Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
JANDARMA'YA ROKETATARLA SALDIRAN PKK'LILAR İMHA EDİLDİ
JANDARMA YA ROKETATARLA SALDIRAN PKK LILAR İMHA EDİLDİ
 
Operasyon kapsamında Tunceli- Bingöl sınırında şiddetli çatışmalar yaşanırken, PKK’lılardan yaralıların bulunduğu belirtildi.
 
11.9.2008 - 21:45

TUNCELİ ve Bingöl’de kanlı saldırılarını artıran PKK’lı teröristlere yönelik son dönemlerin en büyük operasyonu başlatıldı. 3 bin askerin katıldığı hava destekli operasyonda, Tunceli- Bingöl sınırında bulunan ve eylem hazırlığında olan yaklaşık 100 kadar teröristin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. Operasyon kapsamında dün gece Tunceli- Bingöl sınırında şiddetli çatışmalar yaşanırken, PKK’lılardan yaralıların bulunduğu belirtildi.
Tunceli ve Bingöl’de ormanlık alanlar ve mağaralarda gizlenen, son günlerde kanlı saldırılarını artıran PKK’lı teröristlerin yeni eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Daha önce Bingöl’ün Kiğı ve Yedisu İlçelerinde 6 askerin şehit olduğu ve 13 askerin de yaralandığı saldırıları gerçekleştirilen 100 kadar teröristin, Kuzey Irak’taki kamplardan aldıkları telsiz talimatıyla yeniden eylem yapmak için Tunceli- Bingöl sınırında bir araya geldiği tespit edildi. Teröristlerin ilçelere, jandarma karakollarına, ev baskınları yaparak güvenlik güçlerinin kaçırılması eylemlerini planladığı ve yanlarında TNT, C-4 ve A-4 olmak üzere yaklaşık 300 kilo patlayıcı bulunduğu kaydedildi. Terörist eylemlere karşı asker ve poliste tüm birimler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.


DÜN GECE SICAK TEMAS

 Eylem hazırlığında olan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için yaklaşık 3 bin askerle son dönemlerin en büyük operasyonu başlatıldı. Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’ndan operasyon bölgesine karayoluyla konvoylar halinde iki tabur komando sevk edildi. PKK’lıların bulunduğu ve stratejik alanlara Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı Sikorksy helikopterlerle çeşitli birliklerden alınan Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandolar indirildi. Teröristlerin tüm kaçış yoları tutulurken, dün gece bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri Tunceli- Bingöl sınırındaki ormanlık alanda bir grup PKK teröristle sıcak temas sağladı.


ÇOK SAYIDA YARALI PKK'LI VAR

Güvenlik güçleriyle, PKK’lılar arasındaki çatışmalar sabaha kadar aralıklarla devam etti. Çatışmada bir çok PKK’lınının yaralandığı, diğer teröristlerin yaralıları da yanlarına alarak izlerini kaybettirmeye çalıştığı belirtildi. YaralılarI tedavi ettirmek için çıkış yolları arayan PKK’lıların, bu kişileri çeşitli yollarda şehirlerdeki yandaşlarının yanlarına götürmeye çalışması üzerine kent merkezleri ve ilçelerde de sıkı denetimler başlatıldı. Askeri yetkililer, bir çok bölgede PKK’lıların kıskaca alındığı ve zaman zaman çatışmaların yaşandığını belirtti.

Jandarmaya roketatarla ateş açan 4 PKK’lı öldürüldü

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi Jandarma Komutanlığı’na önceki gece roketatarla ateş açıp Kato Dağı’na kaçan teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda 4 PKK’lı öldürüldü.

Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı’na önceki gece bir grup PKK’lı terörist roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği binada delikler açıldı. Saldırının ardından Kato Dağı’na kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen hava destekli operasyonda bir grup PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Çatışmada 4 PKK’lı etkisiz hale geterilirken, bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISINDAN EK TEDBİRLER ÇIKTI

AKP'DE İKİNCİ TEZKERE KRİZİ

KADINLAR GÖĞSÜ AÇIK NAMAZ KILABİLİR Mİ?
»  PERİNÇEK, İFADE VERMİYOR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  FLAŞ..FLAŞ.. GENELKURMAY'DAN 4 BÖLGEYE YASAK
»  MECLİS'İN MAKAM OTOLARI YENİLENİYOR
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KUŞHAN'A KÖTÜ HABER
»  BAYRAM MERAL'DEN KOMİK SAVUNMA
»  DTP, MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞACAK!
»  LİSELERDE ÇİN'CE ÖĞRETİLECEK
»  "YÜREKLİ BİR CUMHURİYET SAVCISI BEKLİYORUZ"
»  TKP'YE TRİLYONLUK SERVET!
»  SARIGÜL, DSP'YE Mİ KATILIYOR?
»  CHP LİDERİ BAYKAL, GENELKURMAY'DA
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN BAŞBAKAN'A CEVAP
»  EMRE BELÖZOĞLU'NDAN KAVGA AÇIKLAMASI
»  ERDOĞAN'IN GÖZÜ 4 BÜYÜK İL'DE
»  UZAN'A SULTAN AHMET'TEN ÇAĞRI
»  "BAZILARI TÜRKİYE'Yİ MUZ CUMHURİYETİ SANIYOR"
»  RTÜK BAŞKANI AKMAN, HAKKINDAKİ İDDİALARI DOĞRULADI
»  ERGENEKON'UN ASTROLOJİK ŞİFRELERİ
»  MAKBUZDA BAŞBAKANLIK YAZIYORSA MAKBUZU NEREDE?
»  TÜRK TELEKOM'A 122 TRİLYON İÇİN SUÇ DUYURUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.