Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BAŞBAKANI MUHTAR MI YAPALIM?"
 BAŞBAKANI MUHTAR MI YAPALIM?
 
TBMM Genel Kurulunda, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısı, görüşülmeye başlandı.
 
4.3.2008 - 21:01
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 863 beldenin toplam 200 milyon YTL borcu nedeniyle köye dönüştürülmek istendiğini belirterek, ''Ankara Büyükşehir Belediyesinin 3.5 milyar YTL borcu var, bu mantıkla burayı da kapatalım. Cumhuriyet hükümetleri arasında en fazla borç AKP Hükümeti'nin. O zaman Başbakanı muhtar, milletvekillerini ihtiyar heyeti yapalım, mantık bu...'' dedi.

Yılda 2 milyon turistin gittiği Alacahöyük'ün kapatıldığını belirten Anadol, kapatılan yerlere belediye başkanları yerine memurların atanacağını söyledi.

İzmir'de CHP'nin oylarının yüzde 25'ini aldığı 3 mahallenin yeni kurulan Bayraklı ilçesine dahil edildiğini kaydeden Anadol, ''İzmir'de şu anda 7 belediye CHP'nin, 2 belediye ise AKP'nin. Kanun çıkarsa 22 Temmuz seçiminde çıkan oylara göre, CHP'nin 6, AKP'nin 5 belediyesi olacak. Buna 'yalan' diyen varsa tartışırız. Bütün bunlar para etmeyecek, İzmir'den havanızı alacaksınız'' diye konuştu.

Anadol, kapatılacak 863 belediyenin yüzde 57'sinin AK Parti'li olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

''Size oy veren belediyelerden niye korkuyorsunuz. Referandum yapın. Hani Sayın Başbakan referandum kültürüne halkın alışmasını istiyordu. Referandum sadece Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına çıkması için mi lazım? Demokrasiye çocukluk hastalığı yaşatan anlayış nasıl başarılı olamadıysa bu da size fayda getirmeyecek. 6 ay önce yüzde 47 seçim başarısı kazanan iktidarın sandıktan korkmasına, sizin adınıza hayıflanıyorum.''

-''BELEDİYELERİN ÇOĞUNLUĞU, KAPATILMAYI HAK ETMİYOR''-

MHP Grubu adına söz alan Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, tasarının gerekçesinin haklı nedenlere dayandırılmadığını belirterek, bunun için tasarının özüne, ruhuna ve bütün maddelerine MHP olarak karşı çıkacaklarını söyledi.

Tasarının yasalaşması halinde belediyelerin üçte birinin kapatılacağını vurgulayan Çobanoğlu, ''Belediyelerin nüfuslarının azalması, kaynak yaratamaması, borçlanması kapatma gerekçesi olamaz. Büyük şehirlerin bir yıllık havai fişek ile sanatçılara ödedikleri paralar, 863 belediyenin borcundan daha fazla. Belediyelerin büyük çoğunluğu kapatılmayı hak etmiyor'' diye konuştu.

Çobanoğlu, beldelerin çoğunluğunda belediyelerin servis araçlarıyla çocukların okullara gönderildiğini belirterek, belediyelerin kapatılması halinde çocukların özel servis araçlarıyla okula gönderilme imkanı bulunamayacağını, bunun için de çocukların eğitimlerinin engelleneceğini ileri sürdü.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise her belediyenin durumunun farklı olduğunu belirterek, her birinin kapatılması konusunun ayrı maddelerde ele alınıp görüşülmesi gerektiğini söyledi.

''Yerel demokrasi zayıflatılacak'' diyen Demirtaş, kapatılacak veya sınırları değiştirilecek beldelerde referandum yapılması gerektiğini savundu.

Oy kaygısı nedeniyle Çarıklı'nın yakınındaki iki ilçe yerine Sur ilçesine bağlandığını ileri süren Demirtaş, ''Çarıklı'dan Sur'a ulaşmak için iki ilçeden geçip, kilometrelerce yol gitmek gerekiyor. Çarıklı'da 600 oyunuz var. Bu oyları biz verelim, yeter ki halka işkence çektirmeyelim. Diyarbakır'ı 2'ye veya 4'e bölünse bile orada oy kaygımız yok'' diye konuştu.

Bazı belediyelerin kapatılmasına ilişkin tasarının tümü üzerindeki görüşmelerine devam ediliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VE GAZETECİLERİN YIPRANMA HAKKI DA ELİNDEN ALINDI

GENELKURMAY'DAN, YÜKSEK OKUL'A KISA DÖNEM'E 'RET'

BU ADAMI DAVET ETTİLER
»  İŞTE BÜYÜKANIT'IN GÖSTERMEM DEDİĞİ PKK'LI CESETLERİ
»  YÖK BAŞKANI'NIN ARABASINA YUMURTA YAĞDI
»  DTP'Lİ BELEDİYE'DEN ÇİN'CE AFİŞLİ PROTESTO
»  PKK RENKLERİNİ MECLİSE SOKTULAR
»  "BEN KÜRDÜM, İNKAR VE İMHA ÇÖZÜM DEĞİL"
»  TALABANİ HAFTA SONU ANKARA'DA
»  "BEN MİLLETİN VEKİLİYİM, O TEZKERE DE BENİM DE İMZAM VAR"
»  BAHÇEŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CHP'DE
»  MECLİS'TE ERDOĞAN'DAN 'İŞ İSTİYORUZ' TALEPLERİ
»  "SİZLERE ÖZEL KOLTUKLAR TAHSİS EDEMEYİZ"
»  "İSTEYEN ÜNİVERSİTELERE ÇIRILÇIPLAK BİLE GİREBİLİR"
»  ERDOĞAN'DAN YÖK BAŞKANINA ZIRHLI MAKAM ARACI JESTİ
»  MECLİS TV CEP TELEFONUNDAN İZLENEBİLECEK
»  "TSK'YI POLEMİK İÇİNE SOKMAYIN
»  ERDOĞAN'IN HEDEFİNDE YİNE BAYKAL VAR
»  "TSK'NIN AÇIKLAMALARI, PKK'YA İTİBAR KAZANDIRIYOR"
»  PKK, CESETLERİ TOPLUYOR
»  BAHÇELİ: "AKP'NİN MUM'U SÖNDÜ"
»  "TÜRBAN'DA SORUN, İNANCI KULLANAN SİYASETÇİ İLE"
»  GENELKURMAY'DA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF
»  DİYANETTE, IRKÇI HADİS AYIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.