Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1501
EURO
37,9672
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.885,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EN BÜYÜK TÜRK DÜŞMANI'NIN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ
 EN BÜYÜK TÜRK DÜŞMANI NIN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ
 
Aşırı sağcı lider Joerg Haider’in ölümü Avrupayı şok etti Avusturyalı aşırı sağcı lider Joerg Haider’in bugün meydana gelen trafik kazası sonucu öldüğü bildirildi.
 
11.10.2008 - 16:15

Avusturyalı aşırı sağcı lider Jörg Haider'in hayatını kaybettiği trafik kazasına, liderin bir aracı sollamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin neden olduğu bildirildi.

Avusturya haber ajansı APA, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, 58 yaşındaki Kaernten Eyalet Valisi Haider'in Volkswagen marka Phaeton modeli makam aracını çok hızlı kullandığı, yoldan çıkan aracın birkaç takla attığı ve hurdaya döndüğü kaydedildi.

Kaza, gece yarısından sonra güneydeki Klagenfurt kenti yakınlarında meydana gelmişti.
Araçta yalnız olan aşırı sağcı Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) Genel Başkanı Haider, kaza yerinde hayatını kaybetmişti. Haider, 4 Ağustos 1993'te benzer şekilde yaptığı ve BMW marka arabasının hurda olduğu trafik kazasını ufak bir sıyrıkla atlatmıştı. Bu arada APA'ya açıklama yapan Haider'in sözcüsü Stefan Petzner, liderin ölümünü, "Bizim için dünyanın sonu gibi" sözleriyle değerlendirdi.

1999'daki seçimde Özgürlükçü Parti Genel Başkanı olarak yüzde 27 oyalarak hükümete katılan Haider, Adolf Hitler'in "çalışma örgütlenmesini" benimsemesinden ötürü Avrupa Birliği'nin şimşeklerini çekince, hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştı. Yahudi düşmanlığıyla da tanınan Haider, uzun zamandır sloganlarını yumuşatmıştı. Haider, 2002'de Bağdat'a giderek yakınlık duyduğu Saddam Hüseyin'le görüşmüştü. Haider şubat ayında, eyaletinde cami ve minare yapımını yasaklamıştı.

SUİKAST Mİ?


AVUSTURYALI aşırı sağcı politikacı Jörg Heider'in başka bir araç tarafından sıkıştırılması sonucu meydana gelen kazada öldüğü iddia edildi. Eyalet polis yetkilisi Friedrich Hrast Heider, "Bir görgü tanığı Volkswagen Phaeton marka makam arabasıyla seyreden Heider'in sıkıştırıldığını ve bunun sonucu politikacının aracıyla birkaç takla attığının görüldüğünü açıkladı.

Avusturya'nın aşırı sağcı politikacısı Jörg Heider saat 01.30'da Lambichl im Süden kasabasında geçirdiği trafik kazası sonucu öldü. Klagenfurt Eyalet Başkanlığı da yapan 58 yaşındaki Heider Volkswagen Phaeton marka makam arabasıyla bir toplantıdan dönerken tek başına kaza yaptığı ve otomobilinin takla attığı bildirildi. Eyalet polis yetkili Friedrich Hrast Heider'in baş ve göğsünden yaralandığını, ambulans doktorlarının olay yerindeki müdahalesinin ünlü politikacıyı kurtarmaya yetmediğini duyurdu.

Lideri olduğu Avusturya'nın Geleceği İçin Birlikte Hareket Partisi'nden (BZÖ) yapılan açıklamada ise, "Tüm Avusturya için büyük kayıp. Başkanımız bugün annesinin 90'ıncı yaş gününü kutlayacaktı. Arkadaşımızı kaybettik üzgünüz" açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Heinz Fischer de, "Derin üzüntü içerisindeyim" derken, Başbakan Gusenbauer, "“Bu bir trajedi" açıklamasını yaptı.

Aşırı sağcı söylemleri ile çıkış yapan ve kurduğu Avusturya Özgürlük Partisi ile katıldığı ilk seçimlerde büyük başarı sağlayan Jörg Heider evli ve 2 çocuk babasıydı. 1999 seçimlerinde yüzde 27 oy alan partinin lideri ırkçı tavırları ile başta AB ülkeleri tüm dünyanın şimşeklerini üzerine çekti. 1999 yılından bu yana Klagenfurt Eyalet Başkanlığı'nı da yürüten Heider 58 yaşındaydı. 28 Eylül 2008 genel seçimlerinde meclise 20 milletvekili sokmayı başarmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ VEKİLE 5 YIL HAPİS İSTEMİ

GÜL'DEN IRAK'A, 'TÜRKİYE İLE DOST OL' UYARISI

İSTANBUL'DA CANLI BOMBA DEHŞETİ
»  KARAYALÇIN, ADAYLIĞINI YARIN AÇIKLIYOR
»  ERDOĞAN AÇIKLADI:" (OHAL YOK) "
»  31 HEDEFE GECE YARISI BASKINI
»  9,5 DAKİKADA PROSTAT AMELİYATI
»  FRANSA'YI KARIŞTIRAN AŞK İDDİASI
»  KELLE KOPARTAN SENDİKACI
»  SAÇAN'A "FETULLAHÇI POLİSLER" SORULDU..
»  "KARDEŞİM, FAŞİST ABİ İSTEMEM DEDİ, SOYADINI DEĞİŞTİRDİ"
»  İÇ GÜVENLİKTE YETKİ SORUNU NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?
»  "TELEFON DİNLEME'NİN ÇİVİSİNİ ÇIKARTTILAR"
»  DOĞAN GRUBU'NDA HER 5 KİŞİDEN 1'İ ÇIKARILACAK
»  TMY'DE ORDU-EMNİYET KARŞI KARŞIYA
»  DENİZ FENERİ'NE VERİLEN MECLİS ÖDÜLÜ GERİ ALINMAYACAK
»  DOMUZBAĞI CİNAYETİNİ İMZALAR AYDINLATTI
»  DİNK CİNAYETİNDE ÖNEMLİ GELİŞME
»  BARZANİ'NİN KÜRT DEVLETİNİ TANIMIŞ OLACAĞIZ..
»  VATANDAŞA "SAHTEKAR" DEDİ 3 BİN YTL CEZAYI YEDİ
»  "PKK ARŞİVİNİ ACİLEN BULMALIYIZ"
»  TRT'DE PERSONELE TUHAF YASAKLAR!
»  "AĞANIN ELİ TUTULMAZ"
»  PKK'NIN KABUSU ÖZEL TİM YENİDEN GÖREVDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.