkta verilen temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek, ''Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir'' dedi.
 
14.3.2008 - 21:51

Fırat, AK Parti Genel Merkezinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti'ye açılan kapatma davasına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Biz AK Parti olarak 22 Temmuz'da sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletimizin uzun yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine hiçbir surette izin vermeyeceğiz.

Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir. Bir kısım yargı makamları, hukuku, iktidar mücadelesinin aracı haline getirmemelidir. Aksi takdirde bu tür hedeflerden en büyük zararı korkarız ki yine bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı yargı kurumu ve hukukun üstünlüğü ilkesi görecektir. Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde temsil yetkisinin kaynağı millettir. Demokrasi ve hukuk karşı karşıya getirilemez, getirilmemelidir. Türkiye bu çağda böyle bir tartışmanın içine çekilmeye layık değildir. Bu görüntüyü asla hak etmemiştir.''

Fırat, parti genel merkezinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ile birlikte kapatma davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı kapatma başvurusunun ''hedefinin AK Parti değil, Türk demokrasisi ve millet iradesi olduğunu'' ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu girişimle, demokrasimiz ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hale getirilmiştir. Anayasamıza göre millet adına yetki kullanan yargı kurumu, bizzat millet iradesinin karşısına çıkarılmak istenmiştir. Türkiye'ye demokrasimizin bütün kazanımlarına, milletimizin iradesine ve yüksek menfaatlerine, huzur ve istikrarımıza, dünyadaki itibarımıza yapılacak en büyük haksızlık budur.

Şunu açıkça belirtmek isteriz ki; Türkiye'yi düşünmek sadece AK Parti'nin görevi değildir, bütün kişi ve kurumlar ülke ve millet menfaatleri konusunda sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir. Türkiye'nin demokratik görünümünü, ekonomik dengelerini, güven ve istikrar ortamını bozanlar tarih ve millet önünde bunun vebalini de taşıyacaklarını bilmelidirler. Taşıdığımız iktidar sorumluluğunun da gereği olarak bugün aklıselimi muhafaza etmek, huzur ve istikrarımızı korumak, milletimizi sağduyu ve sükunete davet etmek yine bize düşmektedir.''

-''BÖYLE HASSAS BİR DÖNEMDE...''-

Millete tam bir kararlılıkla seslendiklerini belirten Fırat, ''içeride ve dışarıda hayati meselelerle uğraşılan hassas bir dönemde siyaseti zaafa uğratmanın, siyasi istikrarı bozmanın millete neler kaybettireceğini herkesin iyi hesap etmesi gerektiğini'' söyledi.

''Türkiye'nin her ilinden, her bölgesinden ve her sosyal kesiminden büyük destek bulan, milletin birlik ve bütünlüğünü temsil eden siyasetiyle AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu'' anlatan Fırat, şöyle konuştu:

''Biz ülkemize ve milletimize hizmet yolunda her zorluğu göğüslemeye devam edeceğiz. AK Parti, siyaset kurumunu ve demokrasiyi zaafa uğratmaya yönelik hiçbir teşebbüs karşısında tereddüte kapılmayacak, milli irade adına siyaset ve demokrasi mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecektir. Biz Türkiye için varız, her şey Türkiye için...''

Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken, gazetecilerin, ''bir açıklama yapacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Sayın Fırat, açıklama yaptı, onun dışında bir açıklama yok'' yanıtını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE AKP'NİN KAPATILMAYA İLK TEPKİSİ

GÜNAY:TÜRKİYE BUNLARLA HESAPLAŞACAK

REFAH PARTİSİ'DE AYNI NEDENLE KAPATILMIŞTI
»  AKP GENEL MERKEZİ'NDE HAREKETLİ DAKİKALAR
»  BAYKAL, GELİŞMELERİ EVİNDEN TAKİP EDİYOR
»  KAPATMA DAVASI'NDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
»  İŞTE KAPATMA DAVASINA KARAR VERECEK ÜYELER
»  İŞTE İDDİANAMEDEKİ KAPATMA GEREKÇELERİ
»  ABDULLAH GÜL DAHİL AKP'LİLER İÇİN SİYASİ YASAK İSTENİYOR
»  AKP'Yİ KAPATMA DAVASINA İLK YORUM
»  GÜL,DAVAYI NASIL YORUMLADI
»  İŞTE KAPATMA DAVASI'NIN KODLARI BU KONUŞMADA SAKLI
»  SINIR ÖTESİNDE PKK'YI PİTON YUTTU
»  FLAŞ.. FLAŞ.. YARGITAY'DAN AKP'YE KAPATMA DAVASI
»  KÖYLÜLERE VERDİKLERİ TELEFON OYUNCAK ÇIKTI
»  MÜDÜRÜN "KEŞ ARI" PROJESİ KOMİK BULUNDU
»  PKK'NIN KİMYASI BOZULDU
»  MEB'DEN EYLEMCİ ÖĞRETMENLERE CEZA
»  ÖSS ADAYLARI RAHATLAYACAK
»  "ZORLU" ZORLANDI
»  KARAMEHMET'E MÜTHİŞ CEZA..
»  OYAK ŞİRKET AVINA ÇIKIYOR
»  ÇENE ALTINA MECBURİ DÖNÜŞ
»  BU ADAM ABD EKONOMİSİ İÇİN RİSK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.