Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6086
EURO
43,6379
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.167,880
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BU KANUNU ESEFLE KINIYORUM"
 BU KANUNU ESEFLE KINIYORUM
 
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'da onaylanan soykırımı inkar edene ceza öngören yasayla ilgili olarak ''Fransa gibi bir ülkeye yakışmadı. Bu kanunu esefle kınıyorum, dün akşam itibariyle ilişkiler artık farklı boyutta'' dedi.Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki kabulleri öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine, Fransa Parlamentosundan geçen Ermeni teklifinin senatoda da kabul edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
24.1.2012 - 16:07

Konuyla ilgili görüşmeleri dün televizyondan takip ettiğini belirten Gül, şöyle konuştu:

“Senatodan çıkan bu kanunu esefle kınıyorum, önce bunu söylemek isterim. Fransa gibi Avrupa'nın önemli bir ülkesi dünden itibaren ifade özgürlüğünü, özgür bilimsel çalışmaları kısıtlayan ülkeler kategorisine girmiştir bu gayet açıktır. İşin çok daha üzücü ve kötü yanı şu ki bir seçim yatırımı olarak bunun yapılması. Böyle uluslararası bir konuda, önemli bir konuda bunun seçime beş kala yapılması, tamamıyla bir seçim yatırımı şeklinde yapılması Fransa gibi büyük bir ülkeye gerçekten çok küçültücü bir davranıştır.”

Senatonun Anayasa Komisyonunun, kanunun anayasaya aykırı olduğu yönünde görüş bildirdiğini anımsatan Gül “Ümit ederim ki en az 60 senatör Fransız demokrasisi üzerindeki bu gölgeyi kaldırmak için anayasa mahkemesine müracaat ederler” dedi.

Fransızların “2001 yılında meclisten böyle bir yasa geçti, bir şey değişmedi” diye düşündüklerini dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama bunun Türk gençliği ve Türk halkının zihninde çok kalıcı bir iz bırakacağını unutmamaları gerekir. Bu eğer anayasa mahkemesine gitmezse, kesinleşirse Türk Fransız ilişkilerinin bundan sonra çok farklı boyutlarda olacağı kesin bir şey. Dolayısıyla gerçekten tekrar kınıyorum, böyle bir ülkeye hiç yakıştıramadım. Muhakkak ki hükümetimizin alacağı tedbirler de katı ve kesin bir şekilde uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dünden itibaren Türk Fransız ilişkileri çok farklı bir mecrada olacaktır. Bu çok derin bir iz bırakacaktır ve derin bir darbe vuracaktır. Ama ümit ederim ki bunun yanlış olduğunu gören en az 60 senatör çıkar ve ihtisas komisyonunun da işaret ettiği şekilde bunu anayasa mahkemesine götürür.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SANAL ALEMDE SARKOZY'E OSMANLI TOKADI!

GSS İÇİN BEYANNAME KUYRUĞU

"BİNLERCE UĞUR MUMCU’YA İHTİYACIMIZ VAR"
»  ULUDERE'DE ÖLENLERE 123 BİN TL TAZMİNAT
»  FLAŞ..MİLLİ GÜVENLİK DERSİ KALDIRILDI
»  BAYKAL'IN KASETİ ÖRGÜT İŞİ!
»  ERGENEKON SANIKLARINA TAHLİYE YOLU!
»  BAKAN UYARDI:ELİNHİZDEKİLERİ KAPTIRMAYIN
»  İŞTE FRANSA'YA UYGULACAK YAPTIRIMLAR
»  ''FRANSA'YI KINIYORUZ'
»  ORDUEVLERİNDE GENERAL MASASI KALKIYOR
»  MEMURA VERİLEN SÖZ FOS ÇIKTI!
»  HÜKÜMETTEN, TASARIYA İLK TEPKİ!
»  AB, FRANSA'YA SESSİZ!
»  FRANSA SENATOSU YASAYI KABUL ETTİ!
»  FRANSA'DA OYLAMA KOMEDİSİ
»  SUSURLUK'TA ŞOK İDDİA!
»  "BİR DAHA O ÜLKEYE GİTMEM"
»  AB'DEN İRAN'A PETROL AMBARGOSU!
»  OGÜN SAMAST'IN TAHLİYE TALEBİNE RET!
»  PKK, KADINLARI BÖYLE KULLANIYOR!
»  SIFIR SORUN POLİTİKASI BİTTİ Mİ?
»  BÜLENT ARINÇ, FRANSA'YA GİTTİ
»  "TEK ŞUT ATAMADIK, NE GALİBİYETİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.