Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DARBE YARGILANSIN DEDİM, ATILDIM"
 DARBE YARGILANSIN DEDİM, ATILDIM
 
12 Eylül Darbesi'nin son mağduru o... Darbenin yargılanmasını istediği için en verimli çağında meslekten ihraç edilen bir savcı...
 
13.9.2008 - 00:10
Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesinin son mağduru. Darbecilerin yargılanması için girişimde bulunduğu için görevinden alındı. Ama pişman değil. Kayasu, "Varsın beni aptallıkla suçlasınlar. Yaptığımın doğru olduğuna hep inandım." diyor.

Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, darbecilerin yargılanması için girişimde bulunan tek yargı mensubu. Ancak bu demokrasi mücadelesinin bedeli ağır oldu. Kayasu, bu girişimin ardından görevden alındı. Hakkında 'orduya hakaret' etmek ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açıldı. Bir yıl hapis ve üç ay memuriyetten yasaklama ile cezalandırıldı. Bu ceza 988 milyon lira para cezasına çevrilip ertelendi.

Yaşadığı süreci "Onuncu Köyün Savcısı 12 Eylül'ün Son Mağduru" adıyla kitaplaştıran Kayasu, "Ne darbecileri yargı önüne çıkartabildim, ne de kendimi yargılanmak ve ihraç edilmekten kurtarabildim. Bir hukuk devletinde üstelik de bir savcının bu duruma düşmesi acıdır ama ondan da önemlisi utanç vericidir." diyor. Kayasu, kendisini 12 Eylül'ün son mağduru olarak görüyor. Eski savcı, kitabında dönemin cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri ve bakanlarına yazdığı mektuplara da yer veriyor. Kimsenin kendisine sahip çıkmamasından yakınan Kayasu, 'Kendinizi neden onuncu köyün savcısı olarak görüyorsunuz?' şeklindeki soruya şu karşılığı veriyor: "Dokuz köyden kovulmama sebep olan olay, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren hakkında iddianame tanzim etmemdi. Türkiye'de bunu herkes söyleyebilirdi ama dava açmaya kalkışmak olacak şey değildi. Askere dokunan yanardı. Savcı bile olsan Türkiye'de asker hakkında ithamda bulunamazdın. Bu yüzden kimse bana ve davama doğru dürüst sahip çıkmadı. Yazarından sanatçısına, çizerinden akademisyenine kadar hemen herkes benden uzak durdu."

Kayasu, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen pişman değil. Ancak en verimli döneminde meslekten atılmasını kabullenemediğini belirtiyor. Kayasu, şöyle devam ediyor: "Varsın yanımda doğru dürüst kimse olmasın. Veya beni aptallıkla suçlasınlar. Yaptığımın doğru olduğuna ve mutlaka yapılması gerektiğine hep inandım. En verimli zamanımda mesleğimden edildim. Tamam, savcılığa dönemiyorum. Ama avukatlık yapmak istiyorum. Bu hakkımın iade edilmesini istiyorum."

Darbecilerin halen yargılanabileceğini düşünen Kayasu, "Birileri çıkıp yargının herkes için işletilmesini istemeye cesaret ederse 12 Eylül 2010'a kadar Kenan Evren ve diğer sorumlular hakkında dava açılması mümkün?" diye konuşuyor. Kayasu, "Kenan Evren'i hapse göndermekte ısrarcı mısınız?" sorusuna ise, "90 yaşına gelmiş bir insanın hapse girmesi şart değil. Yargılanıp mahkûm olması, darbecilerin cezasız kalmadığını göstermesi açısından yeter." karşılığını veriyor.

Ergenekon davası beni umutlandırdı

Darbecilerin yargılanması noktasında Ergenekon davasının kendisini umutlandırdığını ifade eden Kayasu, davaya bakan Savcı Zekeriya Öz'ün yıpratılmak istendiğine dikkat çekiyor. Kayasu, "Eğer bu dava da fiyaskoyla sonuçlanırsa, davayı takip eden savcılar cezalandırılırsa o zaman darbe heveslileri darbelerine devam edeceklerdir. Türkiye darbe geleneğinden kurtulamayacaktır." diyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEKS END THE ERGENEKON

HANİ NEREDE "DİNDAR CUMHURBAŞKANI"

FEHMİ KORU'NUN KUYRUĞUNU YAKALADI
»  PATLAYAN KURANKURSU YERİNE ANIT PARK
»  "CEMEVİNDEN SU PARASI ALINMAMASINI DESTEKLİYORUM"
»  DENİZ FENERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  "DARBELERE DUR DE" YÜRÜŞÜNÜ POLİS DURDURDU
»  TÜRKİYE 3'CÜ GÜZELİNİ KOCASI "ÇİRKİN" DİYE BOŞUYOR
»  HZ MUHAMMED'İN KAYIP MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI ANCAK ...
»  ÖZKÖK, "BAŞBAKAN BENİ HALLEDİN DİYE HEDEF GÖSTERDİ"
»  TALAT, İŞBİRLİKÇİLERİYLE BİRLİKTE ADAYI DEVREDİYOR
»  JANDARMA'YA ROKETATARLA SALDIRAN PKK'LILAR İMHA EDİLDİ
»  TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISINDAN EK TEDBİRLER ÇIKTI
»  AKP'DE İKİNCİ TEZKERE KRİZİ
»  KADINLAR GÖĞSÜ AÇIK NAMAZ KILABİLİR Mİ?
»  PERİNÇEK, İFADE VERMİYOR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  FLAŞ..FLAŞ.. GENELKURMAY'DAN 4 BÖLGEYE YASAK
»  MECLİS'İN MAKAM OTOLARI YENİLENİYOR
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KUŞHAN'A KÖTÜ HABER
»  BAYRAM MERAL'DEN KOMİK SAVUNMA
»  DTP, MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞACAK!
»  LİSELERDE ÇİN'CE ÖĞRETİLECEK
»  "YÜREKLİ BİR CUMHURİYET SAVCISI BEKLİYORUZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.