Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2952
EURO
37,5348
IMKB
9.028,000
ALTIN
2.915,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DEMOKRASİ'NİN BALANS AYARI SANDIKTAN GEÇER"
 DEMOKRASİ NİN BALANS AYARI SANDIKTAN GEÇER
 
''Ama biz bir an önce yargı sürecinde AK Parti hakkındaki kapatma davasının reddedilmesini bekliyoruz ki Türkiye'de demokrasinin, hukukun ve bağımsız yargının olduğuna bir kez daha inanalım'' dedi.
 
12.5.2008 - 00:03

Arınç, TİM Maslak Show Center'da, Partisi'nin İstanbul İl Gençlik Kolları II. Eğitim Final Toplantısı'na katılarak, gençlere siyaset dersi verdi.

Konuşmasına Anneler Günü'nü ve Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayarak başlayan Arınç, ''Her ne kadar Başbakanımız ve Genel Başkanımız Fenerbahçeli olsa da o da böyle bir davranışta rahatlıkla bulunurdu'' diye konuştu.

Arınç, AK Parti'nin ''hem kendisinin genç, hem de gençlerin partisi'' olduğunu anlatarak, gençlerin AK Parti'ye güç verdiğini söyledi.

AK Parti'nin iki dönem üst üste büyük bir başarı sağlayarak seçimlerde tek başına iktidar olduğunu, şimdi 3. kez de iktidar olacağının dile getirildiğini ifade eden Arınç, bu başarıların devam etmesi halinde halkın yüzde 47'yi yüzde 67'ye çıkaracağını, aksi takdirde yüzde 7'ye indireceğini, demokrasinin de böyle bir şey olduğunu söyledi.

Arınç, AK Parti'nin bu dönemi de başarıyla tamamlayacağını ifade ederek, Parti hakkında açılan kapatma davasının hiç kimseyi endişeye sevk etmemesini istedi.

Bülent Arınç, ''Evet canımızı sıkan, hoşlanmadığımız, yanlış gördüğümüz, hatta ayıpladığımız bir girişim olabilir. Bu konuda nezaketli olmaya çalışıyorum. Bunun farkındasınız. Ama emin olun ki vicdanımız müsterihtir. Biz bu ülke için hep güzel şeyler yaptık. Güzel şeyler düşünüyoruz. Çok güzel hayallerimiz var. Bunları bir bir gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi.

2000 ve 2001 krizleri, Çorum, Kahramanmaraş, Sivas'taki olaylar, son 25 yıldır devam eden terör hakkında, bu dönemlerde hükümette olan partiler hakkında kapatma davası açılmadığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

''Bir kısım siyasi partilerin Türkiye'de fevkalade himayeye mazhar partiler olarak selamlandığının herhalde farkındasınızdır. Biz o partilerden değiliz. Biz Türkiye'nin, Türk milletinin partisiyiz. Biz birilerinin önünde selam duran, birilerinden azar işitmemek için onların önünde hazır ol vaziyetinde bekleyen, sadece kendi kasa ve keselerini, sadece kendi çıkarlarını, kendi doğru bildiklerini başkalarına dayatma yaparak uygulamaya çalışan ve bunun için siyaset yaptığını düşünen çağdışı partilerden değiliz. Biz demokrasiye inanıyoruz. Demokrasinin çoğulculuk ve katılımcılık ilkesine inanıyoruz. Toplumun karar mercii olduğuna inanıyoruz.''

-''KADINIMIZI KATEGORİZE ETMİYORUZ''-

Bülent Arınç, toplumun bütün kesimleriyle ilişkisini en canlı tutan ve temsil noktasında en başarılı siyasi parti olduklarını, güçlerinin de bundan kaynaklandığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sadece AK Parti'nin olduğunu söyledi.

Arınç, ''Manisa'yı ne kadar çok seviyorsam Van'ı da o kadar çok seviyorum. Hiç birisi arasında ayrım yapmıyorum. Ben kadınımızı 'başı açıklar', 'başı örtülüler' diye kategorize etmiyorum. Böyle bir ayrımcılığı kadınlarımız için en büyük saygısızlık olarak görüyorum. Kendi serbest iradesiyle, tercihiyle başını örtene ne kadar çok saygı duyuyorsam, başı açık olan hanımefendiye de o kadar çok saygı duyuyorum. Hiç birisini diğerinden ayrı tutmuyorum. Ne okulunda, ne sokakta, ne kurumlarda, hiçbir yerde. Ben herkesteki farklılığı bu ülkenin zenginliği olarak görüyorum'' diye konuştu.

Arınç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının yakından takip edilmesi gereken bir dava olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bu yüzden müsterih olunuz. Genel Merkezimiz, Başbakanımız, Parlamento Grubumuz bu konuda demokrasi açısından ne yapılması gerekiyorsa, bunu yapacaktır. Hiçbir endişeniz olmasın. Öncelikle bu iddianameye karşı hukuki açıdan AK Parti'nin söyleyeceklerini en güzel biçimde söylüyoruz. İnançlarımızı bir kez daha doğrulamak, başka yanlışları göstermek, kendi yanlışımız varsa da bunları kabullenmek bizim için bir erdemliliktir. Hukuki açıdan ve yargı süreci bakımından en doğrusu yapılmaktadır ve yapılacaktır. TBMM'de yapılması gereken işler bulunabilir. Bunların da bütün hazırlıkları tamamlanmıştır.''

-''TÜRKİYE'DE PARTİLER TAMAMEN KORUNAKSIZ''

Geçmişten bu yana Türkiye'de pek çok partinin kapatıldığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

''Bir vali hakkında doğrudan dava açamazsınız. Bir milletvekili hakkında dokunulmazlığı kalkmadan dava açamazsınız. Bir rektör, bir asker, bir sivil bürokrat hakkında doğrudan dava açamazsınız. Ama bir siyasi parti hakkında nasıl böyle doğrudan dava açabiliyorsunuz? Anayasa'ya siz inanmıyor musunuz. Anayasa'nın 67, 68, 69. maddeleri diyor ki 'Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir.' Birbirinin kopyası olan, aynı şablondan çıkmış partiler değil, iktidarıyla, muhalefetiyle, farklı düşünceleriyle partiler yaşamalıdır. Dünya bu gerçeği görüyor ve partilerin yaşamasına önem veriyor. Bir memur hakkında doğrudan dava açamıyorsun da 17 milyon oy almış, birkaç yüz bin teşkilat görevlisi olan, bine yakın belediye başkanı, 350'ye yakın milletvekili olan bir parti hakkında nasıl tek başına böyle bir dava açabiliyorsun?''

''Türkiye'de partiler tamamen korunaksız bırakılmışlardır'' diyen Arınç, ''Bu vesileyle siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak kurallara bağlayacak bir sisteme dün de ihtiyaç vardı, bugün de ihtiyaç var, yarın da ihtiyaç olabilir. Parlamento bu ihtiyacı gördüğü anda göreceksiniz üzerine düşeni de yapacaktır. Ama biz bir an önce yargı sürecinde AK Parti hakkındaki kapatma davasının reddedilmesini bekliyoruz ki Türkiye'de demokrasinin hukukun ve bağımsız yargının olduğuna bir kez daha inanalım'' şeklinde konuştu.

-''DEMOKRASİLERDE BALANS AYARI SEÇİMLE OLUR''-

Arınç, AK Parti'nin Türkiye için çok güzel şeyler yaptığını, ancak bazılarının ''yanlışları da oldu'' diyebileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Çok doğrudur. Herkes bunu söyleyebilir. Bir siyasi parti elbet yanlış yapar. Ama siyasi partinin yanlışını millet düzeltir. Demokrasilerde balans ayarı sandıkta olur. Başka hiçbir yerde olmaz. Bir zamanlar tankları Sincan'ın içinden geçiren birileri, 'demokrasiye balans ayarı yaptık' demişti. Şimdi onun kim olduğunu sorsanız hiç kimse bilmez. Ama biz yıllar sonra buradan bir şey söyleyelim; o çok yanlış bir sözdü. Doğrusu demokrasilerde balans ayarı seçimle olur, sandıkla olur, millet eliyle olur. Millet yanlışları düzeltecektir. Millet AK Parti'ye olan desteğini devam ettirecektir. Hem de daha fazlasıyla. Buna hepimiz inanıyoruz. Büyük bir sevinç duyuyoruz.''

Arınç, konuşmasının ardından İlçe Gençlik Kolları başkanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Arınç'a İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı tarafından anı plaketi takdim edildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: "BİZE BİR ÇOK TUZAKLAR HAZIRLANIYOR"

SEN ŞEHİT ACISI NEDİR BİLİRMİSİN BAY LAGENDİJK?

İNTERNET'TEN GEMİ, UÇAK VE OTOBÜS BİLETLERİ ALINABİLECEK
»  İP'DEN YALANCI VAKİT GAZETESİ'NE SUÇ DUYURUSU
»  HUKUK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEK TASARI MECLİSTE
»  "MİLLİ BÜTÜNLÜĞÜMÜZE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR"
»  ERDOĞAN: "TERÖRE TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
»  "AB, TÜRKİYE YATIRIMLARINI AKP'YE YAPTI"
»  AKP'NİN ŞIMARTTIĞI KÜSTAH LAGENDİJK'E MECLİS TEPKİSİ
»  SABANCI SUİKASTİ İDDİALARINA MİT'TEN JET YANIT
»  ZİYAFET SOFRASI VE SOROS'UN AĞLARI
»  KABİNE'NİN CIRCIR BÖCEĞİ BAKANI
»  AKP ATATÜRK'ÜN ÖLMÜŞ ANNESİNE BİLE SAYGISIZ
»  TÜRK JETLERİ ROJTV'Yİ VURDU
»  "ADAM GİBİ ÜLKEYİ YÖNET" DEDİK..!
»  POLİS DEVLETİNE GÖTÜRÜLÜYORUZ?
»  DEVLET ELİYLE YARGI DARBESİ
»  CIA ERBAKAN'IN ÖNÜNDEKİ SIFATI NEDEN ÇİZDİ!
»  "ALO, BEN BAKAN TÜZMEN, SANA İŞ BULDUM"
»  "1 MAYIS" GENSORUSU SALI GÜNÜ GENEL KURUL’DA
»  AKP SANAL KAMPANYADA HÜSRANA UĞRADI
»  PKK KAMPLARINA F 16'LARLA GECE BASKINI
»  DANIŞTAY, 20 MAYIS'TA YENİ .BAŞKANINI SEÇECEK
»  "YOLDA, KIBRIS'I YA ÇÖZECEĞİZ, YA BÖLECEĞİZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.