Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2746
EURO
37,4597
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.904,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ERDOĞAN, PKK'YA SİYASİ ÇÖZÜM ARAYABİLİR"
 ERDOĞAN, PKK YA SİYASİ ÇÖZÜM ARAYABİLİR
 
İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, Erdoğan'ın tercih edebileceği yaklaşımın, “sınırlı baskınlar” ile birlikte yürütülecek “siyasi çözüm arayışı” ve Washington'un aracılığıyla Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye baskı yapılmasını içerebileceğini iddia etti.
 
27.7.2007 - 12:40
AKP'nin seçimler elde ettiği zaferin yankıları sürürken seçimde halktan güçlü bir yetki alan Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'taki PKK sorunu konusunda askerlerin istediği geniş operasyon yerine farklı bir yaklaşımı benimseyebileceği öne sürüldü.
 
İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, Erdoğan'ın tercih edebileceği yaklaşımın, “sınırlı baskınlar” ile birlikte yürütülecek “siyasi çözüm arayışı” ve Washington'un aracılığıyla Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye baskı yapılmasını içerebileceğini iddia etti. Daily Telegraph gazetesinin başyazarı Simon Scott Plummer imzasıyla yayınlanan “Demokratik Müslüman Ulus AB'de mi? Evet” başlıklı yorumda İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın, “Türkiye'ye elimizi uzatalım” anlamına gelen ifadesinin, 1952 yılında NATO'ya katılan, 1963 yılında AB'nin ortağı olan ve 2005 yılından beri üyelik müzakereleri sürdüren bir ülke için kullanılmasının, Türkiye'ye adeta bir “parya” devlet imajı verdiğini yazdı.

Halbuki Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde “demokratik bir tecrübe”den geçtiğini, askerlerin müdahale tehdidinin bozulduğunu ifade eden Plummer, bunun AB tarafından övgüye değer görülmesi gerektiğini belirtti. Avrupa'nın Türkiye'nin stratejik önemini takdir edememesini eleştiren Plummer, bu çerçevede Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye karşıtlığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Dinamik bir ekonomiye sahip demokratik bir Müslüman ülkesinin, İslamcı köktendinciliğin tehdidinin altındaki bir kıta tarafından olumlu karşılanması gerekirdi. Bunun yerine AB politikacıları, çok az sayıda istisna ile bu tehlikenin seçmenlerinin, İslamcı kökleri olmakla birlikte iktidardaki beş yıl boyunca Türkiye'nin laik anayasasına bağlılığını ispatlayan AKP'ye ilişkin görüşlerini etkilemesine izin verdiler.”

The Telegraph başyazarı, AKP'nin kazançlarının, “ikinci bir İran korkusu”nu alevlendiren bir unsur değil, Kemal Atatürk'ün tek parti sisteminin uzun evriminin bir parçası olarak değerlendirilmesi gereğine işaret etti. AKP'nin yükselişinin başlangıcının, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığında aranması gerektiği, Özal'ın ekonomiyi serbestleştirdiği ve askerlerin günlük siyasetindeki rolünü azalttığı öne sürülen yorumda Recep Tayyip Erdoğan'ın da “etkin bir lider” olduğunu kanıtladığı, seçim sonucunun Erdoğan'ı tamamen haklı çıkarttığı da savunuldu.

ERDOĞAN “SİYASİ ÇÖZÜM ARAYIŞINA” YÖNELEBİLİR

Cumhurbaşkanı seçimi konusuna da değinen Plummer, “Güçlendirilmiş yetkisine karşın Erdoğan, bir çatışmayı önlemek için üzerinde uzlaşı sağlanacak bir aday bulma yoluna girebilir” görüşünü dile getirdi. Erdoğan'ın benzer bir yaklaşımı PKK konusunda da benimseyebileceğini kaydeden gazete şöyle devam etti:

“Generaller, güçlü bir biçimde sınırı geçmek için serbestlik istiyor. Erdoğan ise, partisinin, etnik Kürtlerin çoğunluğunu oluşturduğu Güneydoğu'daki seçim başarısını temel alan siyasi bir çözümün arayışı ve Washington'un aracılığıyla Irak'ın Kürt Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye baskı yapılması ile birlikte yürütülecek sınırlı baskınları tercih edebilir."

Telegraph, Erdoğan'da, “Kendisini Atatürk ve Özal ile birlikte modern Türkiye'nin en önde gelen liderlerinden biri haline getirebilecek bir devlet adamı potansiyeli”nin bulunduğu yorumunu da yaptı.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMNİYET'TE SEKS ALEMİ MÜDÜRÜ YEDİ

AHMET ALTAN'IN UFO'LARINI İNGİLİZLERDE GÖRDÜ

İNSANLARI KONTROL ETMENİN İLK ADIMLARI ATILDI
»  EVİN DUVARINDAN BEBEK CESEDİ ÇIKTI!
»  CASTRO'DAN, BUSH SONRASI İÇİN ZEYTİN DALI
»  PEŞMERGELER OLASI BİR OPERASYONA HAZIR
»  HASTALARIN NE ZAMAN ÖLECEĞİNİ BİLEN KEDİ
»  PUTİN'DEN ERDOĞAN'A ORTAKLIK ÖNERİSİ
»  PUTİN KGB'Yİ YENİDEN CANLANDIRACAK
»  İKİ DOĞUM YAPTI TOPLAM 13 ÇOCUK DOĞURDU
»  IRAK'TA FUTBOL SEVİNCİNE BOMBA, 50 KİŞİ ÖLDÜ
»  MAFYA'NIN MERKEZ BANKASI BULUNDU
»  ŞAMPİYON BOKSÖRÜ YERE SERİP KAÇTILAR
»  FİDYECİLER 4 KİŞİLİK AİLEYİ DİRİ DİRİ YAKTILAR
»  MACARİSTAN'DA SICAK'TAN 500 KİŞİ ÖLDÜ
»  FRANSA'YA AYRICALIKLI ORTAK TEPKİSİ
»  BUSH, ERDOĞAN'I ARAYARAK TEBRİK ETTİ
»  MACARİSTAN'DA SICAKLAR 500 CAN ALDI
»  TÜRKİYE'YE VERDİĞİMİZ PKK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİYİZ
»  İŞ ADAMI YAPTIRDIĞI GİZLİ SEX MAĞARASINDA BASILDI
»  BUSH'UN POLİPLERİ İYİ HUYLU ÇIKTI
»  TALABANİ'DEN ERDOĞAN'A KUTLAMA MESAJI
»  SEÇİM DÜNYA'DA BÖYLE YANKI BULDU
»  KOSOVALI TÜRKLER SEÇİMLERİ CAFELERDEN İZLEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.