Pamukoğlu,"Devletin yaşaması için yasama, yürütme ve yargının bağımsız olması şarttır. 'Meclis bende, hükümet bende, bir de yargıyı istiyorum' diyorlar. Bunların sonu belli, ölene kadar zindan" diye konuştu.
Antalya mitingi öncesi Titanic Otel'de basın toplantısı düzenleyen HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, medyanın partisiyle ilgili haberlere yeterince yer vermemesinden yakındı. Türkiye'deki 10'uncu mitingini Antalya'da yapacağını, ardından Bursa ve İstanbul mitingleri ile programını tamamlayacağını söyleyen Pamukoğlu, "Eşkıyanın uzantısı partiyi bir tarafa bırakırsak, meclisteki 3 parti ve biz 4'üncü parti olarak meydanlara çıkma cesareti gösterdik. Yaklaşık 10 ay kalan genel seçimlerde de yine bu 4 parti meydanlarda olacak" dedi.
Partilerinin Türkiye genelindeki oy yüzdesinin 4.9 ila 5.2 arasında olduğunu kaydeden Pamukoğlu şunları söyledi:
"Bu veri 40 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen bir anketin ürünüdür. Partimizin 700 bin üyesi mevcut. Üyelerimiz 18- 35 yaş ortalamasında. Partimizin bu kadar kısa sürede halkın teveccühünü kazanması, Türkiye nüfusunun yüzde 60'ının da 30 yaşın altında olmasından kaynaklanıyor."
'16 MİLYON OY MECLİS DIŞINDA'
Osman Pamukoğlu, 2002 seçimlerinde meclise giren partilerin 18 milyon oy aldığını, dışında kalan partilerin aldığı oyun ise 16 milyon olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bu baraj niye kalkmıyor? Dokunulmazlıkları niye kaldırmıyorsun? Bunların sözünü vermiştin. Bu ülkeyi yönetenler bugüne kadar 3 şey yaptı. Uyuttu, avuttu ve soydu. Ama bunlar gibisi olmamıştı. Mayıs ayındaki seçimlerde koalisyon ortağı olarak hükümete gireceğiz ve bu insanları yargılayacağız. Bu süreçte 1 milyon 200 bin oya ihtiyacım var. Bunu da sağlayacağımızdan eminim."
'AMAÇ YARGIYI KONTROL ALTINA ALMA'
12 Eylül'de yapılacak referandumun, iktidar partisinin yargıyı kontrol altına alma mücadelesi olduğunu öne süren Osman Pamukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"26 maddeden 24'ü laf ola beri gele maddeler. Mevcut maddelere 1- 2 kelime ekleme yapılmış. Ancak 2 madde var ki bunlar Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın kimlerden oluşacağı, kaç kişi olacakları ile ilgili maddeler. Burada ise değişiklik 100 kelime eklenerek yapılmış. Devletin yaşaması için yasama, yürütme ve yargının bağımsız olması şarttır. Onun da elinde olmasını istiyorlar. 'Meclis bende, hükümet bende bir de yargıyı istiyorum' diyorlar. Bunların sonu belli, ölene kadar zindan, başka şekline müsaade edemeyiz."
Hükümetin ve muhalefetin '35'inci maddeyi kaldıralım' söyleminin içinin boş olduğunu kaydeden Pamukoğlu, "Bu maddenin askerin darbe yapmasının, ya da bir halk ihtilalinin olmasının önünü keseceği düşünülüyor. Siyasi tarihi ve halk tarihini bilenler bilir. Darbe ve ihtilal yapılmaz, ikisi de gelir" dedi.29/08/2010