Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4484
EURO
38,3327
IMKB
9.452,000
ALTIN
3.413,980
 
Hava Durumu ANKARA
-7 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BÜYÜK MARKETLERE İBADET YERİ YAPILSIN"
 BÜYÜK MARKETLERE İBADET YERİ YAPILSIN
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, 3 bin metrekarenin üzerindeki market ve alışveriş merkezlerinde, ibadet için uygun büyüklükte mekan ayrılmasının zorunlu hale getirilmesini istedi.
 
30.4.2006 - 10:40
 MÜSİAD’ın yayın organı Çerçeve dergisinde bu öneriyi getiren Bolat, "Büyük mağaza ya da market açma, imar planlarında belirlenmiş yerlerde olmalı, bundan sonra meskun alanlar dışında kurulmalı. 3 bin metrekare üzerindeki market ve alış veriş merkezlerinde, ibadet için uygun büyüklükte bir mekan tahsis edilmesi zorunlu hale getirilmeli" dedi. Bolat’ın bu önerisinin dikkate alınması halinde 3M Migros, Carrefour, Metro, Praktiker gibi büyük market zincirlerinde ibadet için ayrı bir yer ayrılması zorunluluğu gündeme gelebilecek. Bolat, bugün 70 milyar dolarlık bir hacimle milli gelirin yüzde 20’si büyüklüğündeki bu sektörle ilgili tartışmaların çok boyutlu bir yapı gösterdiğini belirterek, perakende ticaret sektörünün organize olmasının, yani bir düzen altına alınmasının gerekliliğine işaret etti. Perakende sektörüne gelen yabancı sermayeye karşı temkinli olunması gerektiğini söyleyen Ömer Bolat, diğer bazı ülkelerdekine benzer şekilde asgari yatırım tutarı ve istihdam miktarı gibi belirli kriterler getirilebileceğini belirtti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"EN BÜYÜK ŞİKAYETİMİZ VERGİ SİSTEMİ"

"MİLLETİN ANASINDAN EMDİĞİ SÜTÜ BURNUNDAN GETİRDİLER"

BAKANLARIN 1 YTL KAVGASI
»  MOTORİN'İN LİTRESİ 2.33 YKR OLDU
»  CEM UZAN'DAN ARAZİ SATIŞINA İTİRAZ
»  AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE BİR ZAM DAHA
»  DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
»  CEP MESAJI İLE KREDİ KARTI ALMA DÖNEMİ
»  FRİTÖZDE BİYODİZEL YAKIT ÜRETİLDİ
»  ÜCRETLER VE EMEKLİ AYLIĞI DÜŞER Mİ?
»  YOKSULLUK SINIRI 829 BİN YTL
»  BENZİN FİYATINDAKİ ARTIŞIN VERGİ İLE İLGİSİ YOKMUŞ!
»  ŞEKER KURUMU'NUN CEZALARINI CİDDİYE ALAN YOK
»  ÜÇ TERMİK SANTRAL DAHA GELİYOR
»  TMSF, ADABANK'I 60 MİLYON YTL'YE SATIŞA ÇIKARDI
»  KREDİ KARTI MAĞDURLARI İÇİN SON BEŞ GÜN
»  SOKAKTAKİ İŞSİZ 6 MİLYON'U GEÇTİ
»  TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BORÇLU 5. ÜLKESİ
»  PANCAR ÜRETİCİSİNE MÜJDE
»  İŞSİZLİK HAD SAFHADA
»  BENZİN'İN RAFİNERİ ÇIKIŞINA ZAM!
»  MESLEK LİSELİ'YE BEDELLİ TEKLİFİ
»  KREDİ KARTI'NDA İŞBANKASI-OYAK İŞBİRLİĞİ
»  KOZA, GANA'DA ALTIN MADENİ İŞLETECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.